Kasvomaskit

Kasvomaskien käyttö

Kasvomaskin käyttö voi olla yksi keino ehkäistä ja vähentää koronaviruksen tarttumista. Hyvä käsihygienia ja turvavälit ovat edelleen varmin keino ehkäistä koronavirusta.

Jyväskylässä noudatetaan Suomen hallituksen ja THL:n 13.8.2020 antamaa suositusta kasvomaskien käyttämisestä muun muassa joukkoliikenteessä sekä koronatesteissä käytäessä. Jyväskylän kaupunki suosittelee maskien käyttämistä lisäksi joukkotapahtumissa, joissa on mukana useilta eri paikkakunnalta saapuneita ihmisiä eikä turvavälien säilyttämistä voida muuten varmistaa.

Kaupunki jakaa kasvomaskeja vähävaraisille

Jyväskylän kaupunki jakaa kasvomaskeja vähävaraisille asukkailleen. Muutoin asukkaat kustantavat ja hankkivat maskit itse. Maskeja suositellaan käyttöön yli 15-vuotiaille.

Maskien jakelupisteisteiden aukiolot

-    Hannikaisenkadun sosiaaliasema, Hannikaisenkatu 37, avoinna maanantaista perjantaihin kello 10–14.
-    Kotoutumispalvelut, Väinönkatu 1, maanantaista perjantaihin kello 10–13
-    Terveysasemat: Huhtasuo, Keskusta, Korpilahti, Kuokkala, Kyllö, Palokka, Sampoharju, Säynätsalo ja Tikkakoski tiistaisin ja torstaisin kello 12–16
-    Kansalaistoiminnankeskus Mataran aula/Gloria, Matarankatu 6 A, maanantaista torstaihin kello 9–16, perjantaisin kello 9–14. ​

Lisäksi muun muassa palvelukeskus Hanska, ikääntyneiden palveluiden kotihoito, Sovatek-säätiön Keskussairaalantien toimipiste, Ruokapankki ja Jyväskylän katulähetys ry jakavat maskeja niitä tarvitseville, vähävaraisille asiakkailleen. 

Kasvomaskeja annetaan jakelupisteissä niille asukkaille, jotka niitä kysyvät ja jotka kokevat, etteivät voi maskeja itse hankkia taloudellisen tilanteensa vuoksi. Asukkaan henkilötietoja tai varallisuutta ei kysytä eikä tarkisteta, vaan asukkaan oma arvio tilanteesta riittää.

Maskeja noutaessa on hyvä noudattaa turvavälejä. Maskien noutajan tulee myös olla terveenä.

  Tiedote 14.8.2020: Jyväskylän kaupunki ryhtyy jakamaan kasvomaskeja vähävaraisille asukkailleen maanantaina 17.8. klo 14 alkaen - english and other languages

  - updated timetables (August 21)

  The City of Jyväskylä starts distributing face masks for its residents of limited means as of 2pm on Monday August 17 - updated timetables (August 21)

  - updated timetables (August 25)

  La ville de Jyväskylä commence la distribution des masques faciaux à ses résidents sans ressources à partir du lundi le 17 août à 14 heures - updated timetables (August 21)

  Город Ювяскюля начнет раздавать маски малоимущим жителям города в понедельник
  -updated timetables (August 27)

  Ohjeita maskien käyttöön - also in english and other languages

  Kangasmaskin voi myös tehdä itse.

  Vapaaehtoiseksi terveysasemilla tapahtuvaan kasvomaskijakeluun

  Jyväskylän terveysasemille haetaan vapaaehtoisia auttamaan kasvomaskien jaossa. Vapaaehtoistoiminta on kaikille avointa ja saat tehtävää varten lyhyen perehdytyksen. Voit ilmoittaa millä asemalla haluat olla apuna ja kuinka pitkän aikaa. 

  Jakotilanteessa kiinnitetään huomiota niin vapaaehtoisten kuin maskeja noutavien turvallisuuteen. Jakotilanteessa huolehditaan hyvästä käsihygieniasta, turvaväleistä ja vapaaehtoiset saavat käyttöönsä muun muassa maskit ja visiirit.

  Jos olet halukas ryhtymään vapaaehtoiseksi kasvomaskien jakoon, niin ole yhteydessä vapaaehtoistoiminnan koordinaattori Antti Rajalaan sähköpostitse, antti.rajala(at)jyvaskyla.fi, tai ilmoittautumalla suoraan lomakkeella Kasvomaskien jakoapu. Linkki ilmoittautumiseen löytyy myös Vaparin nettisivulta.