Hyppää pääsisältöön
Kuva
Näytteenottaja valmistelee koronatestien välineitä

Jos vastasit kyllä, niin sinun täytyy asettua eristykseen. Tartunnanjäljityksessä on ruuhkaa, ja saat jäljityspuhelun noin viikon kuluessa positiivisesta tuloksesta. Odotellessasi jäljityspuhelua lue toimintaohjeet alta.

Koronatestin tulos ilmoitetaan Pihlajalinnasta (Killeri), UpWeGolta (Harju) ja Fimlabista (Kyllön infektiovastaanotto) tekstiviestillä. Terveystalossa otetun koronatestin vastaus ilmoitetaan joko tekstiviestillä tai voit lukea sen Oma Terveys -sovelluksesta.

Jos olet sosiaali- ja terveyspalveluiden työntekijä, raskaana tai sinulla on tukostaipumus ilman tukoksenestolääkitystä, laita sähköpostia osoitteeseen tartuntatiedot@jyvaskyla.fi, niin otamme sinuun yhteyttä.

Positiivinen tulos: sinut asetetaan eristykseen

Eristysaika on oireista ja niiden voimakkuudesta riippuen 5–10 vuorokautta. Eristysaika lasketaan alkamaan koronaan viittaavien oireiden alkupäivämäärästä. 

Tartuntatautilääkärin allekirjoittaman eristystodistuksen alkamispäivämäärä on positiivisen koronatestin ottamispäivä. 

  • jos oireesi ovat alkaneet 27.12. ja olet käynyt testissä 29.12., saat eristystodistuksen ajalle 29.12.–6.1.2022

Jotta eristyksen voi päättää, kahden viimeisen eristyspäivän tulee olla oireettomia, tosin pieni yskä tai haju- tai makuaistin muutos ei haittaa. 

Jos oireesi jatkuvat vielä eristysajan päättyessä, ole yhteydessä omalle terveysasemalle tai koronaneuvontaan. Hankalissa oireissa tarvittaessa yhteydenotto hätänumeroon.

Koronatartunnalle altistuneet

Korona-altistumiset

Yhteystietoja

Koronaneuvonta p. 014 266 0133 ma-pe 8-16, la-su 9-15
Päivystysapu (24h) 116117

Sotetyöntekijöiden yhteydenottopyyntö sähköpostilla: tartuntatiedot@jyvaskyla.fi

Terveysasemien yhteystiedot

Lisätietoa

Tietoa koronaviruksesta Jyväskylässä

Karanteeni koronaviruksen aikaan