Hyppää pääsisältöön
Kuva
Hoitaja laittamassa rokotetta asiakkaan käteen

Milloin tarvitsen koronapassin?

Todistusta tarvitaan, kun matkustat ulkomaille. Todistusta tarvitaan myös silloin, kun viranomaiset ovat asettaneet alueellisia koronarajoituksia. Tällöin todistuksella pääset sisälle tilaisuuksiin ja tapahtumiin koronarajoitusten piirissä olevalla alueella. Alle 16-vuotias ei kuitenkaan Suomessa todistusta tarvitse. 

Suositukset ja rajoitukset Jyväskylässä

Mistä koronapassin saan?

EU:n koronatodistukset eli todistukset koronarokotuksesta, koronavirustestistä ja sairastetusta koronavirustaudista saat ensisijaisesti Omakannasta. Ennen matkalle lähtöä sinun on ladattava todistus Omakannasta omalle mobiililaitteellesi tai tulostaa se paperisena.

Jos et saa itse ladattua tai tulostettua todistusta Omakannasta tai sinulla ei ole mahdollista valtuuttaa toista henkilöä käyttämään Omakantaa, voit pyytää paperisen todistuksen terveydenhuollosta.

Jyväskylän, Hankasalmen ja Uuraisten alueen väestölle todistuksia voivat tulostaa vain nimetyt terveydenhuollon ammattilaiset, joille on erikseen myönnetty pääsy tulostuspalveluun. 

Tilaa paperinen todistus ennakkoon 

  • koronarokotusneuvonnasta p. 014 266 1472 ma-to kello 8–15, pe kello 9–15
  • soittamalla omalle terveysasemallesi
  • sähköpostitse osoitteesta koronarokotus@jyvaskyla.fiJos otat yhteyttä sähköpostilla, ilmoita nimesi ja puhelinnumerosi, niin otamme sinuun yhteyttä. Älä lähetä henkilötunnusta tai muita luottamuksellisia tietoja sähköpostitse.

Todistusta ei toimiteta sinulle sähköpostitse. Sinun tulee ensisijaisesti itse noutaa paperinen todistus rokotusasemilta Kuokkalasta tai Killeriltä. Paperille tulostettu koronatodistus noudetaan rokotusasemien aukioloaikojen mukaisesti viikon sisällä pyynnöstä.

EU:n koronarokotustodistuksessa tiedot ovat suomeksi, ruotsiksi ja englanniksi.

Todistus on maksuton ja se on voimassa 12 kuukautta.

Todistuksessa näkyvät tiedot rokotuksista, testistä ja sairastetusta taudista

EU:n koronarokotustodistus näkyy Omakannassa, kun olet saanut koronarokotuksen. Todistuksessa näkyvät viimeisimpänä saadun rokotteen valmistenimi ja antopäivä sekä rokoteannosten määrä. Jos olet saanut kaksi rokotusta, vain jälkimmäisen rokoteannoksen valmistenimi näkyy todistuksessa.

EU:n todistuksen sairastetusta koronavirustaudista saat Omakantaan, kun olet sairastanut koronan ja sairastuminen on varmistettu virallisella testituloksella. Todistus sairastetusta taudista on voimassa suosituksen mukaan aikaisintaan 11 vuorokautta ja enintään 180 vuorokautta siitä, kun henkilö on saanut positiivisen koronatestituloksen. 

Jos huomaat, että koronapassissa on virheitä tai puutteita, ota yhteyttä koronarokotusneuvontaan p. 014 266 1472 ma-to kello 8–15, pe kello 9–15.

Hae koronapassi Omakannasta

Lataa todistus omalle mobiililaitteellesi tai tulosta todistuksen Omakannasta:

  1. Kirjaudu Omakantaan kanta.fi-sivulta omalla tunnistusvälineelläsi kuten verkkopankkitunnuksilla tai mobiilivarmenteella.
  2. Valitse kohta Koronatodistus. Todistusosioon on myös suora linkki Omakannan etusivulta.
  3. Avaa koronatodistus painamalla pdf-linkkiä. Jos sinulla on todistus, se avautuu uuteen välilehteen.
  4. Tallenna pdf-tiedosto omaan puhelimeesi tai muulle laitteelle tai tulosta se paperille.

Myös toisen henkilön voit valtuuttaa käyttämään Omakantaa omasta puolestaan. Tällä hetkellä kuitenkaan yli 10-vuotiaan nuoren vanhemmilla ei ole mahdollisuutta katsoa eikä tulostaa nuoren koronatodistusta. Pyydettäessä todistuksen saa tulosteena terveydenhuollosta.