Aikuisten toimintaterapia

Koronatilanteen vaikutukset aikuisten toimintaterapiaan

Suuri osa asiakkaistamme kuuluu vallitsevan poikkeustilan aikana riskiryhmään. Pyrimme suojelemaan riskiryhmässä olevia asiakkaitamme seuraavin tavoin:

  • Saavuthan paikalle aina terveenä! Lievissäkin oireissa varattu vastaanottoaika tulee siirtää puhelimitse. Henkilökuntakin saapuu töihin ainoastaan terveenä.
  • Saavuthan vastaanotolle vain välttämättömän saattajan kanssa.
  • Muistathan hyvän käsihygienian niin saapuessa kuin lähtiessäkin. Vastaanotoilla on käsienpesumahdollisuus ja käsidesiä. Henkilökuntamme toimii samalla tavalla.
  • Jos syystä tai toisesta kuitenkin yskittää tai aivastuttaa, teethän sen peittäen kasvosi hihaan.
  • Tarjoamme mahdollisuuksien mukaan etävastaanottoa. Terapeuttimme arvioi etävastaanoton käytön mahdollisuuden aina yksilöllisesti.
  • Vältämme lähikontaktia niiltä osin, mitä asiakkaan hoito ja tutkiminen sen mahdollistavat. Jos olet epävarma kannattaako hakeutua vastaanotolle, suosittelemme soittamaan ajanvaraukseen. Henkilökuntamme kartoittaa tilanteen ja antavat toimintaohjeet.
  • Olemme myös tehostaneet siivoustamme asiakkaiden ja henkilökunnan suojelemiseksi.

Kiitos ymmärryksestänne varotoimenpiteitä kohtaan!

Aikuisten toimintaterapia Jyväskylän, Hankasalmen ja Uuraisten alueella

Toimintaterapian avulla arvioidaan ja tuetaan kuntoutujan itsenäistä selviytymistä. Pääasiallinen asiakasryhmä on neurologiset asiakkaat. Terapiassa harjoitellaan arkipäivän toimintoja kuntoutujan omassa elinympäristössä. Lisäksi toimintaterapeutti tekee moniammatillista yhteistyötä asiakkaan läheisten ja muun tukiverkoston kanssa. Toimintaterapiaan tullaan hoitavan lääkärin lähetteellä.

Toimintaterapeutti arvioi pienapuvälineiden tarvetta ja opastaa niiden käyttöä sekä osallistuu asunnonmuutostyön suunnitteluun ja toteutuksen seurantaan. Apuvälineasioissa otetaan yhteyttä suoraan toimintaterapeuttiin.

Ajanvaraus

Pääsääntöisesti otamme yhteyttä asiakkaaseen tai asiakas voi jättää soittopyynnön ja yhteystiedot vastaajaan.

Yhteystiedot

Osastonhoitaja
toimintaterapeutti Terhi Åkerlund p. 014 266 2361 / 0400 889 472

Toimintaterapeutit
Marjut Lumioja p. 014 2662350 / 050 368 0474
Erja Karapalo p. 014 2668635 / 050 311 8185
Mirja Kela (lasta- ja pienapuvälineasiat) p. 014 2662346 / 050 60692

Osoite
Kyllön terveysasema, 2 krs
Keskussairaalantie 20
Postiosoite: PL 52, 40701 Jyväskylä

Maksu

Yli 18-vuotiaiden toimintaterapiakäynti on 11,40 €/kerta. Apuväline-, asunnonmuutostyökäynti sekä lepolastojen valmistus tai korjauskäynti on maksuton. Veteraanien toimintaterapia on maksuton. Toimintaterapia kuuluu maksukaton piiriin.