Hyppää pääsisältöön
Kuva
Vauvan jalkapohjat.

Koko perhe on tervetullut neuvolaan!

Myös puoliso sekä perheen muut lapset voivat tulla mukaan neuvolakäynnille edellyttäen, että heillä ei ole infektioon viittaavia oireita. On tärkeää, että henkilökunnan lisäksi myös kaikki neuvolaan tulevat noudattavat hyvää käsi- ja yskimishygieniaa edelleen.Neuvolan käytäville ei kannata tulla liian ajoissa odottamaan omaa vuoroa, ettei tulisi ylimääräistä ruuhkaa. Käytäviltä on myös poistettu esimerkiksi lelut ja lehdet.
Huomioithan neuvolaan tullessasi Jyväskylän kaupungin laajan maskisuosituksen, joka koskee kaikkia yli 12-vuotiaita.

  • Neuvoloiden keskitetty puhelinpalvelu toimii normaalisti ma-to klo 8-16 ja pe klo 8-14 p. 014 266 0141. Aikojen peruutukset voi tehdä numerosta 014 266 0144
  • Sähköisiä ajanvarauksia neuvolakäynneille ei voi tälle hetkellä tehdä.

Perhevalmennukset toteutetaan virtuaalisina. 
Vauvan hoito ja Avaimia hyvään vanhemmuuteen videovalmennukset löytyvät perhevalmennusten sivuilta sekä synnytys-ja imetysvalmennusten videovalmennuksiin pääset ilmoittautumaan perhevalmennusten ilmoittautumissivulta

Neuvola`s family class in english, sign up for Family class.

Äitiys- ja lastenneuvoloiden yhteystiedot

 

Neuvolassa tavoitteena on turvata odottavan naisen ja syntyvän lapsen hyvinvointi terveystarkastusten, seulontatutkimusten, ohjauksen ja neuvonnan avulla.

Toiminnassa painotetaan koko perheen hyvinvointia. Painopiste on ennaltaehkäisevässä, perheiden hyvinvointia lisäävässä työssä. Jokaisen asiakkaan kohdalla arvioidaan hoidon, tutkimusten, ohjauksen ja neuvonnan tarve yksilöllisesti. Asiakkuus äitiysneuvolassa jatkuu synnytyksen jälkeiseen jälkitarkastukseen asti. 

Jyväskylän, Hankasalmen ja Uuraisten terveyspalveluilla ja Keski-Suomen Keskussairaalalla on sama potilastietojärjestelmä, Lifecare-Äitiyshuolto. Sama tietojärjestelmä mahdollistaa paremman tiedon kulun ja siirron sekä asiakasturvallisuus paranee.

Kyllön äitiysneuvolassa toimii lääketieteen opiskelijoiden koulutus ja opetusklinikkatoiminta

Lääketieteen opiskelijoita ohjaavat synnytys- ja naistentautien erikoislääkärit Keski-Suomen keskussairaalasta. Erikoislääkäri vastaa hoidosta ja huolehtii tarvittaessa lisätutkimuksista. Ajanvaraus opetusklinikalle tapahtuu neuvoloiden terveydenhoitajien kautta. Osallistuminen opetusklinikalle on vapaaehtoista. Kaikki hoitoonne osallistuvat ovat vaitiolovelvollisia. Opetusklinikan käynti on normaalia neuvolalääkärikäyntiä pidempi n. 60 min.

Voit lukea ja tulostaa kutsukirjeen ennen vastaanottoa.