Opiskelijoiden rokotukset

Hyödyllisiä linkkejä

Matkailijan terveysopas

Matkailijoiden rokotusvastaanotto Jyväskylässä

Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen suositus aikuisväestön rokotussuojasta

Rokotuksia annetaan aamuvastaanotolla ilman ajanvarausta tai muiden vastaanottokäyntien yhteydessä.
Opiskeluterveydenhuollossa tehostetaan perusrokotusohjelmaan kuuluvia rokotuksia. Tarvittaessa rokotusohjelma voidaan myös aloittaa alusta tai sitä voidaan täydentää. Omia rokotustietoja voit tiedustella sen kunnan terveysasemalta, jossa olet käynyt peruskoulusi. Kansalliseen rokotusohjelmaan kuuluvat rokotukset ovat kaikille maksuttomia.

Influenssarokotukset

Influenssarokotteen saavat maksutta ne, joiden terveydelle influenssa aiheuttaa oleellisen uhan tai joiden terveydelle influenssarokotuksesta on merkittävää hyötyä.
Tällaisia ovat mm.

  • sosiaali- ja terveydenhuoltoalan opiskelijat
  • sairautensa tai hoitonsa vuoksi riskiryhmiin kuuluvat
  • vakavalle influenssalle alttiiden henkilöiden lähipiiri
  • varusmiespalvelukseen astuvat miehet ja vapaaehtoiseen asepalvelukseen astuvat naiset

HUOM. Koronaepidemian aikana influenssarokotuksia on saatavana opiskeluterveydenhuollon keskitetystä pisteestä vain ajanvarauksella ja toisten käyntien yhteydessä. 
Tarvittaessa rokotetaan muitakin rokotuksia ja kirjoitetaan soveltuvuustodistuksia työ- ja harjoittelupaikkoja varten. Voit varata ajan soittamalla oman opiskelualasi terveydenhoitajalle puhelintunnin aikana.

(8.2.2021)

Matkailijoiden rokotukset

Vapaa-ajan matkojen ja ulkomaille vaihtoon lähtevien osalta rokotustarve kartoitetaan oman opiskelualan terveydenhoitajan kanssa.
Yhteyttä voit ottaa puhelimitse tai tulemalla vastaanotolle. Voit myös ottaa yhteyttä Matkalijoiden rokotusvastaanotolle.

Tartuntavaaraan joutuvien opiskelijoiden hepatiitti B –rokotukset

Työharjoittelussa tartuntavaaraan joutuvat opiskelijat saavat hepatiitti B -rokotussarjan maksutta osana kansallista rokotusohjelmaa. Rokotuksiin ovat oikeutettuja sekä opintonsa aloittavat että jo parhaillaan opiskelevat, mutta eivät kuitenkaan vaihto-opiskelijat. Hepatiitti B on viruksen aiheuttama vakava ja pitkäaikainen maksatulehdus. Se tarttuu mm. veri- ja limakalvokontaktissa.
Rokotussarja annetaan opiskeluterveydenhuollon palveluihin oikeutetuille seuraavien alojen opiskelijoille:

  • laboratorioala
  • lähihoitaja
  • suuhygienia

Sarjaan kuuluu kolme rokotetta, jotka annetaan noin 0, 1 ja 6 kk:n kohdalla. Jos on saanut aikaisemmin Twinrix-sarjan (kolme rokotetta), Engerix B -sarjan (kolme rokotetta) tai HBVAXPRO-sarjan (kolme rokotetta), suoja hepatiitti B:tä vastaan on kunnossa.
Varaa aika rokotukselle esim. soittamalla oman opiskelualasi terveydenhoitajalle. Rokotuksen voit saada myös toisten käyntien yhteydessä. Tarvittaessa sinulle kirjoitetaan soveltuvuustodistuksia työ- ja harjoittelupaikkoja varten.