Lapsiperheen arjen avuksi

Onnea uuden perheenjäsenen syntymän johdosta!

Äiti ja vauva kotiutuvat sairaalasta tavallisesti 2-4 päivän kuluttua synnytyksestä. Ennen sairaalasta kotiutumistasi ota yhteys neuvolan puhelinpalveluun, niin voit sopia ensimmäisestä neuvola- tai kotikäynnistä.

Kun äiti ja vauva saapuvat kotiin synnytyssairaalasta, on hyvä rauhoittaa ensimmäiset päivät ja viikot uuteen perheenjäseneen tutustumista varten. Äiti tarvitsee toipumisaikaa synnytyksen ja raskauden rasituksista ja imetyksen käynnistyminen vaatii sekin oman aikansa ja energiansa. Myös vastasyntynyt vauva tarvitsee rauhaa ja aikaa sopeutuakseen kohdun ulkopuoliseen elämään ja oppiakseen taidoista tärkeimmän: ruokailun. Vaikka vauvalla on synnynnäinen taito imemiseen, alkuhankaluuksia voi olla imuotteen, imetysasennon ja rinnalle rauhoittumisen oppimisessa. Tässä opettelussa kumppanilla on myös tärkeä rooli imettävän äidin tukijana.

Vauvan syntymän jälkeiset viikot ovat hyvin tärkeää ja vaiherikasta aikaa. Näille sivuille on koottu ohjeita ja tietoa lapsiperheen arkeen liittyvistä asioista.