Hyppää pääsisältöön
Kuva
Lääkäri katsoo potilaan korvaa terveysasemalla. Kuva Hanna-Kaisa Hämäläinen

Hoidon tarve ja sen kiireellisyys arvioidaan, kun soitat terveysasemallesi ja haluat varata ajan lääkärille tai sairaanhoitajalle. Arvion perusteella saat joko kotihoito-ohjeita tai puhelin- tai vastaanottoajan terveydenhuollon ammattilaiselle.

Terveysasemalla työskentelevät lääkärit ovat yleislääkäreitä. Erikoislääkärille kuten gynekologille tai korvalääkärille pääsee tarvittaessa yleislääkärin kirjoittamalla lähetteellä. Erikoislääkärien vastaanotot sijaitsevat pääsääntöisesti Sairaala Novassa.

Hätätilanteessa terveysasemalle voi tulla ilman ajanvaraustakin. Hätätilanteita ovat esimerkiksi rintakipu, runsaasti vuotava haava tai vakava työtapaturma.

Terveysaseman aukioloajan ulkopuolella päivystyksellistä apua vaativat asiat hoidetaan Keski-Suomen Sairaala Novassa. Soita Päivystysapuun p. 116 117 ennen sairaalaan hakeutumista. Jos et saa yhteyttä Päivystysapuun, soita numeroon 014 269 2200.

Terveysasema määräytyy asuinalueesi mukaan. Hae oma terveysasemasi Jyväskylässä: Terveysasemahaku

Terveysasemien tiedot löydät sivun haitarivalikosta.


Terveysaseman ajanvarauksen numerosta voit varata ajan

  • lääkärille
  • sairaanhoitajalle
  • fysioterapeutin kiirevastaanotolle
  • kuvantamiseen eli röntgeniin

Numerosta saat myös neuvoja ja hoito-ohjeita.

Kun soitat terveysasemalle ja numeroon ei vastata, voit jättää soittopyynnön. Sinuun otetaan yhteyttä.


Terveysasemien takaisinsoittopalvelussa on lomakauden ja henkilöstövajeen aiheuttamaa ruuhkaa. Pahoittelemme tilannetta.

Jos vointisi menee huonommaksi, ei takaisinsoittoa saa jäädä odottamaan. Ota silloin yhteyttä päivystysapuun numeroon 116 117 tai tarvittaessa hätänumeroon 112.


Terveysaseman tiedot avautuvat haitarivalikon plus-merkistä.