Hyppää pääsisältöön
Kuva
Aitajuoksijat vauhdissa.

Lisätiedot ja alustavat varaustiedustelut

Palvelupiste Hannikainen puh. 014 266 5025 tai palvelupistehannikainen[at]jkl.fi

Tutustu tapahtumapaikkoihin -esite 2019

Jyväskylä on tunnettu urheilukaupunki ja koko ajan liikkeessä. Kaupungista löytyy runsaasti huippu-urheilijoita, Suomen ainoa liikuntatieteellinen tiedekunta sekä kilpa- ja huippu-urheilun tutkimuskeskus, joten kaupungin aktiivinen rooli merkittävien urheilukilpailujen ja -tapahtumien järjestämisessä on luonnollista. Jyväskylän vahvuuksiin lukeutuu myös osaava ja laaja urheiluseura- ja järjestökenttä. Pohjoismaiden suurimman yleisötapahtuman, Suomen MM-rallin lisäksi kaupungissa järjestetään joka vuosi useita MM- ja SM-tason urheilukilpailuja sekä muita liikuntaan liittyviä tapahtumia.

Hae tapahtumapaikkaa

Liikuntatilojen tapahtumalupahakemus (pdf)

Lisätiedot ja alustavat varaukset puh. 014 266 4255 tai liikunta.varaukset[at]jkl.fi

Jyväskylän liikuntapalveluista löytyy lisätietoja tapahtumiin soveltuvista liikuntapaikoista ja niiden varauksista.

Kenttä- ja hallikeskittymä Hippos

Aivan keskustan tuntumassa sijaitseva liikuntaparatiisi tarjoaa monipuoliset mahdollisuudet useiden lajien kilpailujen ja tapahtumien järjestämiseen niin sisällä kuin ulkonakin. Hipposhalli ja Monitoimitalo palvelevat yhdessä esimerkiksi yleisurheilun, erilaisten pallopelien, tanssin sekä voimistelu- ja kamppailulajien kilpailujen tapahtumapaikkana.

Hippoksen liikuntapuistossa sijaitsevat myös kilpa- ja harjoitusjäähallit, Jyväskylän pesäpalloareena sekä tekonurmella varustettu jalkapallokenttä. Modernin ja monipuolisen liikuntatilatarjonnan lisäksi Hippoksella voi aistia olevansa osa suomalaista urheiluhistoriaa, sillä raviratana alkunsa saaneella alueella on kilpailtu eri urheilumuodoissa jo yli sadan vuoden ajan.

Hipposhalli

Lisätietoa ulkokenttäpaikoista

Yhteystiedot, liikuntapaikkavastaava puh. 014 266 4315

Kilpajäähalli

Kilpajäähallin eli Synergia-Areenan pääkäyttäjiä ovat jääurheiluseurat. Halli toimii jääkiekon SM-liigajoukkue JYPin perinteisenä kotinäyttämönä. Kilpajäähallin tilat taipuvat myös muihin tapahtumiin, esim. konserttiareenaksi.

Areenan mediakuutio ja jyrkät katsomot takaavat erinomaisen näkyvyyden ja tiiviin tunnelman tapahtumaan kuin tapahtumaan. Hallin käytävillä areenan asiakkaita palvelevat lukuisat ravintolat, kahvilat ja pubit.

Halli sijaitsee alle kahden kilometrin päässä Jyväskylän ydinkeskustasta kaupungin urheilukeskittymässä, jonka liepeiltä löytyvät niin pesäpallostadion, uimahalli kuin monitoimitalokin.

Lisätietoja kilpajäähallista

Harju

Kuva
Harjun stadion

Harjun Stadion on kansainvälisen yleisurheiluliiton IAAF:n hyväksymä 2. luokituksen stadion. Stadion tarjoaa erinomaiset puitteet niin yleisurheiluun kuin jalkapalloon. Kaupungin ensimmäinen rakennettu urheilukenttä on palvellut käyttäjiään jo vuodesta 1926. Harjun stadion ja sitä ympäröivä 1,6 kilometriä pitkä luonnonkaunis kuntorata sijaitsevat aivan kaupungin sydämessä.

Stadion on isännöinyt lukuisia ikimuistoisia urheilutapahtumia, mm. jalkapallon Euro-otteluita ja viidesti Jyväskylässä kisatut Kalevan Kisat. Harjun stadionin läheisyydessä sijaitsee myös frisbeegolf-rata. Harjun rata on ns. kaupunkirata, joka on 6-väyläinen ja sopii mainiosti harrastuksen aloittamiseen.

Lisätietoa Harjun Stadionista ja yleisurheilukentistä

Laajavuori

Vain muutaman kilometrin päässä keskustasta sijaitsevasta Laajavuoresta löytyy monipuolisia areenoita sekä kesän että talven tapahtumiin. Perinteisten talvilajien lisäksi Laajavuoressa onnistuu moni muukin laji, kuten pyöräily, frisbeegolf ja alamäkiluistelu. Aikaisemmin lähinnä laskettelukeskukseksi profiloituneessa Laajavuoressa riittääkin nykyään kuhinaa ympäri vuoden.

Lisätietoa Laajavuoresta - Laajis Oy

Rantaraitti

Aivan kaupungin keskustan tuntumassa kimaltelevan Jyväsjärven rantaa kiertää jyväskyläläisten keskuudessa suosittu kevyenliikenteenväylä Rantaraitti. Raitti tarjoaa erinomaiset juoksu- kävely- ja pyöräilymaastot myös tapahtumia varten. Valtakunnallisista juoksutapahtumista mm. Finlandia Marathon ja Likkojen Lenkki juostaan Rantaraitin upeissa maisemissa.

Kesäisin Rantaraitin varrella voi pulahtaa uimaan Lutakon, Mattilanniemen ja Halssilan uimarannoilla. Talvisin Jyväsjärven jäälle jäädytetään jäärata jossa voi harrastaa niin luistelua, potkukelkkailua kuin lumikenkäkävelyäkin. Jääradan vieressä kulkee talvisin myös hiihtolatu. Rantaraitti sijaitsee sopivan lähellä keskustan ravintoloita, eli nälkä tai jano eivät pääse yllättämään.

Lisätietoa Rantaraitista

Kun haluat järjestää tapahtuman Rantaraitille tai osalle siitä, hae lupaa sähköisesti -> tapahtuma-alueiden käyttöluvat.