Tapahtumat poikkeusoloissa

Tapahtumien järjestäminen poikkeusoloissa vaatii erityisjärjestelyjä

Käytäthän kasvomaskia myös museovierailullasi. Kuvassa intendentti Teija Lammi opastamassa kulttuuriluotseja Matkalla maan keskipisteeseen -näyttelyyn.

Tapahtumien järjestämisessä noudatetaan Länsi- ja Sisä-Suomen aluehallintoviraston (AVI) ohjeistusta ja muiden viranomaisten määräyksiä ja suosituksia.

  • Yleisötilaisuuksien ja yleisten kokousten osallistujamäärä on rajoitettu kymmeneen henkilöön Keski-Suomen kunnan alueella 30.4.2021 asti.
  • Sisätiloissa ja alueellisesti rajatuissa ulkotiloissa voidaan järjestää yleisötilaisuuksia ja yleisiä kokouksia (max. 10 hlö) edellyttäen, että turvallisuus varmistetaan noudattaen Opetus- ja kulttuuriministeriön ja Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen 21.9.2020 antamaa ohjetta.
  • Fyysisiä kokoontumisia, joita ei ole pakko järjesteää, suositellaan välttää.

Lisätietoa: AVIn tiedote 26.3.2021

Jyväskylän kaupungin suositukset

  • Jyväskylän kaupunki noudattaa Länsi- ja Sisä-Suomen aluehallintoviraston sekä muita viranomaisten voimassa olevia ohjeistuksia. Lisäksi kaupunki suosittelee, ettei yli 6 hengen yksityistilaisuuksia järjestetä 30.4.2021 asti. Yksityistilaisuuksia koskeva suositus 1.5. alkaen on 10 henkilöä. Yksityistilaisuuksia ovat esim. syntymäpäiväjuhlat sekä yksityiset illanvietot ja muut yksityisesti järjestetyt vastaavat tilaisuudet.
    Mikäli tartuntatilanne pysyy toukokuussakin rauhallisena, yksityistilaisuuksia koskeva osallistujamäärä on tarkoitus nostaa 20 henkilöön 17.5. alkaen.
     
  • Jyväskylän kaupunki / kaupunkirakennepalvelut ei vuokraa kävelykadun promootiopaikkoja 30.4.2021 asti.

Lisätietoa:  Ohjeita ja rajoituksia Jyväskylässä

Ajankohtaista tietoa viruksesta THL - Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen sivuilta 

HUOM! Tämä sivu on päivitetty 20.4.2021, varmista ajankohtainen tilanne aina ko. viranomaistaholta.