Arkeen Voimaa: itsehoidon opintoryhmä

Jyväskylän kaupungin Arkeen Voimaa -yhteyshenkilöt

Paula Kesonen, hyvinvoinnin ja terveyden edistämisen koordinaattori
p. 014 266 2008, paula.kesonen(at)jyvaskyla.fi

Sari Välimäki, hyvinvointikoordinaattori
p. 014 266 7739, sari.valimaki(at)jyvaskyla.fi

Ryhmä on tarkoitettu henkilöille, jonka arjen sujumiseen vaikuttaa esimerkiksi yksinäisyys, mielialan lasku, pitkäaikaissairaus tai työttömyys. Henkilö voi olla myös sairastavan omainen. Syyllä ei ole merkitystä, sillä arjen haasteet ovat usein samoja riippumatta diagnoosista tai ongelmasta.

Arkeen Voimaa -itsehoidon kurssi auttaa osallistujia etsimään ratkaisuja arjen haasteisiin. Kurssilla opitaan pitämään omasta hyvinvoinnista huolta omien voimavarojen mukaan. Osallistujat päättävät itse mitä hyvinvoinnin osa-aluetta haluavat kohentaa.

Millaisia aiheita ryhmässä käsitellään?

Ryhmässä puhutaan muun muassa kivun ja uupumuksen hallinnasta, mielialan laskun itsehoidosta, terveyttä edistävästä syömisestä, arkiliikunnasta, vuorovaikutustaidoista ja unesta.

Ryhmässä opetellaan käyttämään erilaisia itsehoidon työkaluja, kuten päätöksentekoa, ongelmanratkaisua ja toimintasuunnitelmaa, joilla katkaista oireiden kehää. 

Ryhmiä ohjaavat Arkeen Voimaa -ohjaajakoulutuksen käyneet ohjaajat. Ryhmien toiminta perustuu luottamukselliseen vuorovaikutukseen osallistujien kesken.

Arkeen Voimaa kevään 2020 ryhmät

Ryhmät kokoontuvat yhteensä 6 kertaa. Osallistuminen on maksutonta. Välipalakahvit tarjotaan. Ryhmäkoko on 10-14

Koronaviruksen vuoksi Arkeen Voimaa- ryhmät jouduttu siirtämään syksyyn.Yksi Arkeen Voimaa ryhmä toteutui tammihelmikuussa ja toinen maaliskuussa alkanut ryhmä jouduttiin perumaan.

Lisätietoja ja ilmoittautuminen:

Paula Kesonen, hyvinvoinnin ja terveyden edistämisen koordinaattori
p. 014 266 2008, paula.kesonen(at)jyvaskyla.fi
Ilmoittaudu nettilomakkeella

Ilmoittautuessasi nettilomakkeella, sinuun otetaan yhteyttä ja sovitaan ryhmään tulemisesta.

Arkeen Voimaa -kirja

Arkeen Voimaa – pienin muutoksin kohti sujuvaa arkea -kirjan voi ostaa Jyväskylä-infosta Asemakadulta. Kirjan hinta on 14,30 euroa. Lue lisää kirjasta Kuntaliiton verkkokaupan sivulta (verkkokaupassa hinta 20 euroa)