Hyppää pääsisältöön
Kuva
Kaksi naista urheilukentän katsomossa maskit päällä, toinen nainen hurraa

Tapahtumien ja erilaisten tilaisuuksien järjestäminen poikkeusoloissa vaatii erityisjärjestelyjä

Kuva
Käytäthän kasvomaskia myös museovierailullasi. Kuvassa intendentti Teija Lammi opastamassa kulttuuriluotseja Matkalla maan keskipisteeseen -näyttelyyn.

Tapahtumien järjestämisessä tulee noudattaa Länsi- ja Sisä-Suomen aluehallintoviraston (AVI) kokoontumisrajoituksia ja ohjeistuksia sekä muiden viranomaisten määräyksiä ja suosituksia.

Lisätietoa: AVI:n tiedote 25.8.2021

Tilaisuuksien järjestäminen edellyttää, että turvallisuus varmistetaan noudattaen Opetus- ja kulttuuriministeriön ja Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen 31.5.2021 antamia ohjeita.

Ajankohtaista tietoa viruksesta THL - Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen sivuilta 

Jyväskylän kaupungin suositukset tapahtumissa

Kaupunki myöntää yleisten alueiden käyttölupia tapahtumia varten. Yleisiä alueita ovat kaikki kaupungin omistamat alueet, joista keskeisiä tapahtumapaikkoja ovat puistot, satama-alueet, Lutakonaukio ja kävelykatu. 

Luvissa mainitaan kuitenkin selkeästi se, että tapahtumissa on noudatettava voimassa olevia Länsi- ja Sisä-Suomen aluehallintoviraston rajoituksia ja ohjeita sekä paikallisen terveydenhuoltoviranomaisen koronamääräysten noudattamisesta sekä muista suositelluista toimenpiteistä. Tapahtumajärjestäjä vastaa myös ilmoituksista terveysviranomaisille poikkeusolojen aikana.