Ravitsemusterapeutti

Ravitsemusterapia on yksilöllistä tai perhekeskeistä ravitsemusongelmien ehkäisyyn, sairauden hoitoon tai erityisruokavalioihin liittyvää ohjausta. Ravitsemushoitoa vaativia tilanteita ovat mm. todettu keliakia, diabetekseen liittyvät erityistilanteet, ruoka-aineallergiat, vaikea lihavuus, suoliston alueen leikkaukset ja syömishäiriöt.

Ravitsemusterapeutin vastaanotolle tarvitset lääkärin, sairaanhoitajan tai terveydenhoitajan lähetteen. Vastaanotto on tarkoitettu Jyväskylän, Hankasalmen ja Uuraisten kuntien asukkaille sekä paikkakunnilla opiskeleville.

Ajanvaraus

Ennen vastaanottoa täytä ruokapäiväkirja ohjeen mukaisesti. Linkki ruokapäiväkirjaan (pdf)
Myös mahdolliset laboratoriokokeet on otettava ennen vastaanottoa.

Voit varata ajan netissä, kun olet saanut lähetteen. Ajanvaraukseen tarvitset verkkopankkitunnukset tai mobiilivarmenteen. Netissä varatun ajan voit myös perua tai siirtää itse. Varaa aika netissä

Ajan voi varata myös soittamalla ravitsemusterapeutin ajanvarausnumeroon p. 014 266 2012, soittoaika ma–to klo 8–12, pe klo 9-12.

Voit jättää erikoisvastaanotoille takaisinsoittopyynnön myös verkossa sinulle sopivaan ajankohtaan. Takaisinsoittopalvelu

Sijainti

Sairaala Nova
Hoitajantie 3
40620 Jyväskylä 
Ilmoittautuminen ITTE-ilmoittautumispisteellä
 

Linkkejä

Ravitsemus- ja ruokasuosituksia koko väestölle (Elintarviketurvallisuusvirasto)
Terveyskirjasto: 100 kysymystä ravinnosta
Ravitsemusterapeutin kysymys- ja vastauspalsta (Hyvis.fi)
Syöhyvää.fi