Koronanäytteenotto Jyväskylässä

Koronanäytteenottoon tulee hakeutua aina, kun on koronaan viittaavia ohjeita. Oirearvion voi tehdä Omaolo-palvelussa verkossa.

Näytteenottopisteeseen saa tulla vain ajan varaamalla.

Näytteenottoajan voi varata Omaolo-palvelussa tai soittamalla neuvontanumeroon p. 014 266 0133 ma-pe klo 8-16, la-su klo 9-15. Muina aikoina keskitetyn päivystyksen neuvontanumero 116 117. 

Koronanäytteitä otetaan Jyväskylässä kaupungin omassa näytteenottopisteessä Killerillä sekä yksityisillä palveluntuottajilla (UpWeGO, Seppälääkärit, Pihlajalinna, Mehiläinen tai Terveystalo). Kutsussa ilmoitettua aikaa ja muuta ohjeistusta tulee noudattaa. Kun varaat aikaa, saat aina tarkan tiedon siitä, missä näyte otetaan. 

Asiakas visiirimaski yllään avaa ovea Killerin koronanäytteenottopisteellä.

Jyväskylän kaupungin oma näytteenottopiste sijaitsee Killerillä 

Jyväskylän kaupungin näytteenottopiste sijaitsee Killerin hevosurheilukeskuksen ravikatsomorakennuksessa osoitteessa Vesangantie 24. Paikalle ajetaan Vesangantien ja Raviraitin risteyksestä, josta löytyy opastus perille.

Joukkoliikenteellä ei saa mennä testipaikalle, muuten altistaa jokaisen linja-autossa olevan. Linkillä voi matkustaa ainoastaan oireettomana ja terveenä.

Kun tulet näytteenottoon, käytä aina maskia tai visiiriä.

Jos et pääse kulkemaan Killerille, sinua auttavat muut näytteenottopisteet 

Jos sinulla ei ole autoa käytössä etkä pääse kävellen Killerille, soita edellä mainittuun neuvontanumeroon ja kerro tilanteestasi, niin sinulle varataan aika yksityiselle palveluntuottajalle.

Kaupunki tekee myös yhteistyötä yksityisten palveluntuottajien kanssa. Jos omassa näytteenotossa on ruuhkaa, sinut voidaan ohjata näytteenottoon myös seuraaville toimijoille:

UpWeGO: Testauspiste on muuttunut. Näytteenotto tapahtuu jatkossa Matkakeskuksen parkkitalon P3-tasanteella (katotasanne). 

Ohje autolla:
-    Aja sisään parkkihalliin normaalisti ja jatka matkaa kattokerrokseen (P3)
-    Seuraa paikalla olevia ohjeita (säästä riippuen testaus autosta tai valkoisessa testauskontissa)
-    Ulosajo on ohjelmoitu vapaaksi rekisterinumeron perusteella 20 minuutin aikaikkunassa. Jos aika ylittyy, saat hoitajalta ulosajolipun
Ohje kävellen:
-    Tule portaita P3- kerrokseen, opastekyltit kolmessa eri portaikossa. Vältä hissin käyttöä
-    Pidä maski päässä ja odota valkoisen kontin ulkopuolella, sinut kutsutaan sisään
Ohje liikuntarajoitteisille
-    Tule hissillä P3-kerrokseen. Ovissa avauspainikkeet
-    Pidä maski päässä ja odota valkoisen kontin ulkopuolella, hoitaja tulee pian paikalle

Seppälääkärit: Ahjokatu 11 parkkipaikka. Sisäänajo Ahjokadun puolelta, seuraa opasteita.
Seppälääkärit: Miten pääsen koronavirustestiin? 

Pihlajalinna: lauantaisin ja sunnuntaisin testaus Pihlajalinna Jyväskylän lääkäriasemalla osoitteessa Cygnaeuksenkatu 8, opasteet kadulla.

Mehiläinen: Testausasema sijaitsee Lyseon parkkipaikalla, Yliopistonkatu 13. Sisäänajo testauspisteelle tapahtuu Yliopistonkadulta ja ulosajo tapahtuu Harjukadun puolelle.
Mehiläisen drive-in testaus

Terveystalo Jyväskylä: Väinönkatu 9, sisäänkäynti Kauppalaispihalta. Tulo-ohje Väinönkadulta: jatka Terveystalon Väinönkatua 30 metriä ylöspäin, käänny vasen ja nouse portaat ylös Kauppalaispihalle. Terveystalon sisäänkäynti on vasemmalla Crazy Townin oven oikealla puolella. Seuraa opasteita 4 krs. vastaanottotiloihin. Kulku portaita pitkin. Mikäli tarvitset hissiä, soita ovessa olevaan numeroon niin henkilökunta noutaa.
Terveystalo Jyväskylä
Koronavirustestaus Terveystalossa 

Milloin saan tuloksen?

Näytteenoton tuloksen saa 1-3 vuorokaudessa. Jos tuloksesi on positiivinen eli sinulla on koronavirus, sinulle soitetaan. Muutoin ilmoitus tulee tekstiviestillä.

Mitä tulee huomioida tulosta odotellessa?

Kun odotat koronatestin tulosta, olet karanteenissa etkä saa tavata kotitaloutesi ulkopuolisia ihmisiä etkä asioida esimerkiksi kaupassa.
Ohjeet karanteeniin: Karanteeni koronaviruksen aikaan