Terveydenhoitajapalvelut

Terveydenhoitajan vastaanotto ilman ajanvarausta

Keskitetyssä toimipisteessä Sepänkatu 3 B:ssä on terveydenhoitajan vastaanotto ilman ajanvarausta joka arkiaamu klo 8-10.30. Tuolloin voit tulla käymään esim. sairastumisen vuoksi, sairausloma-asioissa, tikkien poiston tai korvahuuhtelun vuoksi, rokotuskäynnille tai varaamaan ajan terveydenhoitajan tai lääkärin vastaanotolle. Huomioithan, että lukioilla on omat vastaanottoajat, kts. Gradia, lukiokoulutus.

Päivystyspuhelin

Opiskeluterveydenhuollon päivystyspuhelimeen voit soittaa ma-to klo 8-16 ja pe klo 8-13, p. 014 266 2260. Numero on tarkoitettu vain kiireellisten asioiden hoitoon. Tällaisia ovat esim. ajan peruminen samalta päivältä, äkillinen sairastuminen tai pieni tapaturma kesken päivän. Kiireettömissä asioissa soita oman opiskelualan terveydenhoitajalle puhelinaikana klo 12-13, kts. Ajanvaraus ja yhteystiedot.

Terveydenhoitajapalvelut opiskeluterveydenhuollossa

Terveydenhoitajan antamia palveluja ovat esimerkiksi:

Lisäksi terveydenhoitaja osallistuu opiskeluhuollon toimintaan ja oppilaitosyhteistyöhön. Terveydenhoitaja on myös mukana kolmen vuoden välein oppilaitoksilla tehtävissä terveydellisten olojen tarkastuksissa. 

Toisella asteella kunkin opiskelualan terveydenhoitaja kutsuu jokaisen opiskelijan terveystarkastukseen opintojen ensimmäisen vuoden aikana. Voit myös itse pyytää aikaa terveystarkastukseen. Gradia ammatillisen koulutuksen ja Gradia lukiokoulutuksen terveydenhoitajille voit laittaa Wilma-viestiä ajanvaraukseen liittyen, jos sinulla on tiedossa terveydenhoitajan nimi. Varsinaisia terveyteen liittyviä asioita ei voi kuitenkaan Wilmassa hoitaa puutteellisen tietosuojan vuoksi.
Korkea-asteen opiskelijoille tarjotaan mahdollisuus täyttää terveyskysely, jonka perusteella kutsutaan tarvittaessa terveystarkastukseen.

Opiskeluterveydenhuollossa toimii kaksi seksuaalineuvojan pätevyyden saanutta terveydenhoitajaa. Heidän vastaanotolleen pääset oman opiskelualueesi terveydenhoitajan kautta. 

Opiskeluterveydenhuollossa on myös yksi lääkkeenmääräämisen erikoispätevyyden saanut terveydenhoitaja (LMEP). Hän voi kirjoittaa vastaanotolla tiettyjä reseptilääkkeitä esim. virtsatieinfektion, silmätulehduksen tai nielutulehduksen hoitoon, jolloin pääset aloittamaan hoidon ilman viivytyksiä. Hän on myös saanut koulutuksen asiakkaan perusteellisempaan fyysiseen tutkimiseen esim. pitkittyneen sairastamisen yhteydessä. Muut terveydenhoitajat ohjaavat tarvittaessa hänen vastaanotolleen. LMEP-hoitaja voi myös aloittaa hormonaalisen ehkäisyn ja uusia jo käytössä olevan reseptin käynnin yhteydessä.

Yleistä opiskeluterveydenhuollosta

Terveyden- ja hyvinvoinnin laitos on koonnut sivuilleen kattavan tietopaketin opiskeluterveydenhuollon yleisistä toimintaperiaatteista, ja sen toimintaa säätelevistä laista ja asetuksista.