Puheterapian ryhmät

Makustelijat-ryhmä alle kouluikäisille lapsille, joilla haasteita syömiseen liittyen (vanhempien ohjaus)

Onko teillä ruokailu yhtä sirkusta kotona? Istuuko ruokapöydässänne nirsoilija? Tarvitaanko teille ruutu aina ruokapöytään? Niin on monessa muussakin perheessä, mutta yritetäänpä yhdessä keksiä asioihin ratkaisuja.

Makustelijat-vanhempainryhmä on tarkoitettu alle kouluikäisten lasten vanhemmille liittyen lasten syömisen haasteisiin. Tietoisku toteutetaan etänä. Ryhmän tarkoituksena on kertoa pienten lasten syömisen haasteista ja antaa käytännön vinkkejä arjen ruokailutilanteisiin.

Ryhmään pääset mukaan ilmoittautumalla tekstiviestillä puheterapeutin (Anna-Maria Korhonen) numeroon 0503273152. Ilmoita viestissä sähköpostiosoitteesi. Puheterapeutti ottaa teihin yhteyttä ja toimittaa liittymiskutsun sekä ohjeet Teams-kokoontumiseen. Lisätietoja ryhmästä saat edellä olevasta numerosta.

Ryhmä kokoontuu:

  • Torstaina 19.11.20 klo 15.00-16.30 (mukana neuvolan terveydenhoitaja, varhaiskasvatuksen erityisopettaja ja ravitsemusterapeutti). Aiheena syömään oppiminen ikäkausittain, perheen ruokailutavat, riittävä ravitsemus ja ikäkausiin kuuluva vaihtelu ruokailussa.
  • Tiistaina 24.11.20 klo 15.00-16.30 (mukana psykologi, toimintaterapeutti ja puheterapeutti). Aiheena aistisäätelyn ja suunalueen motoriikan vaikutus ruokailuun sekä vuorovaikutus ja tunteet ruokailutilanteessa.

 

Sanamurut-ryhmä pienille lapsille, joilla sanat ovat vasta tuloillaan (vanhempien ohjaus)

Sanamurut-ryhmä on tarkoitettu pienten lasten (2,5-3,5v) vanhemmille, joilla on huolta lapsensa kielen kehityksestä. Ryhmässä annetaan tietoa, apua ja käytännön vinkkejä kommunikoinnin tukemiseen puheterapeutin arviota odotellessa.


Ryhmään ohjautuminen tapahtuu neuvolan tai päiväkodin toimesta, mutta perhe voi myös itse ottaa tarvittaessa yhteyttä oman alueen puheterapeuttiin puhelinajalle (ma klo 12-13). Ryhmä kokoontuu kahdesti. Ensimmäisellä kerralla käydään läpi tukiviittomia ja niiden käyttöä arjessa. Toisella kerralla perehdytään kuvien käyttöön kommunikoinnin tukena. Ryhmästä saa valmiin materiaalipaketin harjoittelun aloittamiseksi. 

HUOM! Ryhmä on tarkoitettu vain vanhemmille, joten lasta ei tarvitse ottaa käynneille mukaan. Toteutus etänä, tarkistathan sähköpostisi, jos olet ilmoittautunut ryhmään.

Seuraava ryhmä kokoontuu:

  • Keskiviikkona 03.02.2021 klo 15.15-16.15
  • Keskiviikkona 10.02.2021 klo 15.15-16.15