Hyppää pääsisältöön
Kuva
Tyttö terveydenhoitajan vastaanotolla kouluterveydenhuollossa.

Ajankohtaista

Maksuttomaan kausi-influenssarokotukseen ovat oikeutettuja sairauden tai hoidon vuoksi lääketieteellisiin riskiryhmiin kuuluvat oppilaat sekä ne oppilaat, joiden lähipiirissä on riskiryhmiin kuuluvia henkilöitä. Terveydenhoitajat tiedottavat omia koulujaan influenssarokotusten järjestämisestä.

Koululaisten koronarokotukset jatkuvat edelleen kouluilla rokotusasemien rokottajien toimesta. Lisätietoa kouluilla tapahtuvista koronarokotuksista terveydenhoitaja Sanna Virkkuselta (puh. 040 557 2825).

Virallisen todistuksen koululaisen saamasta koronarokotuksesta, negatiivisesta koronatestituloksesta tai sairastetusta koronavirustaudista voi tulostaa OmaKannasta. Tarvittaessa tulosteen voi pyytää omalta terveysasemalta.

Kouluterveydenhuollon keskitetty puhelinpalvelu palvelee maanantaista perjantaihin klo 8-14 numerossa 050 526 1061.

Kouluterveydenhuolto on lakisääteistä ja maksutonta terveydenhuoltoa kaikille peruskoululaisille. Kouluterveydenhuollon tavoitteena on koko kouluyhteisön hyvinvoinnin ja oppilaiden terveyden edistäminen sekä terveen kasvun ja kehityksen tukeminen. Työtä tehdään luottamuksellisesti yhdessä oppilaiden, vanhempien, opettajien ja muun oppilashuollon henkilöstön kanssa.

Kouluterveydenhoitaja ottaa vastaan oppilaita koulukohtaisesti sovittuina aikoina. Huoltajat voivat ottaa yhteyttä ja varata ajan oppilaan terveyttä ja hyvinvointia koskevissa asioissa. Terveydenhoitaja tapaa koululaisia ja huoltajia myös säännöllisten terveystarkastusten yhteydessä.

Terveystarkastusten terveyskyselyt

Sähköiset lomakkeet löytyvät Hyviksestä, jonne kirjaudutaan vanhemman/huoltajan henkilökohtaisilla verkkopankkitunnuksilla tai mobiilivarmenteella. Lomakkeen täyttää jompikumpi oppilaan huoltajista.

Mikäli sähköisen terveyskyselyn täyttäminen ei onnistu, voitte tulostaa terveyskyselyn alla olevasta linkistä ja ottaa sen täytettynä mukaan terveystarkastukseen.

ESITIETOLOMAKE EKALUOKKALAISEN HUOLTAJALLE, THL

ESITIETOLOMAKE VIIDESLUOKKALAISEN HUOLTAJALLE, THL

ESITIETOLOMAKE KASILUOKKALAISEN HUOLTAJALLE, THL