Hyppää pääsisältöön
Kuva
Infektiovastaanoton ovi Kyllöön tultaessa sijaitsee ennen pääovea oikealla
Kuva
Joukko Kyllön infektio-osaston hoitajia suojavarusteissa

Keskitetty infektiovastaanotto palvelee Jyväskylän terveyspalveluiden käyttäjiä, ja se sijaitsee Kyllön terveysaseman yhteydessä osoitteessa Keskussairaalantie 20. Potilaat ohjataan vastaanotolle omalla terveysasemalla tehdyn hoidon tarpeen arvioinnin jälkeen. 

Keskitetylle infektiovastaanotolle ohjataan yli 12-vuotiaat ylähengitystieinfektiopotilaat, joita ei ole tuplarokotettu tai joita ei ole koronatestattu nykyisen sairauden aikana. Lisäksi infektiovastaanotoilla hoidetaan eristyksessä olevia koronapotilaita sekä karanteenissa olevia koronalle altistuneita potilaita.

Omille terveysasemille ohjataan kaikki alle 12-vuotiaat lapset sekä potilaat, jotka ovat kaksi kertaa rokotettuja tai koronatesti on tämän sairauden aikana negatiivinen.

Sairaanhoitajan vastaanottoa pitää kokenut sairaanhoitaja, joka kartoittaa potilaan tilannetta erilaisin vieritestein ja ohjaa potilaan tarvittaessa lääkärin vastaanotolle.

Keskitetty infektiovastaanotto on avattu 31.8.2020, ja sen toiminta jatkuu koronatilanteen myötä toistaiseksi. Keskitetyn infektiovastaanoton myötä asiointi terveysasemilla on turvallista vallitsevasta tautitilanteesta huolimatta.  

Vastaanoton sisäänkäynti

Keskitetylle infektiovastaanotolle kuljetaan Kyllön terveysaseman pääovia edeltävistä ulko-ovista, joissa on teksti ”Infektiovastaanotto”. Jos sinut on ohjattu infektiovastaanotolle, et saa pyrkiä rakennukseen sisälle mistään muista ovista!

Kuva
Infektiovastaanoton ulko-ovi Kyllössä lähinnä tietä

 

Asiasanat: