Äitiysneuvola

Neuvolan ajanvaraus

Voit varata ajan äitiysneuvolaan neuvolan puhelinpalvelun kautta. Puhelinpalveluun voit jättää soittopyynnön. Soittopyyntöön vastataan mahdollisimman nopeasti, viimeistään kolmen arkipäivän kuluessa. Puhelimitse voit varata vastaanottoaikoja, kysyä laboratoriovastauksia ja saada muun muassa yleistä terveysneuvontaa. Jos haluat jutella oman terveydenhoitajan kanssa, voit varata soittoajan ja terveydenhoitaja soittaa sinulle. Peruutusnumerossa voit vain peruuttaa samalle päivälle varattuja aikoja. Puhelinpalvelukeskuksessa puhelimeen vastaavat neuvoloiden terveydenhoitajat.

Puhelinpalvelu on avoinna ma-to klo 8-16 ja pe klo 8-14.

Äitiys- ja lastenneuvoloiden yhteystiedot.

Neuvolassa tavoitteena on turvata odottavan naisen ja syntyvän lapsen hyvinvointi terveystarkastusten, seulontatutkimusten, ohjauksen ja neuvonnan avulla.

Toiminnassa painotetaan koko perheen hyvinvointia. Painopiste on ennaltaehkäisevässä, perheiden hyvinvointia lisäävässä työssä. Jokaisen asiakkaan kohdalla arvioidaan hoidon, tutkimusten, ohjauksen ja neuvonnan tarve yksilöllisesti. Asiakkuus äitiysneuvolassa jatkuu synnytyksen jälkeiseen jälkitarkastukseen asti.

Jyväskylän, Hankasalmen ja Uuraisten terveyspalveluilla ja Keski-Suomen Keskussairaalalla on sama potilastietojärjestelmä, Effica-Äitiyshuolto. Sama tietojärjestelmä mahdollistaa paremman tiedon kulun ja siirron sekä asiakasturvallisuus paranee.