Hyppää pääsisältöön
Kuva
Iloista porukkaa kannattelemassa yhtä

Opiskeluterveydenhuolto ylläpitää ja edistää opiskelijoiden hyvinvointia järjestämällä terveydenhoito- ja sairaanhoitopalveluja opiskelijoille. Näitä ovat mm.

  • terveystarkastukset
  • mielenterveys- ja päihdetyö
  • seksuaaliterveys

Opiskelijan erityisen tuen tai tutkimuksen tarve pyritään tunnistamaan mahdollisimman varhain ja tarvittaessa opiskelija ohjataan jatkotutkimuksiin ja -hoitoon. Opiskeluterveydenhuolto osallistuu opiskeluympäristön terveellisyyden ja turvallisuuden sekä opiskeluyhteisön hyvinvoinnin edistämiseen. Opiskeluterveydenhuoltoa säätelee terveydenhuoltolaki ja valtioneuvoston asetus neuvolatoiminnasta, koulu- ja opiskeluterveydenhuollosta sekä lasten ja nuorten ehkäisevästä suun terveydenhuollosta.

Keski-Suomen biopankki kerää näytteitä tutkimuksiin

Keski-Suomen keskussairaalan ja Jyväskylän yliopiston biopankki kerää ja säilyttää näytteitä ja terveystietoja vapaaehtoisen suostumuksen antaneilta täysi-ikäisiltä henkilöiltä. Näytteitä kerätään toimenpiteiden yhteydessä myös Jyväskylän kaupungin terveyspalveluissa. Tietoja käytetään lääketieteellisessä tutkimuksessa ja tuotekehityksessä, jonka tavoitteena on oppia tuntemaan sairauksia ja niiden syitä. Suostumus kannattaa täyttää etukäteen biopankin verkkosivuilla.

Keski-Suomen biopankki

Ajankohtaista

Vastaanotto ilman ajanvarausta

Opiskeluterveydenhuollon ajanvaraukseton vastaanotto toimii lähes normaalisti. Käynneille saa kuitenkin tulla vain ilman infektio-oireita, joten esim. flunssaisena tai vatsataudissa ei saa vastaanotolle edelleenkään tulla.
Ajanvaraukseton vastaanotto palvelee Sepänkadun toimipisteessä arkisin klo 8-11 välisenä aikana. Lukioilla on omat ajat, jotka voit tarkistaa lukioiden omilta sivuilta.

Kiireisissä asioissa saat apua myös neuvontapuhelimestamme p. 014 2662260 ma-to klo 8-16 ja pe klo 8-13. Sairauslomatodistuksia infektiosairauksissa annetaan ainoastaan puhelimessa tehdyn arvioinnin perusteella.

Jos epäilet itselläsi koronainfektiota, soita suoraan Jyväskylän kaupungin neuvontaan p. 014 266 0133 maanantaista perjantaihin klo 8-16 ja viikonloppuisin 9-15. Lisätietoja voit lukea Jyväskylän kaupungin sivuilta. Voit myös tehdä omaolo-oirearvion. Vastaustesi perusteella saat ohjeet jatkoon.

Voimia opintoihin ja pysykää terveinä ☼

(12.8.2021)

Sähköinen ajanvaraus käytössä opiskeluterveydenhuollossa

Sähköinen ajanvaraus on otettu käyttöön opiskeluterveydenhuollossa 14.6.21 alkaen.
Lisätietoja asiasta on Ajanvaraus ja yhteystiedot -sivulla. Ajan varaamiseen tarvitset vahvan tunnistautumisen.
Kokeile rohkeasti :)

(8.6.21)