Hyppää pääsisältöön
Kuva
Koronanäytteenotto-kyltti, taustalla Killerin päärakennus.

Koronanäytteenottoon tulee hakeutua aina, kun on koronaan viittaavia oireita. Koronavirustaudin oirearvion voi tehdä Omaolo-palvelussa verkossa.

Näytteenottopisteeseen saa tulla vain ajan varaamalla.

Näytteenottoajan voi varata Omaolo-palvelussa, jos täyttämäsi oirearvio osoittaa, että oireet ovat lieviä. Jos oireet tai asiakkaan muut riskitekijät vaativat tarkempaa tutkimista, Omaolo ei avaa ajanvarausta testiin, vaan ohjaa soittamaan neuvontanumeroon.

Koronaneuvonnan numero on 014 266 0133, ja se on avoinna ma-pe klo 8-16 sekä la-su klo 9-15. Koronaneuvonta arvioi hoidon tarpeen ja tarvittaessa varaa ajan koronanäytteenottoon. 

Muina aikoina tai voinnin ollessa kovin huono tulee soittaa keskitetyn päivystyksen neuvontanumeroon 116 117. Päivystyksen neuvontanumero on tarkoitettu kiireellisen tilanteen hoidon tarpeen arviointiin, eikä siitä voi varata aikaa näytteenottoon. 

Jos Omaolon kautta ajanvaraus ei onnistu, voinnin niin salliessa, ensisijainen yhteydenottopaikka on aina koronaneuvonta sen auki ollessa.

Oireettomien matkalle lähtevien näytteenotto tapahtuu omakustanteisesti yksityisellä palveluntuottajalla.

Näytteenottopisteet

Omaolo-palvelun kautta aika on varattavissa vain kaupungin omaan näytteenottopisteeseen Killerille. 

Koronavirusneuvontaan soitettaessa näytteenottoaika varataan joko kaupungin omaan näytteenottopisteeseen tai yksityiselle palveluntuottajalle. Yksityisten palveluntuottajien näytteenottopisteet sijaitsevat ympäri kaupunkia. Jos Killerille pääsy aiheuttaa hankaluuksia, voi asiakas toivoa testausta yksityisen näytteenottopisteessä. Yksityiset palveluntuottajat ottavat koronavirusneuvonnan kautta heille ohjautuneiden asiakkaiden näytteet maksutta Jyväskylän kaupungin ostamana palveluna. 

Kuva
Asiakas visiirimaski yllään avaa ovea Killerin koronanäytteenottopisteellä.

Jyväskylän kaupungin oma näytteenottopiste sijaitsee Killerillä 

Jyväskylän kaupungin näytteenottopiste sijaitsee Killerin hevosurheilukeskuksen  ravikatsomorakennuksessa osoitteessa Vesangantie 24. Paikalle ajetaan Vesangantien ja Raviraitin risteyksestä, josta löytyy opastus perille.

Huomaathan, että näytteenottopiste toimii ns. ravintolakatsomossa. Lähempänä kaupungin keskustaa sijaitsevassa vanhassa katsomossa sijaitsevat koronarokotuspisteet.

Joukkoliikenteellä ei saa mennä testipaikalle, muuten altistaa jokaisen linja-autossa olevan. Linkillä voi matkustaa ainoastaan oireettomana ja terveenä.

Kun tulet näytteenottoon, käytä aina maskia tai visiiriä.

Sinua auttavat myös muut näytteenottopisteet 

Kaupunki tekee yhteistyötä yksityisten palveluntuottajien kanssa. Jos omassa näytteenotossa on ruuhkaa, sinut voidaan ohjata näytteenottoon myös seuraaville toimijoille:

Pihalajalinna: testaus erillisessä näytteenottokontissa Killerin raviradan pääsisäänkäynnin vieressä osoitteessa Vesangantie 24. Seuraa Pihlajalinnan logolla varustettuja opasteita. 

Terveystalo Jyväskylä: Väinönkatu 9, sisäänkäynti Kauppalaispihalta. Tulo-ohje Väinönkadulta: jatka Terveystalon Väinönkatua 30 metriä ylöspäin, käänny vasen ja nouse portaat ylös Kauppalaispihalle. Terveystalon sisäänkäynti on vasemmalla Crazy Townin oven oikealla puolella. Seuraa opasteita 4 krs. vastaanottotiloihin. Kulku portaita pitkin. Mikäli tarvitset hissiä, soita ovessa olevaan numeroon niin henkilökunta noutaa.
Terveystalo Jyväskylä
Koronavirustestaus Terveystalossa 

UpWeGO: Näytteenotto tapahtuu Matkakeskuksen parkkitalon P3-tasanteella (kattotasanne). 

Ohje autolla:
-    Aja sisään parkkihalliin normaalisti ja jatka matkaa kattokerrokseen (P3)
-    Seuraa paikalla olevia ohjeita (säästä riippuen testaus autosta tai valkoisessa testauskontissa)
-    Ulosajo on ohjelmoitu vapaaksi rekisterinumeron perusteella 20 minuutin aikaikkunassa. Jos aika ylittyy, saat hoitajalta ulosajolipun
Ohje kävellen:
-    Tule portaita P3-kerrokseen, opastekyltit kolmessa eri portaikossa. Vältä hissin käyttöä
-    Pidä maski päässä ja odota valkoisen kontin ulkopuolella, sinut kutsutaan sisään
Ohje liikuntarajoitteisille
-    Tule hissillä P3-kerrokseen. Ovissa avauspainikkeet
-    Pidä maski päässä ja odota valkoisen kontin ulkopuolella, hoitaja tulee pian paikalle

Seppälääkärit: Ahjokatu 11 parkkipaikka. Sisäänajo Ahjokadun puolelta, seuraa opasteita.
Seppälääkärit: Miten pääsen koronavirustestiin? 

Mehiläinen: Testausasema sijaitsee Lyseon parkkipaikalla, Yliopistonkatu 13. Sisäänajo testauspisteelle tapahtuu Yliopistonkadulta ja ulosajo tapahtuu Harjukadun puolelle.
Mehiläisen drive-in testaus

Milloin saan tuloksen?

Näytteenoton tuloksen saa 1-3 vuorokaudessa. Tulos tulee tekstiviestillä. Positiivisen tuloksen saadessasi sinulle myös soitetaan.

Tuloksen näkyminen Omakannassa (24.8.2021)

Mitä tulee huomioida tulosta odotellessa?

Kun odotat koronatestin tulosta, olet karanteenissa etkä saa tavata kotitaloutesi ulkopuolisia ihmisiä etkä asioida esimerkiksi kaupassa.
Ohjeet karanteeniin: Karanteeni koronaviruksen aikaan 

Matkailijan testaukset

Mikäli olet lähdössä Suomesta ulkomaille ja tarvitset todistuksen negatiivisesta koronatestistä, tulee sinun hakeutua maksulliseen testiin yksityiselle terveysasemalle. Löydät asiasta lisätietoja yksityisten palveluntuottajien nettisivuilta.

Kun palaat tai saavut ensi kertaa Suomeen, pääset tarvittaessa maksuttomaan testiin. Suomeen saavuttaessa suosittelemme FINENTRY-palvelun käyttämistä ja testiajan varaamista sen kautta. Testiajan voi varata Finentryn kautta, myös täyttämällä Omaolon oirearvion tai soittamalla koronaneuvontaan p. 014 2660 133.

Finentry on tarkoitettu kaikille Suomeen saapuville, olipa kyse ulkomailta tulosta asumisen, työn, opiskelun tai vapaa-ajan matkustamisen vuoksi. Finentryn kautta varatun koronanäytteenoton tekee Jyväskylään, Hankasalmelle tai Uuraisille saapuneelle matkailijalle Pihlajalinna.

Seuraa suosituksia

Yleisesti matkailijoiden on tärkeää jo matkaa suunnitellessaan varmistaa, että koronarokotustodistus sekä muut rokotus- ja näytteenottoasiat ovat kunnossa. Lisäksi kannattaa tarkistaa THL:n tuoreimmat matkustussuositukset. 

 

Asiasanat: