Hyppää pääsisältöön
Kuva
Infektiovastaanoton ovi Kyllöön tultaessa sijaitsee ennen pääovea oikealla
Kuva
Joukko Kyllön infektio-osaston hoitajia suojavarusteissa

Keskitetty infektiovastaanotto palvelee Jyväskylän terveyspalveluiden käyttäjiä, ja se sijaitsee Kyllön terveysaseman yhteydessä osoitteessa Keskussairaalantie 20. Potilaat ohjataan vastaanotolle omalla terveysasemalla tehdyn hoidon tarpeen arvioinnin jälkeen. 

Keskitetylle infektiovastaanotolle ohjataan sellaiset infektiosairaat potilaat, joilla on koronatautiin liittyviä oireita ja joiden oireet vaativat potilaan tutkimista vastaanotolla.

Vastaanotolle ohjataan myös sellaiset potilaat, joilla varsinainen vastaanotolle tulon syy on jokin muu kuin koronataudin oireet, mutta joilla samanaikaisesti varsinaisen tulosyyn kanssa on koronataudin oireita (yleensä ylähengitystietulehduksen oireita). 

Vastaanottoa pitää pääsääntöisesti kolme sairaanhoitajaa ja kolme lääkäriä. Useimmilla sairaanhoitajilla on lääkkeenmääräämiskoulutus, joka mahdollistaa potilaan tutkimisen sekä hoidon usein ilman lääkärin vastaanottokäyntiä. Potilaan tilannetta kartoitetaan tarvittaessa erilaisin vieritestein ja tutkimuksin. 

Keskitetty infektiovastaanotto on avattu 31.8.2020, ja sen toiminta jatkuu koronatilanteen myötä toistaiseksi. Keskitetyn infektiovastaanoton myötä asiointi terveysasemilla on turvallista vallitsevasta tautitilanteesta huolimatta.  

Kuva
Infektiovastaanoton ulko-ovi Kyllössä lähinnä tietä

Vastaanoton sisäänkäynti

Keskitetylle infektiovastaanotolle kuljetaan Kyllön terveysaseman pääovia edeltävistä ulko-ovista, joissa on teksti ”Infektiovastaanotto”. Jos sinut on ohjattu infektiovastaanotolle, et saa pyrkiä rakennukseen sisälle mistään muista ovista!

Asiasanat: