Kuntoutuksen ryhmätoiminta

Kuntoutuksen liikuntapaikoilla toteutuva aikuisten liikuntaryhmä- ja itseharjoittelutoiminta on tauolla toistaiseksi

Jyväskylän terveyspalvelujen kuntoutuksen liikuntapaikoilla toteutuva aikuisten liikuntaryhmä- ja itseharjoittelutoiminta on suljettuna toistaiseksi korona-tilanteen hillitsemiseksi Keski-Suomessa. Keskeytyksellä halutaan varmistaa, ettei tauti pääse leviämään riskiryhmien liikuntapalveluissa. Ilmoitamme asiakkaillemme, kun toimintamme jatkuu.

Ryhmäasiakkaitamme tukevat palvelut

Maksuttomat etäliikuntaryhmät

Jyväskylän Liikuntapalvelut järjestää viikoittaisia maksuttomia etäliikuntaryhmiä! Tarjolla on esimerkiksi tasapaino- ja voimajumppaa, kevennettyä tasapaino- ja voimajumppaa, tasapaino- ja venyttelyjumppaa sekä Asahia. 

Kuntoutus järjestää maksuttomia äitiysliikuntaryhmiä etäyhteydellä 8.3.-16.5. välisenä aikana Teamsin välityksellä! Ilmoittautuminen etäyhteydellä toteutuviin äitiysliikuntaryhmiin aukeaa 15.2. klo 8. Ilmoittautuminen ryhmään tapahtuu kaupungin sähköiseen järjestelmään kurssinumeroilla 810, 811 ja 812. Lisätietoja äitiysryhmistä löytyy alempaa tältä sivulta.

Fysioterapian etävastaanotot ja puhelinkonsultaatio

Olethan jo huomannut fysioterapian toistaiseksi maksuttomat etävastaanotto- ja puhelinkonsultaatiomahdollisuudet?

Kotiharjoitusohjeita ryhmätoiminnan lisänä

Kunnosta kannattaa pitää huolta myös kotiharjoittelun keinoin. Ulkoilun lisäksi voi suosia erilaisia kotiharjoitteluohjelmia. Kokoamme tälle sivulle kuntoutuksen asiakkaille sopivia harjoitusohjelmia teemoittain ja vaikeusasteittain. Ota aina käsituki seisten tehtävissä harjoitteissa, jos koet tasapainosi epävarmaksi!

Harjoitusohjeita senioreille ja pitkäaikaissairaille

Harjoitusohjeita erilaisiin kiputiloihin & vartalon hallintaan

Äitiysfysioterapeutin harjoitteet

Raskausajan liikunta (video)

Liikkumisen aloittaminen alatiesynnytyksen jälkeen, JAMK opinnäytetyö (pdf)

Keskivartalon harjoitteet synnytyksen jälkeen (video)

Taukojumpat työn tauottamiseksi ja ilman liikkumisen apuvälineitä liikkuville

Kevätkausi ja poikkeusajat

Kevätkaudella 2021 järjestetään ainoastaan etäyhteydellä toteutuvia äitiysliikunnan ryhmiä. Muut kuntoutuksen liikuntaryhmät ovat tauolla toistaiseksi. Etäryhmiä ei järjestetä talvilomaviikoilla eikä arkipyhinä


• Talvilomaviikko 1.-7.3.2021
• Pääsiäinen 2.4.2021, 5.4.2021
• Vappu 1.5.2021
• Helatorstai 13.5.2021

Kuntoutuksen ryhmämaksut

Kuntoutuksen ryhmätoiminta on pääasiassa maksullista, 33,90€/lukukausi, jos käyntejä on kertynyt 3 tai enemmän. Poikkeuksina 

 • AaltoAlvarin ryhmissä asiakas maksaa AaltoAlvarin hinnaston mukaisen sisäänpääsymaksun, ei erillistä lukukausimaksua
 • Odottavien äitien liikuntaryhmät 20€ / lukukausi
 • Odottavien äitien ja synnyttäneiden naisten ryhmämuotoinen liikunta- ja kuntoutusneuvonta on maksutonta
 • Selkäryhmä 20€ / kurssi (sisältää 3-6 käyntiä tarpeen mukaan)
 • Sydänasiakkaan starttiryhmä 20 € / kurssi (sisältää 5 peräkkäistä käyntiä)
 • Sydänliiton jäsenet saavat sydänryhmistä 10 % alennuksen, poislukien sydänstarttiryhmä

Kaupungin muu ryhmätoiminta

Muita Jyväskylän terveyspalvelujen kuntoutuksen ryhmiä

Toimintaterapian ryhmät

Puheterapian ryhmät

Liikuntapalvelujen liikunta- ja vuorotarjonta

Kuntoutuksen lisäksi myös Jyväskylän liikuntapalvelut tarjoaa eri tasoisia liikuntaryhmiä eri ikäryhmille. Rajoitusten salliessa Jyväskylän kaupungin seniorikortilla pääsee harjoittelemaan itsenäisesti määrätyillä toimipisteillä.

Kaipaatko kipujen, pitkäaikaissairauden, raskauden tai muun terveydellisen syyn vuoksi sovellettua liikuntaa liikkuaksesi turvallisesti mutta tehokkaasti? Tarjoamme useita erityistarpeisiin kohdennettuja liikuntaryhmiä toimipisteillämme ympäri kaupunkia. Järjestämme fysioterapeuttien ohjaamia fysioterapiaryhmiä, sekä liikunnanohjaajien ohjaamia kuntouttavan liikunnan ryhmiä. Osa ryhmistä on kaikille avoimia ryhmiä. Osaan ryhmistä tarvitset fysiterapeutin toimintakykyarvion ja suosituksen.

Lisätietoja kuntoutuksen liikuntaryhmistä:
liikuntasuunnittelija p. 014 266 2006.

Liikuntaryhmät, joihin vaaditaan fysioterapeutin arvio:

Seuraaviin ryhmiin pystyy hakeutumaan Jyväskylän, Uuraisten ja Hankasalmen terveyspalvelujen fysioterapeutin vastaanoton kautta. Varaa aika Jyväskylän, Hankasalmen ja Uuraisten terveyspalvelujen fysioterapian toimintakykykartoitukseen aikuisten ja kouluikäisten fysioterapian kautta

 • Kuntosaliryhmät henkilöille, joilla toimintakyky alentunut:
  Keljon toimipisteellä, Palokan terveysasemalla, Väinönkadun toimipisteellä, Kyllön terveysasemalla, Vaajakosken toimipisteellä, Hankasalmen toimipisteellä, Uuraisilla
 • Seniorikuntosaliryhmät:
  Palokan terveysasemalla, Väinönkadun toimipisteellä, Kyllön terveysasemalla, Uuraisilla, Hankasalmen toimipisteellä
 • Neurologisten kuntosaliryhmät:
  Keljon toimipisteellä, Palokan terveysasemalla, Vaajakosken toimipisteellä, Väinönkadun toimipisteellä, Kyllön terveysasemalla, Hankasalmen toimipisteellä
 • Selkäryhmät kroonista selkäkipua poteville:
  Väinönkadun toimipisteellä
 • Sydänasiakkaan starttikurssi:
  Väinönkadun toimipisteellä. Katso myös Jyväskylän terveyspalvelujen ja Keski-Suomen keskussairaalan yhteistyössä tekemä video Sydänasiakkaan starttikurssista, ja ilmoittaudu mukaan seuraavalle kurssille!
 • Reuma-allasryhmät:
  Väinönkadun toimipisteellä
 • Allasryhmät henkilöille, joilla toimintakyky alentunut:
  Väinönkadun toimipisteellä
 • Tasapainoryhmä:
  Korpilahden terveysasemalla
 • Lasten motoriikkaryhmät:
  Asemakadun toimipisteellä, lähete tehdään alle kouluikäisten lasten fysioterapiasta.
 • Itseharjoittelu kuntoutuksen kuntosalilla:
  Väinönkadun toimipiste, Keljon toimipiste, Palokan terveysasema, Kyllön terveysasema

Kaikille avoimet kuntoutuksen liikuntaryhmät

Seuraavat ryhmät ovat kaikille avoimia liikuntaryhmiä, joihin ei tarvita fysioterapeutin suositusta.

Kuntoutuksen avoimien liikuntaryhmien tuntikuvaukset

Pitkäaikaissairaiden liikuntaryhmät

Kuntosaliryhmät neurologisille asiakkaille ja pitkäaikaissairaille

Ryhmä on suunnattu henkilöille, joilla on taustalla jokin neurologinen sairaus, aivotapahtuma tai muu pitkäaikaissairaus jonka vuoksi harjoittelun tulee olla kevennettyä tai sovellettua. Ryhmässä harjoitetaan lihasvoimaa ja tasapainoa kuntosaliharjoitteluna sekä toiminnallisena harjoitteluna. Laiteharjoittelun lisäksi teemme yhteisiä ja yksilöllisiä tasapaino-, voima- ja liikkuvuusharjoitteita, joiden tavoitteena on tasapainon varmentuminen sekä kehon puolierojen lievittyminen. Torstain ryhmään voi osallistua ilman liikkumisen apuvälineitä liikkuvat henkilöt, jotka pääsevät siirtymään lattiatasoon. Perjantain ryhmään voi osallistua myös liikkumisen apuvälineen kanssa itsenäisesti liikkuvat. Jatkuvaa tukea esimerkiksi laitteelta toiselle siirtymisessä kaipaavat asiakkaat tarvitsevat mukaansa oman henkilökohtaisen avustajan. Ohjaaja muokkaa harjoittelua jokaiselle sopivaksi sekä takaa harjoittelun olevan nousujohteista. Ryhmää ohjaa kuntoutukseen perehtynyt liikunnanohjaaja.

Aika: Torstaisin klo 10.00-11.30 ja perjantaisin klo 10.15-11.30. Kesto 75/90 min.
Paikka: Aalto Alvarin seniorikuntosali, Pitkäkatu 2.
Ilmoittautuminen: Ennakkoilmoittautumista ei tarvita, ilmoittautuminen paikanpäällä ohjaajalle ennen ryhmäkerran alkua. Ryhmään voit myös tehdä ilmoittautumisen ennakkoon sähköiseen järjestelmään  kurssinumeroilla 1453 (torstai) ja 1454 (perjantai). Kevään 2020 ryhmäilmoittautumiset on siirretty suoraan syksyn ryhmään.
Maksut: Aalto Alvarin kuntosalikäyntimaksu jokaiselta käyntikerralta erikseen. Ei kausimaksua.

Kuntoliikuntaa neurologisille ja pitkäaikaissairaille asiakkaille

Ryhmä on suunnattu erityisesti neurologista sairautta sairastaville henkilöille sekä pitkäaikaissairaille, joiden toimintakyky on alentunut sairauden vuoksi. Ryhmä on suunnattu henkilöille, jotka liikkuvat pääasiassa ilman liikkumisen apuvälineitä ja pääsevät siirtymään lattiatasoon. Ryhmissä harjoitetaan lihasvoimaa, tasapainoa ja liikkuvuutta sekä oman kehon painolla että toisinaan myös kuntasaliharjoitteluna.  Tavoitteena on lihasvoiman lisääminen, tasapainon varmentuminen ja kehon puolierojen lievittyminen. Ohjaaja muokkaa harjoittelua jokaiselle yksilöllisesti sopivaksi ja varmistaa harjoittelun nousujohteisuuden. Ryhmää ohjaa kuntoutukseen perehtynyt liikunnanohjaaja.

Aika ja paikka: Jäähallin tanssisalissa, Rautpohjankatu 10, tiistaisin klo 9.45-10.45, kesto 75 min.
Ilmoittautuminen: Paikanpäällä ohjaajalle ennen ryhmäkerran alkua, ennakkoilmoittautumista ei tarvita. Ryhmään voi tehdä myös ilmoittautumisen ennakkoon sähköiseen järjestelmään kurssinumeroilla 1451. Kevään 2020 ryhmäilmoittautumiset on siirretty suoraan syksyn 2020 ryhmään.
Maksut: Lukukausimaksu 33,90 € toimitetaan laskuna kotiosoitteeseen, jos käyntejä on 3 tai enemmän.

Kuntoliikuntaryhmä: Sydän- ja luustoliikuntaa

Ryhmä on suunnattu sydän- tai luustotauteja kuten osteoporoosia sairastaville. Jos taustalla on sydän- tai verenpainetauti, tulee sydäntapahtumasta olla kulunut jo vähintään joitakin kuukausia. Ryhmässä nostetaan sykettä sekä lihaskuntoa niin oman kehon painolla kuin välineitäkin hyödyntäen. Sydäntä ja luustoa vahvistetaan turvallisesti, mutta riittävästi kuormittaen. Harjoitusmuotoina ovat esimerkiksi kierto- ja lihasvoimaharjoittelu. Lisäksi harjoitellaan erilaisia kehonhuollollisia rentoutumisharjoitteita. Ryhmä on suunnattu asiakkaille, jotka liikkuvat ilman liikkumisen apuvälinettä ja pystyvät siirtymään lattiatasoon.

Aika ja paikka: Puistokoululla Puistokatu 7-9 (sisäänkäynti liikuntakentän puoleiselta sivulta, vasemmanpuoleisesta ovesta) maanantaisin klo 17.00-18.00 ja Jäähallin tanssisalissa Rautpohjankatu 10 keskiviikkoisin klo 13.30–14.30. Yhden kerran kesto 60 min.
Ilmoittautuminen: Ennakkoilmoittautumista ei tarvita, ilmoittautuminen paikanpäällä ohjaajalle ennen ryhmäkerran alkua. Voit myös tehdä ilmoittautumisen ryhmään sähköiseen järjestelmään kurssinumeroilla 1450 (maanantai) tai 1452 (keskiviikko). Kevään 2020 ilmoittautumiset sydän- ja osteoporoosiryhmiin on siirretty syksyn 2020 ryhmiin.
Maksut: Lukukausimaksu 33,90 € toimitetaan laskuna kotiosoitteeseen, jos käyntejä on 3 tai enemmän. Sydänyhdistyksen jäsenille hinta on 30 €.

Katso lisätietoa sydänasiakkaan liikuntamahdollisuuksista Keski-Suomessa sydänpolun kautta!

Kuntoutuksen äitiysliikunta- ja kuntoutusryhmät

Odottavien äitien maksuton liikunta- ja kuntoutusneuvonta

Ryhmässä keskustellaan raskausaikana liikkumisesta ja odottavan äidin hyvinvoinnista. Erityisesti ohjausta annetaan selän terveyteen, lantionpohjan lihasten vahvistamiseen ja rentouttamiseen, kanto- ja imetysasentoihin, turvallisen liikunnan sykerajojen ja kuormittavuuden arviointiin sekä synnytyksestä palautumiseen. Eniten hyödyt tapaamisesta, jos osallistut tapaamiseen raskauden ensimmäisen tai toisen kolmanneksen aikana. Ryhmä sisältää keskustelua ja toiminnallisia harjoituksia, joten varaudu joustavalla vaatetuksella. Ryhmää ohjaa äitiysliikuntaan- ja äitiysfysioterapiaan perehtynyt liikunnanohjaaja.

Aika: Kuluvalle kaudelle on suunnitteilla kuusi ajankohtaa keskiviikoille klo 17-18.30. Kesto noin 90 min. Kaikki tapaamiset ovat saman sisältöisiä:

 • 20.1. kurssinumero 1807 (HUOM! Järjestetään ainoastaan etäyhteydellä!)
 • 10.3. kurssinumero 1808 (HUOM! Järjestetään ainoastaan etäyhteydellä!)
 • 5.5.   kurssinumero 1809

Paikka: Kuntoutuksen Väinönkadun toimipiste, Väinönkatu 44.
Ilmoittautuminen: Ilmoittautuminen tehdään kaupungin sähköiseen järjestelmään ryhmän kurssinumerolla. Etäyhteydellä järjestettäviin tapaamisiin tulee ilmoittaa ilmoittautumisen yhteydessä sähköpostiosoite osallistumislinkkiä varten sekä puhelinnumero mahdollisten muutosten ilmoittamista varten. Etätapaamisiin osallistumislinkki lähetetään tapaamista edeltävällä viikolla. Ilmoittautumiset aukeavat seuraavana päivänä edellisen tapaamisen jälkeen, pl. tammikuun tapaaminen, johon ilmoittautuminen aukeaa 1.12. Varasijalta ryhmään päässeille tulee ilmoitus ryhmäpaikan saamisesta. Muistathan perua ilmoittautumisen esteen sattuessa numeroon 014 2662006.
Maksut: Osallistuminen on maksutonta

Synnytyksen jälkeinen maksuton liikunta- ja kuntoutusneuvonta

Ryhmätapaaminen on suunnattu ensisijaisesti alle 6kk sitten synnyttäneille naisille. Jos kuitenkin tapaamisen aihealueet askarruttavat, olet tervetullut mukaan vaikka synnytyksestäsi olisi kulunut pidemmänkin aikaa! Tapaamisessa keskustellaan liikkumisen aloittamisesta synnytyksen jälkeen, lantionpohjan, keskivartalon sekä ryhtilihasten harjoittamisesta, vatsalihasten erkauma-asioista sekä mahdollisten arpien käsittelystä. Ryhmä sisältää keskustelua ja toiminnallisia harjoituksia, joten varaudu joustavalla vaatetuksella. Vauvat tervetulleita mukaan käynnille, ja vauvan hoivaaminen, imetys, vaipan vaihtaminen sekä viihdyttäminen sallittua! Ryhmää ohjaa fysioterapeutti. Ryhmästä on tarvittaessa mahdollista ohjautua myös yksilölliseen fysioterapiaan.

Aika: Kevätkaudelle on suunnitteilla kolme ajankohtaa torstaisin klo 14.00-15.30. Kesto noin 90 min. Kaikki tapaamiset ovat saman sisältöisiä:

 • 14.1. kurssinumero 1810 (HUOM! Järjestetään ainoastaan etäyhteydellä!)
 • 25.3. kurssinumero 1811 (HUOM! Järjestetään ainoastaan etäyhteydellä!)
 • 20.5. kurssinumero 1812

Paikka: Väinönkatu 44, pohjakerroksen liikuntasali.
Ilmoittautuminen: Ilmoittautuminen tehdään kaupungin sähköiseen järjestelmään ryhmän kurssinumerolla. Etäyhteydellä järjestettäviin tapaamisiin tulee ilmoittaa ilmoittautumisen yhteydessä sähköpostiosoite osallistumislinkkiä varten sekä puhelinnumero mahdollisten muutosten ilmoittamista varten. Etätapaamisiin osallistumislinkki lähetetään tapaamista edeltävällä viikolla. Ilmoittautuminen aukeaa edellisen ryhmän päätyttyä. Varasijalta ryhmään päässeille tulee ilmoitus ryhmäpaikan saamisesta. Muistathan perua ilmoittautumisen esteen sattuessa numeroon 014 2663602 tai 014 2662006.
Maksut: Osallistuminen on maksutonta. 

Äitiysjooga

Ryhmät ovat suunnattu raskaana oleville äideille sekä synnytyksestä palautumiseen. Studio Laiven tiloissa järjestettävä ryhmä on suunnattu ensisijaisesti raskaana oleville. 

Ryhmissä harjoitetaan liikkuvuutta, voimaa, hengitystä, keskittymistä ja rentoutumista jooga-asennoissa. Jooga-ohjaaja on perehtynyt raskausajan ja synnytyksen jälkeiseen harjoitteluun ja harjoitteet on suunniteltu kehon muutokset raskausaikana ja synnytyksen jälkeen huomioiden. Ohjaaja antaa yksilöllisiä ohjeita, jolloin liikkuminen on mielekästä ja turvallista raskausaikana sekä synnytyksen jälkeen. Harjoitteluun sisältyy oleellisesti myös rentoutumista, joka on tärkeä osa odottavan äidin terveyttä. Ryhmää ohjaa joogaan ja kuntoutukseen perehtynyt liikunnanohjaaja.

Aika ja paikka:

 • JOOGA (MAKSUTON ETÄRYHMÄ 8.3.-16.5.) 
  • perjantaisin klo 10.45-11.45 Teams-etäyhteydellä (kurssinumero 810)

Ilmoittautuminen: Ilmoittautuminen tehdään kaupungin sähköiseen järjestelmään ryhmän kurssinumerolla. Etäryhmiin on jatkuva ilmoittautuminen. Mikäli etäryhmä on täynnä, ilmoittaudu järjestelmään jonoon ja ilmoittaudu lisäksi sähköpostilla osoitteeseen kata.isotalo@jyvaskyla.fi, niin saat osallistumislinkin etäryhmään.
Maksut: Etäryhmään osallistuminen on maksutonta.

Äitiysryhmä: kuntoliikunta- ja rentoutusryhmä

Ryhmä ovat suunnattu raskaana oleville äideille sekä synnytyksestä palautumiseen. Ryhmässä harjoitetaan hengitys- ja verenkiertoelimistöä sekä lihaskuntoa sekä oman kehon painolla että välineitä hyödyntäen. Harjoitteet on suunniteltu raskausajan ja synnytyksen muutokset kehossa huomioiden. Ohjaajat antavat myös yksilöllisiä ohjeita, jolloin liikkuminen on mielekästä ja turvallista. Harjoittelemme myös rentoutumista, joka on tärkeä osa äidin terveyttä. Ryhmää ohjaa äitiysliikuntaan perehtynyt liikunnanohjaaja.

Aika ja paikka:

 • KUNTOLIIKUNTA (MAKSUTON ETÄRYHMÄ 8.3.-16.5.)
  • tiistaisin klo 13.00-13.45 Teams-etäyhteydellä (kurssinumero 811)

Ilmoittautuminen: Ilmoittautuminen tehdään sähköiseen järjestelmään ryhmän kurssinumerolla. Etäryhmiin on jatkuva ilmoittautuminen. Mikäli etäryhmä on täynnä, ilmoittaudu järjestelmään jonoon ja ilmoittaudu lisäksi sähköpostilla osoitteeseen kata.isotalo@jyvaskyla.fi, niin saat osallistumislinkin etäryhmään.
Maksut: Liikuntapaikoilla toteutuneista ryhmistä lukukausimaksu 20€ toimitetaan laskuna kotiosoitteeseen, jos käyntejä on 3 tai enemmän kauden aikana. Etäryhmät ovat toistaiseksi maksuttomia.

Äitiysryhmä: kehonhuolto

Ryhmä ovat suunnattu raskaana oleville äideille sekä synnytyksestä palautumiseen. Ryhmässä harjoitetaan ryhti- ja tukilihaksistoa, liikkuvuutta ja rentoutumista. Harjoitteet on suunniteltu raskausajan ja synnytyksen muutokset kehossa huomioiden. Ohjaajat antavat myös yksilöllisiä ohjeita, jolloin liikkuminen on mielekästä ja turvallista. Harjoittelemme myös rentoutumista, joka on tärkeä osa äidin terveyttä. Ryhmää ohjaa äitiysliikuntaan perehtynyt liikunnanohjaaja.

Aika ja paikka:

 • KEHONHUOLTO (ETÄRYHMÄ 8.3.-16.5.)
  • tiistaisin klo 14.00-14.45 Teams-etäyhteydellä (kurssinumero 812)

Ilmoittautuminen: Ilmoittautuminen tehdään sähköiseen järjestelmään ryhmän kurssinumerolla. Etäryhmään on jatkuva ilmoittautuminen. Mikäli etäryhmä on täynnä, ilmoittaudu järjestelmän jonoon ja ilmoittaudu lisäksi sähköpostilla osoitteeseen kata.isotalo@jyvaskyla.fi, niin saat osallistumislinkin etäryhmään.
Maksut: Etäryhmät ovat toistaiseksi maksuttomia.

Liikuntapalvelujen, Jyväskylän Kansalaisopiston ja ikääntyneiden palvelujen hyvinvointikeskusten liikuntaryhmät

Jos tarvitset vielä ohjausta liikunnan soveltamisessa, mutta selviydyt harjoittelusta kuntoutuksen ryhmiä suuremmissa (10+ henkilöä) ryhmissä, kannattaa hakeutua Liikuntapalvelujen ohjattuihin liikuntaryhmiin. Myös Liikuntapalveluilla on kevennettyjä ryhmiä ja kaupungin soveltava liikunta (esim. kehitysvammat, viittomankieliset ryhmät) on keskitetty Liikuntapalveluille.

Jos taas selviydyt harjoittelusta itsenäisesti, mutta haluat silti liikkua ryhmässä ja ohjatusti, kannattaa hakeutua Kansalaisopiston liikuntaryhmiin

Myös ikääntyneiden palvelujen hyvinvointikeskukset järjestävät liikuntaryhmiä. Ryhmien tarjonta vaihtelee, tarjontaa kannattaa katsella lähimmän hyvinvointikeskuksen sivuilta.

Kaupungin järjestämät liikuntaryhmät kootaan myös Liikkumaan-liitteeseen, joka jaetaan koteihin Jyväskylän kaupungin tiedotuslehden välissä elokuussa. 

Liikuntaneuvonta

Jos tarvitset apua liikkumisen aloittamiseksi tai sinulle sopivan liikunnallisen lajin, palvelun tai ryhmän valintaan, kannattaa olla yhteydessä maksuttomaan liikuntaneuvontaan.

Kevätkausi ja poikkeusajat

Kevätkaudella 2021 järjestetään ainoastaan etäyhteydellä toteutuvia äitiysliikunnan ryhmiä. Muut kuntoutuksen liikuntaryhmät ovat tauolla toistaiseksi. Etäryhmiä ei järjestetä talvilomaviikoilla eikä arkipyhinä


• Talvilomaviikko 1.-7.3.2021
• Pääsiäinen 2.4.2021, 5.4.2021
• Vappu 1.5.2021
• Helatorstai 13.5.2021

Kuntoutuksen ryhmämaksut

Kuntoutuksen ryhmätoiminta on pääasiassa maksullista, 33,90€/lukukausi, jos käyntejä on kertynyt 3 tai enemmän. Poikkeuksina 

 • AaltoAlvarin ryhmissä asiakas maksaa AaltoAlvarin hinnaston mukaisen sisäänpääsymaksun, ei erillistä lukukausimaksua
 • Odottavien äitien liikuntaryhmät 20€ / lukukausi
 • Odottavien äitien ja synnyttäneiden naisten ryhmämuotoinen liikunta- ja kuntoutusneuvonta on maksutonta
 • Selkäryhmä 20€ / kurssi (sisältää 3-6 käyntiä tarpeen mukaan)
 • Sydänasiakkaan starttiryhmä 20 € / kurssi (sisältää 5 peräkkäistä käyntiä)
 • Sydänliiton jäsenet saavat sydänryhmistä 10 % alennuksen, poislukien sydänstarttiryhmä

Kaupungin muu ryhmätoiminta

Muita Jyväskylän terveyspalvelujen kuntoutuksen ryhmiä

Toimintaterapian ryhmät

Puheterapian ryhmät

Liikuntapalvelujen liikunta- ja vuorotarjonta

Kuntoutuksen lisäksi myös Jyväskylän liikuntapalvelut tarjoaa eri tasoisia liikuntaryhmiä eri ikäryhmille. Rajoitusten salliessa Jyväskylän kaupungin seniorikortilla pääsee harjoittelemaan itsenäisesti määrätyillä toimipisteillä.