Lastenneuvola

Neuvolahaku

Neuvolahaun avulla selvität oman alueesi terveydenhoitajan.  

Neuvolahaku

Äitiys- ja lastenneuvoloiden yhteystiedot

Sähköinen ajanvaraus

Alle kouluikäisen lapsen huoltaja voi varata sähköisesti lapsen puolesta aikoja lastenneuvolan terveydenhoitajien terveystarkastuksiin 1–6-vuotiaille lapsille. Ajan voi varata kuukautta ennen lapsen syntymäpäivää ja kaksi kuukautta syntymäpäivän jälkeen.

Neuvolan ajanvaraus

Voit varata ajan lastenneuvolaan neuvolan puhelinpalvelun kautta. Puhelinpalveluun voit jättää soittopyynnön. Soittopyyntöön vastataan mahdollisimman nopeasti, viimeistään kolmen arkipäivän kuluessa. Puhelimitse voit varata vastaanottoaikoja, kysyä laboratoriovastauksia ja saada muun muassa yleistä terveysneuvontaa. Jos haluat jutella oman terveydenhoitajan kanssa, voit varata soittoajan ja terveydenhoitaja soittaa sinulle. Peruutusnumerossa voit vain peruuttaa samalle päivälle varattuja aikoja. Puhelinpalvelukeskuksessa puhelimeen vastaavat neuvoloiden terveydenhoitajat.

Puhelinpalvelu on avoinna ma-to klo 8-16 ja pe klo 8-14.

Lastenlääkäri-chat

KSSHP:n lastenlääkäri-chat palvelee vanhempia vuorokauden ympäri.

Lastenneuvolatoimintaa ovat vastaanottokäynnit ja puhelinneuvonta sekä tarvittaessa kotikäynnit.

Lastenneuvolassa edistetään alle kouluikäisten lasten ja heidän perheidensä terveyttä ja hyvinvointia. Lapsen fyysistä, psyykkistä ja sosiaalista kasvua ja kehitystä seurataan ja lapselle annetaan valtakunnalliseen rokotusohjelmaan kuuluvat rokotteet. Vanhempien voimavaroja vahvistetaan lapsilähtöisessä kasvatuksessa ja lapsen hyvässä huolenpidossa sekä oman itsensä ja parisuhteensa hoitamisessa.

Neuvolan tehtävänä on havaita lapsiperheiden erityisen tuen tarpeet mahdollisimman varhain ja ennaltaehkäistä ongelmien kasautumista järjestämällä tarkoituksenmukaista tukea ja apua. Erityistä tukea tarvitseville lapsille ja perheille tarjotaan lisäkäyntejä neuvolassa tai heidät ohjataan muihin tarkoituksenmukaisiin palveluihin. Varhaisen tuen perheohjaajat toimivat tarvittaessa perheiden tukena yhteistyössä neuvolan kanssa.

Äkillisesti sairastuneen lapsen hoidon tarpeen arvioi oman alueen sairaanhoitaja, joka antaa hoito-ohjeita ja tarvittaessa ajan lääkärille.