Hyppää pääsisältöön
Kuva
Tyttö terveydenhoitajan vastaanotolla kouluterveydenhuollossa.

Ajankohtaista


Koululaisten laajat terveystarkastukset 1., 5. ja 8. luokilla pyritään järjestämään aikataulun mukaisesti, mutta kaikkia terveydenhoitajien tekemiä määräaikaistarkastuksia ei tässä tilanteessa pystytä toteuttamaan. Palvelua pyritään kohdentamaan erityisen tuen tarpeessa oleville lapsille ja perheille. 

Karanteeniin tai eristykseen määrättyjen oppilaiden tarkastusaika siirtyy myöhempään ajankohtaan. Kouluterveydenhuollon keskitetty puhelinneuvonta palvelee maanantaista perjantaihin kello 8–14 numerossa 050 526 1061.
 

Kouluterveydenhuolto on lakisääteistä ja maksutonta terveydenhuoltoa kaikille peruskoululaisille. Kouluterveydenhuollon tavoitteena on koko kouluyhteisön hyvinvoinnin ja oppilaiden terveyden edistäminen sekä terveen kasvun ja kehityksen tukeminen. Työtä tehdään luottamuksellisesti yhdessä oppilaiden, vanhempien, opettajien ja muun oppilashuollon henkilöstön kanssa.

Kouluterveydenhoitaja ottaa vastaan oppilaita koulukohtaisesti sovittuina aikoina. Huoltajat voivat ottaa yhteyttä ja varata ajan oppilaan terveyttä ja hyvinvointia koskevissa asioissa. Terveydenhoitaja tapaa koululaisia ja huoltajia myös säännöllisten terveystarkastusten yhteydessä.

Terveystarkastusten terveyskyselyt

Sähköiset lomakkeet löytyvät Hyviksestä, jonne kirjaudutaan vanhemman/huoltajan henkilökohtaisilla verkkopankkitunnuksilla tai mobiilivarmenteella. Lomakkeen täyttää jompikumpi oppilaan huoltajista.

Mikäli sähköisen terveyskyselyn täyttäminen ei onnistu, voitte tulostaa terveyskyselyn alla olevasta linkistä ja ottaa sen täytettynä mukaan terveystarkastukseen.

ESITIETOLOMAKE EKALUOKKALAISEN HUOLTAJALLE, THL

ESITIETOLOMAKE VIIDESLUOKKALAISEN HUOLTAJALLE, THL

ESITIETOLOMAKE KASILUOKKALAISEN HUOLTAJALLE, THL