Puheterapian ryhmät

Poikkeustilan vaikutukset puheterapian ryhmiin

Suuri osa asiakkaistamme kuuluu vallitsevassa poikkeustilassa riskiryhmään. Haluamme suojella riskiryhmään kuuluvia asiakkaitamme, jonka vuoksi kuntoutuksen ryhmätoiminta, itseharjoittelutoiminta sekä tilojen vuokraaminen ulkopuolisille toimijoille on keskeytetty toistaiseksi. Ilmoitamme kaikille henkilökohtaisesti, kun toiminta palaa ennalleen. Sillä välin pyrimme suunnittelemaan vaihtoehtoisia tapoja palvella kuntalaisia kuntoutusasioissa.

Ryhmä pienille lapsille, joilla sanat ovat vasta tuloillaan (vanhempien ohjaus)

Sanamurut-ryhmä on tarkoitettu pienten lasten (2,5-3,5v) vanhemmille, joilla on huolta lapsensa kielen kehityksestä. Ryhmässä annetaan tietoa, apua ja käytännön vinkkejä kommunikoinnin tukemiseen puheterapeutin arviota odotellessa.

Ryhmään ohjautuminen tapahtuu neuvolan tai päiväkodin toimesta, mutta perhe voi myös itse ottaa tarvittaessa yhteyttä. Ryhmä kokoontuu kahdesti. Ensimmäisellä kerralla käydään läpi tukiviittomia ja niiden käyttöä arjessa. Toisella kerralla perehdytään kuvien käyttöön kommunikoinnin tukena. Ryhmästä saa valmiin materiaalipaketin harjoittelun aloittamiseksi.  

HUOM! Ryhmä on tarkoitettu vain vanhemmille, joten lasta ei tarvitse ottaa käynneille mukaan.  Seuraavien ryhmien kokoontumisaikoja ilmoitetaan myöhemmin.