Äitiysneuvola

Koko perhe on tervetullut taas neuvolaan!
Maanantaista 15.6. alkaen puretaan neuvolaan tulevia koskevat henkilörajoitukset. Maanantaista alkaen myös puoliso sekä perheen muut lapset voivat tulla mukaan neuvolakäynnille edellyttäen, että heillä ei ole infektioon viittaavia oireita. On tärkeää, että henkilökunnan lisäksi myös kaikki neuvolaan tulevat noudattavat hyvää käsi- ja yskimishygieniaa edelleen. Neuvolan käytäville ei kannata tulla liian ajoissa odottamaan omaa vuoroa, ettei tulisi ylimääräistä ruuhkaa. Käytäviltä on myös poistettu esimerkiksi lelut ja lehdet.

Lastenneuvolan lääkärintarkastuksia 1,5- ja 4-vuotiaille lapsille pystytään toistaiseksi tarjoamaan rajoitetusti.

Osa neuvolan lääkärivastaanotoista järjestetään keskitetysti Kyllön, Kuokkalan ja Palokan neuvoloissa. Myös terveydenhoitajien vastaanottopaikoissa on muutoksiaMuutoksista tiedotetaan ajan varanneille asiakkaille puhelimitse, tekstiviesteillä ja lisäksi ovitiedottein. 

  • Neuvoloiden keskitetty puhelinpalvelu toimii normaalisti ma-to klo 8-16 ja pe klo 8-14 p. 014 266 0141. Aikojen peruutukset voi tehdä numerosta 014 266 0144.
  • Sähköisiä ajanvarauksia neuvolakäynneille ei voi tälle hetkellä tehdä.
  • Perhevalmennukset aloitetaan 1.9 alkaen koronatilanteen sen salliessa. Perhevalmennusten aikataulut päivitetään neuvolan verkkosivuille lähempänä ajankohtaa sen hetkiset rajoitukset huomioiden.
  • Hankasalmen ja Uuraisten neuvoloiden puhelinnumerot säilyvät ennallaan.

Muutoksia kesän ajan neuvolapalveluissa:  
Halssilan neuvolan palvelut tarjotaan Sampoharjun neuvolassa ajalla 15.6-9.8. 

Hankasalmen neuvola toimii fysioterapian tiloissa osoitteessa Keskustie 55.

Äitiys- ja lastenneuvoloiden yhteystiedot

Kyllön äitiysneuvolassa toimii lääketieteen opiskelijoiden koulutus ja opetusklinikkatoiminta

Lääketieteen opiskelijoita ohjaavat synnytys- ja naistentautien erikoislääkärit Keski-Suomen keskussairaalasta. Erikoislääkäri vastaa hoidosta ja huolehtii tarvittaessa lisätutkimuksista. Ajanvaraus opetusklinikalle tapahtuu neuvoloiden terveydenhoitajien kautta. Osallistuminen opetusklinikalle on vapaaehtoista. Kaikki hoitoonne osallistuvat ovat vaitiolovelvollisia. Opetusklinikan käynti on normaalia neuvolalääkärikäyntiä pidempi n. 60min. 
Voit lukea ja tulostaa kutsukirjeen ennen vastaanottoa.

 

Neuvolassa tavoitteena on turvata odottavan naisen ja syntyvän lapsen hyvinvointi terveystarkastusten, seulontatutkimusten, ohjauksen ja neuvonnan avulla.

Toiminnassa painotetaan koko perheen hyvinvointia. Painopiste on ennaltaehkäisevässä, perheiden hyvinvointia lisäävässä työssä. Jokaisen asiakkaan kohdalla arvioidaan hoidon, tutkimusten, ohjauksen ja neuvonnan tarve yksilöllisesti. Asiakkuus äitiysneuvolassa jatkuu synnytyksen jälkeiseen jälkitarkastukseen asti.

Jyväskylän, Hankasalmen ja Uuraisten terveyspalveluilla ja Keski-Suomen Keskussairaalalla on sama potilastietojärjestelmä, Effica-Äitiyshuolto. Sama tietojärjestelmä mahdollistaa paremman tiedon kulun ja siirron sekä asiakasturvallisuus paranee.