Hyppää pääsisältöön
Kuva
Tilaa opastus Suomen käsityön museon näyttelyihin.

Poikkeuksia museon toiminnassa koronaviruksen vuoksi

Käytäthän kasvomaskia museovierailullasi.
Keski-Suomen sairaanhoitopiirin koronanyrkin suosituksen mukaisesti suosittelemme maskin käyttöä julkisissa tiloissa yli 12-vuotiaille. 
Suomen käsityön museo huomioi kävijöiden ja työntekijöidensä turvallisuuden toiminnassaan. Joissain tapauksissa museo voi joutua rajoittamaan asiakasmäärää tiloissaan tai jopa sulkea museon hetkellisesti yleisöltä. Kiinnitämme koronaviruksen vuoksi erityistä huomiota tilojen puhtauteen sekä varotoimiin. Asiakkaille on tarjolla käsidesiä sekä kertakäyttökäsineitä. Lattiatarrat muistuttavat turvaväleistä.
Pyrithän maksamaan sisäänpääsysi maksu- tai museokortilla, etkä tule museoon sairaana. Henkilökuntammekin työskentelee ainoastaan terveenä.

Tarkempia tietoja varattavista opastuksista ja työpajoista antaa:

Museon info
p. 014 266 4370
craftmuseum.info [at] jyvaskyla.fi

Voit myös jättää tiedustelun opastuksesta tai työpajasta netissä. 

Opastukset: www.lyyti.in/Opastustiedustelu 
Työpajat: www.lyyti.in/Tyopajat 

Näyttelyistä saa usein paljon enemmän irti asiantuntevan oppaan seurassa.  Moni taustatarina voi jäädä kuulematta yksin kiertelemällä. Käsityöstä kun puhutaan, herää mielessä usein halu päästä itsekin kokeilemaan, silloin avuksi voi olla museosta varattava työpaja. Räätälöimme opastusten ja työpajojen sisältöjä aina tarpeen mukaan. 

Varaa opastus museovierailullesi

Varsinkin ryhmille suosittelemme näyttelyihin tutustumista oppaan johdolla. Etukäteen tilattavat opastukset pyritään järjestämään juuri teille sopivaan aikaan ja räätälöimme juuri ryhmällenne sopivan käynnin, oli kyse sitten pysyvien näyttelyiden opastuksista tai vaihtuviin näyttelyihin tutustumisesta.  

Opastuksilla ihannekoko on 25 henkilöä, isommille ryhmille suosittelemme kahta opasta. Museossa on paljon nähtävää, joten opastuksen jälkeen kannattaa varata aikaa myös omatoimiseen tutustumiseen museoon.

Voit tutustua erilaisiin opastuksiin tarkemmin Opastuksista tai tehdä opastustiedustelun suoraan nettilomakkeen www.lyyti.in/Opastustiedustelu kautta. Opastus kannattaa varata aina hyvissä ajoin, jotta pystymme varmistamaan oppaan saatavuuden. Vastaamme tiedusteluihin aina mahdollisimman pian. 

Opastuksen perushinta: 

suomenkielinen opastus ti–pe klo 9–18, kesto 1 tunti maksaa 60,00 € (alv 0%). 
Tutustu muihin opastusten hintoihin palveluhinnastostamme.

Kulttuuriluotsit

Voit myös tilata itsellesi Kulttuuriluotsin kaveriksi näyttely- tai museokäynnille. Kulttuuriluotsi ei ole opas vaan ”yhdessä ihmettelijä”, jonka kanssa voit keskustella ja vaihtaa ajatuksia. Kulttuuriluotsin voit tilata puhelimitse numerosta soittamalla kulttuuriluotsikoordinaattorille numeroon 050 338 1114.

Kulttuuriluotsikoordinaattorilta saat halutessasi myös neuvoja ja vinkkejä mielenkiintoisista vierailukohteista tai ajankohtaisista tapahtumista. Kulttuurikäynnin yksityiskohdat sekä erityistoiveet käydään yhdessä läpi tilausta tehdessäsi. 

Inspiroidu räätälöitävissä työpajoissa

Järjestämme tilauksesta työpajoja, jotka mahdollistavat oman tekemisen ohjaajan opastuksella. Pajassa ei tarvita aikaisempaa käsityökokemusta, sillä tärkeintä on viihtyminen ja yhdessä tekeminen. Kaikkiin pajoihin sisältyy lyhyt opastus näyttelyyn, ohjaus työpajassa ja materiaalit. 

Pajat kestävät yleensä 1-3 tuntia, riippuen pajaan valitusta teemasta.

Räätälöimme pajan sopivaksi niin työ- kuin polttariporukallekin! Ota yhteyttä niin sovitaan pajan sisällöistä tarkemmin. Pajaan mahtuu työskentelemään noin 12 henkilöä kerrallaan. 

Voit tutustua erilaisiin työpajateemoihin tarkemmin Työpajoista tai tehdä työpajatiedustelun suoraan nettilomakkeen www.lyyti.in/Tyopajat kautta. Vastaamme tiedusteluihin aina mahdollisimman pian. Teemoista löytyy sopivia työpajoja niin polttariporukalle, lasten synttärikemuille, kuin kovista tai pehmeistä materiaaleista kiinnostuneille. 

Hintatietoja opastuksista ja työpajoista. 

Hintatiedot löytyvät palveluhinnastosta
Perushinta suomenkieliselle opastukselle virka-aikaan 60€/h.
Perushinta työpajalle 74,00 €.

Työpajojen hinnat vaihtelevat teeman ja räätälöinnin mukaan.