Keski-Suomen museon peruskorjaus

Jyväskylän Ruusupuistossa sijaitseva Alvar Aallon suunnittelema Keski-Suomen museo on valmistunut v. 1960 ja Alvar Aallon arkkitehtitoimiston suunnittelma laajennus v. 1990. Rakennuksen heikohkon teknisen kunnon takia on päätetty aloittaa mittava peruskorjaus ja samalla ajanmukaistetaan tekniset järjestelmät. 

Peruskorjaustyöt ovat käynnissä ja sisäpuoliset tilat valmistuvat maaliskuussa 2019, jolloin näyttelyjen rakentaminen voidaan aloittaa. Pihatyöt valmistuvat kesällä 2019 ja museon avajaisia vietetään syksyllä 2019.

Keski-Suomen museon peruskorjaustyön kustannukset ovat 8,7 M€ ja laajuus noin 3000 m2. Hankkeelle on saatu opetus- ja kulttuuriministeriön valtionavustusta 2 M€. Keski-Suomen museon rakennus huputettiin tarkasti suojaan peruskorjaustyötä varten.Keski-Suomen museo, ulkokuva Seminaarinkadun suunnasta vihkiäispäivänä 27.5.1961, etualalla ovat käsityöläiskodit. Kauko Kippo.


Keski-Suomen museo, luentosali,  alakaton aaltoilevat muodot tuovat arkkitehtonisen muistuman Viipurin kirjaston lukusalin katosta.


Keski-Suomen museo, näkymä Alvar Aalto -museon kahvilan terassilta.