Liikennejärjestelyt ja pysäköinti

Lisätietoja: Palvelupiste Hannikainen p. +358 14 266 5025, palvelupistehannikainen [at] jkl.fi

Liikennejärjestelyt

Tapahtumajärjestäjän tulee huolehtia riittävistä pysäköintitiloista ja liikenteenohjauksesta.
Mikäli tapahtuma edellyttää opastusta tai liikennejärjestelyjä, tulee laatia liikenteenjärjestelysuunnitelma mistä ilmenee esim. pysäköintijärjestelyt, käytettävät liikennemerkit, huoltoautojen paikat, puomit ja niiden sijainti.

Liikenteenjärjestelysuunnitelman voi toimittaa alueen käyttölupahakemuksen yhteydessä. 

Kartta suunnitelmaa varten

Suunnittelun karttapohjana voi käyttää esim. Jyväskylän maksutonta karttaselainta https://kartta.jkl.fi/ims Karttapohjaksi voi valita tapahtuma-alueesta esim. ilmakuvan tai maastokartan.


Katujen sulkeminen

Mikäli tapahtuma vaatii yleisten katujen sulkemisia tai poikkeuksellista liikenteenohjausta laaditaan siitä ilmoitus poliisille. Poliisin luvat ja ilmoitukset
 

Liikennemerkit

Tapahtuman yhteydessä saa käyttää vain virallisia liikennemerkkejä. Käytettävissä olevien pysäköintialueiden merkitseminen kuten autojen siirtokehotus on toimitettava paikan päälle hyvissä ajoin.

Liikennemerkkejä, siirtokehotuskyltteja ja puomeja voi vuokrata esim.

  • ALTEK Aluetekniikka, Kuormaajantie 26
    Yhteystiedot: p. 014 266 8079 tai 014 266 8045, arkisin klo 8.00-16.00
    Liikennemerkit: p. 014 266 8012, arkisin klo 8.00-16.00


Pysäköinti

Tapahtumajärjestäjän on hyvä selvittää tapahtumapaikan läheisyydessä sijaitsevat pysäköintimahdollisuudet ja tiedottaa niistä kävijälle jo etukäteen tapahtumamarkkinoinnin yhteydessä. Jyväskylän keskustassa on voimassa aluepysäköintikielto, joka sallii pysäköinnin ainoastaan merkityillä pysäköintipaikoilla tai pysäköintilaitoksissa.

Maksullista kadunvarasipysäköintiä hoitaa Jyväs-Parkki Oy (pysäköintitalot ja kadunvarsipysäköinti)

Linja-autopysäköinti

Linja-autoille löytyy pysäköintipaikkoja mm. Lutakon satamasta (Kioskin ja tilauslaivalaiturin välissä), Gummeruksenkadulta, Harjukadulta, sekä Lyseonkadulta. Katso Keskustan liikennekartta (sininen alue jossa L -merkintä).

Lisätiedot: Pysäköinninvalvonta ma – pe klo  8–12 p. 014 266 5161

 

Juhlavieraspysäköinti perhejuhlissa

Mikäli olet järjestämässä merkkipäiviä, ylioppilasjuhlia tai muita vastaavia perhejuhlia, vierailijoille on mahdollista hakea tilapäinen pysäköintilupa. Lupaa voi hakea lyhytaikaista perhetapahtumaa varten kaupungin omistamille alueille, joissa normaalisti pysäköinti on rajoitettu tai kokonaan kielletty. Lupaa ei myönnetä maksullisille pysäköintialueille eikä kaduille, joilla on vuoropysäköinti.