Tapahtumat poikkeusoloissa

Tapahtumien järjestäminen poikkeusoloissa vaatii erityisjärjestelyjä

Käytäthän kasvomaskia myös museovierailullasi. Kuvassa intendentti Teija Lammi opastamassa kulttuuriluotseja Matkalla maan keskipisteeseen -näyttelyyn.

Länsi- ja Sisä-Suomen aluehallintovirasto on 17.12.2020 antanut määräyksen siitä, että  sisä- ja ulkotiloissa järjestettävien yleisötilaisuuksien ja yleisten kokousten osallistujamäärä voi olla enintään 10 henkilöä 22.12.2020 - 17.1.2021 välisellä ajalla. 

AVIn tiedote 17.12.2020

Ajankohtaista tietoa viruksesta THL - Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen sivuilta 

Alueelliset ohjeistukset Lisätietoja ohjeista ja rajoituksista Jyväskylässä

Jyväskylän kaupunki jatkaa koronasuositustensa rajoitusten voimasaoloa helmikuun loppuun asti

Kaupunki suosittelee, että yli 10 hengen yksityistilaisuuksia ei suositella järjestettäväksi tammi- ja helmikuun aikana. Yksityistilaisuuksia ovat esim. syntymäpäiväjuhlat sekä yksityiset illanvietot ja muut yksityisesti järjestetyt vastaavat tilaisuudet. 

Lisäksi tulee noudattaa Länsi- ja Sisä-Suomen 17.12.2020 päätöstä, jonka mukaan kaikki yli 10 hengen yleisötilaisuudet ja yleiset kokoukset sisä- ja ulkotiloissa on kielletty 17.1.2021 asti. Enintään 10 hengen kokoontumisia voi järjestää, mutta tällöinkin on noudatettava ehdottoman tarkasti ja kaikilta osin Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen ja Opetus- ja kulttuuriministeriön ohjetta turvaetäisyyksistä ja hygieniakäytännöistä. Aluehallintovirasto suosittelee painokkaasti välttämään kaikkia fyysisiä kokoontumisia, joita ei ole pakko järjestää.

Linjaus ei koske ulkotorimyynnin kaltaista tapahtumaa, jonka yhteydessä ei ole ohjelmallista tilaisuutta/toimintaa.

Jyväskylän kaupungin voimassa olevat suositukset ja rajoitukset koronatilanteesta johtuen ovat luettavissa kaupungin verkkosivuilta 

Jyväskylässä maskisuositus on voimassa toistaiseksi

Maskeja suositellaan 12 vuotta täyttäneille, maskisuositus on voimassa toistaiseksi. Maskeja suositellaan käytettäväksi julkisissa sisätiloissa ja yleisötilaisuuksissa, joissa lähikontakteja ei voida välttää. Suositus koskee myös ulkoilmassa olevia turnauksia ja tapahtumia, joissa on mukana laajoja yleisöjoukkoja ja turvavälejä ei voida muuten säilyttää.

Julkisilla tiloilla tarkoitetaan laajasti mm. kauppoja ja ostoskeskuksia, posteja, pankkeja, kirjastoja ja muita vastaavia sisätiloja. Liikuntaa ja urheilua seuratessa katsomoissa on suositeltava käyttää maskeja. Muita julkisiksi tiloiksi luettavia ovat mm. konserttisalit ja muut elävän musiikin esittämiseen käytettävät tilat sekä teatterit, elokuvateatterit ja muut esittävien taiteiden esittämiseen käytettävät tilat sekä museot ja galleriat jne. Maskisuositus on myös joukkoliikenteessä.

HUOM! Tämä sivu on päivitetty 12.1.2021, varmista ajankohtainen tilanne aina ko. viranomaistaholta.