Hyppää pääsisältöön

Ajanvarauksen puheluruuhka jatkuu

Koronarokotusneuvonnan puhelinpalvelussa on ruuhkaa: kaikkia takaisinsoittoja ei valitettavasti ehditä tehdä saman päivän aikana.

Jos asiasi koskee kolmannen koronarokotteen ajankohtaa, pyydämme sinua odottamaan, kunnes kakkosannoksen saannista on kulunut kuusi kuukautta. 

THL:n 2.12.2021 antamia uusia suosituksia kolmansien koronarokotuksien suhteen linjataan Jyväskylän kaupungin terveyspalveluissa viikon 49 aikana. Tällä hetkellä rokotuksia toteutetaan aikaisemman ohjeistuksen mukaisesti.

Viikolla 49 koronarokotukseen pääsee aikaa varaamatta

Killeri, Vesangantie 24

 • tiistaina, torstaina ja perjantaina kello 8–15
 • keskiviikkona kello 8–17.30

Kuokkala, Syöttäjänkatu 10

 • tiistaina ja torstaina kello 8–17.30
 • keskiviikkona ja perjantaina kello 8–15

Ensimmäinen koronarokotus

Ykkösrokotukseen varaat ajan linkistä Varaa aika koronarokotukseen.

Toinen koronarokotus

Kakkosrokotuksen ajan saat rokotuspaikalta. Ensimmäisen ja toisen rokotuksen suositeltu väli on 6–12 viikkoa.

Kolmas koronarokotus

Kolmannen koronarokoteannoksen ajan voivat varata kaikki 60 vuotta täyttäneet sekä lääketieteelliseen riskiryhmään 1 tai 2 kuuluvat. Rokotushetkellä toisesta koronarokotteesta pitää olla kulunut kuusi kuukautta. Laitokset ja hoivakodit hoitavat asiakkaidensa rokotukset. 

 • Voimakkaasti immuunipuutteisten ryhmän kolmosrokotusajat on annettu. Mikäli katsot kuuluvasi ryhmään, mutta yhteydenottoa ei ole tullut, vaikka kakkosannoksesta on kulunut puoli vuotta, ota yhteys koronarokotusneuvontaan p. 014 266 1472 maanantaista torstaihin kello 8–15 ja perjantaisin kello 9–15.
   
 • 80 vuotta täyttäneet saavat soiton numerosta 014 267 6234 arkisin tai viikonloppuisin ja heille varataan aika kolmanteen rokotukseen.
   
 • 60–79-vuotiaat saavat tekstiviestimuistutuksen ajanvarausoikeuden avautumisesta kolmanteen koronarokotukseen, kun noin kuusi kuukautta kakkosrokotuksesta on kulunut. Ajan voi varata verkossa Varaa aika koronarokotukseen tai soittamalla koronarokotusneuvontaan p. 014 266 1472 maanantaista torstaihin kello 8–15 ja perjantaisin kello 9–15.
   
 • 12–59-vuotiaille riskiryhmäläisille avautuu ajanvarausoikeus kolmanteen koronarokotukseen, kun kuusi kuukautta kakkosrokotuksesta on kulunut. Ajan voi varata verkossa Varaa aika koronarokotukseen tai soittamalla koronarokotusneuvontaan p. 014 266 1472 maanantaista torstaihin kello 8–15 ja perjantaisin kello 9–15.

Koronavirustaudin jo sairastaneille suositellaan rokotusta noin kuuden kuukauden kuluttua sairastetun taudin jälkeen. THL:n mukaan koronarokotteesta ei tiedetä olevan haittaa, vaikka henkilöllä olisi oireeton koronavirusinfektio tai itämisvaiheessa oleva koronavirustauti rokotushetkellä. 

Ajan varaaminen

Varaa tästä aika koronarokotukseen
Varaa aika koronarokotukseen
 

Ajan varaamiseen verkossa tarvitset pankkitunnukset, joilla varausoikeutesi voidaan varmistaa. Pääset kohdasta ”Koronarokotusten ajanvaraus” etenemään ”Siirry valitsemaan aika” -linkistä. Jos ”Koronarokotusten ajanvaraus” ei tunnistautumisen jälkeen näy, et ole vielä oikeutettu tekemään varausta.

Katso ohjevideo, kuinka teet ajanvarauksen verkossa

Ajan peruminen tai siirtäminen

Verkossa tehdyn ajanvarauksen voit perua itse verkossa ja tarvittaessa varata samalla uuden ajan.

Mikäli se ei onnistu, soita koronarokotusneuvontaan p. 014 266 1472 maanantaista torstaihin kello 8–15 ja perjantaisin kello 9–15.

Kuulovammaisten ajanvaraus

Varaaminen tapahtuu kuulovammaisten käytössä olevalla Kuulovammaisten ajanvarauspalvelulla. Sitä voivat käyttää myös kaikki aiemmin rokotusajan varausvuorossa olleet, jos ensirokotuksen aika vielä puuttuu.

Asiasanat: