Hyppää pääsisältöön
Kuva
Keski-Suomen museo ja käsityöläiskodit vuonna 1961. Kuva Kauko Kippo
Kuva
2.12.2022 16.30–17.30

Konsertti: Iranilaista musiikkia

Osana Tutkimusmatkoja muinaiseen Lähi-itään –näyttelyn oheisohjelmaa KeMussa järjestetään konsertti, jossa kuullaan iranilaista musiikkia Santourilla, perinteisellä persialaisella instrumentilla tulkittuna.

Osana Tutkimusmatkoja muinaiseen Lähi-itään –näyttelyn oheisohjelmaa KeMussa järjestetään konsertti, jossa kuullaan iranilaista musiikkia Santourilla, perinteisellä persialaisella instrumentilla tulkittuna.

Konsertissa esiintyy muusikko, musikologi ja Santourin soittaja Farshad Sanati, joka on valmistunut Jyväskylän yliopiston Music, Mind & Technology –maisteriohjelmasta. Vuonna 2015 hän perusti persialaista ja kurdilaista musiikkia soittavan Road Ensemblen ja on kiertänyt ympäri Suomea konsertoimassa, luennoimassa ja pitämässä työpajoja iranilaisesta musiikista. Museovirasto on nimittänyt hänet iranilaisen musiikin elävän perinnön lähettilääksi.

Tässä konsertissa Farshad Sanati improvisoi Santour-soittimella, jonka juuret juontavat yli 2500 vuoden takaiseen Iraniin ja Mesopotamiaan.

Konserttiin on vapaa pääsy. Henkilömäärä max. 60 henkeä. Ei ennakkoilmoittautumista, joten tulethan ajoissa paikalle. Konsertti pidetään KeMun vanhassa luentosalissa.

Tapahtuman järjestäjä
Keski-Suomen museo
050 360 8020
Tapahtuman osoite
Alvar Aallon katu 7, 40600 Jyväskylä
Tapahtuman osallistujamäärä
60
Tapahtuman kaupunginosa: