Ajanvaraus ja yhteystiedot

Terveydenhoitajien puhelinnumerot oppilaitoksittain

Gradia, ammatillinen koulutus
Gradia, lukiokoulutus
JAMK ja HUMAK
Kristillinen opisto
Spesia Ammattiopisto
Jyväskylän palvelualan opisto
Alkio-opisto

Opiskeluterveydenhuollon osastonhoitaja

p. 014 266 2197 (HUOM. Ei ajanvarausasioita!)

Opiskelijoiden hammashuolto

Suun terveydenhuollon palvelut eri ikäisille

Laboratoriot

Fimlab Laboratoriot Oy

Jyväskylän terveysasemat

Terveysasemien palvelut ja yhteystiedot

Opiskeluterveydenhuollon keskitetty toimipiste on osoitteessa Sepänkatu 3 B, 40720 Jyväskylä. Lukioiden terveydenhoitajien vastaanottotiedot on koottu lukioiden omille sivuille. Opiskelijoilla on aina oikeus käyttää myös oman asuinalueen terveysaseman palveluita.

Muutoksia palveluissa 1.2. alkaen

Opiskelijoiden terveystarkastuksia joudutaan perumaan eikä uusia kiireettömiä aikoja voida antaa seuraavien viikkojen aikana.
Kiireelliset asiat hoidetaan sovitusti ja opiskeluterveydenhuollon puhelinpalvelu p. 014 2662260 toimii ennallaan.

(1.2.2021)

Kevään toiminta

Opiskeluterveydenhuolto palvelee kevään aikana lähes normaalisti. Korona-epidemian vuoksi ajanvarauksettomat vastaanotot on kuitenkin edelleen PERUTTU. Käynneille tullaan siis vain ajanvarauksella. Voit varata aikaa tai soittaa ohjeita oman opiskelualasi terveydenhoitajalta. Kiireisissä asioissa saat apua päivystyspuhelimestamme numerosta 014 2662260 maanantaista torstaihin klo 8-16 ja perjantaisin klo 8-13. Sairauslomatodistuksia infektiosairauksissa annetaan ainoastaan puhelimessa tehdyn arvioinnin perusteella. Vastaanotolle saa tulla vain ilman flunssan oireita.

Jos epäilet itselläsi koronainfektiota, soita suoraan Jyväskylän kaupungin neuvontaan, puhelinnumero on 014 266 0133. Puheluihin vastataan maanantaista perjantaihin klo 8-16 ja viikonloppuisin 9-15. Lisätietoja voit lukea Jyväskylän kaupungin sivuilta. Voit myös tehdä omaolo-oirearvion. Vastaustesi perusteella saat ohjeet jatkoon.
Voimia opintoihin ja pysykää terveinä ☼

(7.1.2021)

Ammattikorkeakouluopiskelijoiden terveyspalvelut YTHS:ltä 1.1.2021 alkaen

Ammattikorkeakoulun opiskelijat saavat 1.1.2021 alkaen opiskeluterveydenhuollon palvelut YTHS:ltä eli Ylioppilaiden terveydenhuoltosäätiöltä, kuten yliopisto-opiskelijatkin.

Opiskelijat maksavat Kelalle terveydenhuoltomaksun, jonka suuruus vuonna 2021 on 35,80 euroa lukukaudessa. Terveydenhoitomaksun suuruus tarkistetaan vuosittain ja se vahvistetaan ennen marraskuun 30. päivää. YTHS ei peri käyntimaksuja.

Opiskeluterveydenhuollon palvelut määritellään laissa ja opiskeluterveydenhuollon oppaassa. Palvelut ovat yhdenvertaiset kaikkialla Suomessa. Jyväskylässä YTHS:n toimipiste on osoitteessa Puistokatu 4.

Tutustu YTHS:n palveluihin

Tutustu Kelan tiedotteeseen korkeakouluopiskelijoiden terveydenhuollosta (28.12.2020)

Päivystyspuhelin

Opiskeluterveydenhuollon päivystyspuhelimeen voit soittaa
ma-to klo 8-16 ja pe klo 8-13, p. 014 266 2260.

Numero on tarkoitettu vain kiireellisten asioiden hoitoon. Tällaisia ovat esim. ajan peruminen samalta päivältä, äkillinen sairastuminen tai pieni tapaturma kesken päivän. Kiireettömissä asioissa soita oman opiskelualan terveydenhoitajalle puhelinaikana klo 12-13, kts. alla Ajanvaraus puhelimitse.

Ajanvaraus puhelimitse

Ajan terveydenhoitajan vastaanotolle voi varata soittamalla oman oppilaitoksen ja opiskelualan terveydenhoitajalle puhelinajalla arkisin klo 12-13. Lääkärin vastaanotolle pääset terveydenhoitajan tekemän hoidon tarpeen arvioinnin jälkeen. Päivystävää lääkäriä ei opiskeluterveydenhuollossa ole, eli jos tarvitset lääkärinaikaa kiireellisesti, ota yhteys omalle terveysasemallesi. Mikäli olet vaihtanut terveysasemaa valinnanvapauskokeilussa, ota yhteyttä valitsemallesi palveluntuottajalle. Valinnanvapauskokeiluun ovat oikeutettuja opiskelijat, joiden kotikunta on Jyväskylä, Hankasalmi tai Uurainen.

Sähköinen ajanvaraus

Sähköinen ajanvaraus on tällä hetkellä poissa käytöstä opiskeluterveydenhuollossa.

Tekstiviestimuistutus

Tekstiviestimuistutus sinulle varatusta vastaanottoajasta lähetetään puhelimeesi noin kaksi vuorokautta ennen varattua aikaa. Tekstiviestit lähetetään ma-pe klo 9-17. Jos varattuun aikaan on alle 48 tuntia aikaa, muistutusta ei lähetetä. Vaikka et jostain syystä saisikaan muistutusviestiä, aika on silti sinulle varattu, tarvittaessa ajan siirtämisestä ja perumisesta ilmoitetaan sinulle erikseen.

Muistutusviestissä on ilmoitus varatusta ajasta ja vastaanottopaikasta. Viestissä ei ole henkilötietoja eikä varattuun vastaanottoon liittyviä tietoja. Tekstiviestimuistutus lähetetään opiskelijan terveystiedoissa olevaan matkapuhelinnumeroon, muista siis myös itse ilmoittaa muuttuneista tiedoistasi.

Muistutukset lähetetään automaattisesti, eikä niihin voi vastata.

Terveydenhoitajien puhelinnumerot oppilaitoksittain

Gradia, ammatillinen koulutus
Gradia, lukiokoulutus
JAMK ja HUMAK
Kristillinen opisto
Spesia Ammattiopisto
Jyväskylän palvelualan opisto
Alkio-opisto

Opiskeluterveydenhuollon osastonhoitaja

p. 014 266 2197 (HUOM. Ei ajanvarausasioita!)

Opiskelijoiden hammashuolto

Suun terveydenhuollon palvelut eri ikäisille

Laboratoriot

Fimlab Laboratoriot Oy

Jyväskylän terveysasemat

Terveysasemien palvelut ja yhteystiedot