Hyppää pääsisältöön
Pääsisältö

Maakuntaan on integraatiokehityksen myötä alettu kaivata uutta kehittämisrakennetta, joka kokoaisi sosiaalialan osaamiskeskuksen, perusterveydenhuollon yksikön ja erikoissairaanhoidon, oppilaitokset sekä kuntien kehittäjät samaan rakenteeseen. Tätä työskentelyä on tehty sekä eri tahoilla että yhdessä; mm. Uusi Sairaala -hankkeessa, perusterveydenhuollon yksikössä ja Koskessa.

Keski-Suomen Sote koulutus- ja tutkimusyhteistyöryhmän kokoonpano (pdf).

Suunnitelma Keski-Suomen sosiaali- ja terveydenhuollon kehittämistoiminnan uudesta rakenteesta on valmistunut

Tulevan Keski-Suomen sosiaali- ja terveydenhuollon itsehallintoalueen strategisen johdon yhteyteen ehdotetaan perustettavaksi sosiaali- ja terveydenhuollon kehittämisyksikkö. Kehittämisyksikkö muodostuu niistä ydintoimijoista, jotka työskentelevät sote-kehittämistehtävissä. Yhteistyökumppanit muodostavat kehittämisrakenteen verkoston, jonka koordinointi ja verkostojohtaminen ovat kehittämisyksikön tehtäviä. Jotta kehittämis-, tutkimus- ja koulutustoiminta uudessa sote-rakenteessa olisi vaikuttavaa, tulee siinä mahdollistaa asiakaskokemusten hyödyntäminen ja kaikkien ammattilaisten kytkeytyminen kehittämisrakenteeseen monin eri tavoin.

Selvitystyö on osa Keski-Suomen SOTE 2020 -hanketta, joka toimii ajalla 1.3.2014- 31.10.2016. Suunnitelmaa on koottu laajalla yhteistyöllä. Sen kokoon juoksijana ja laatijana on toiminut Raili Haaki Keski-Suomen sosiaalialan osaamiskeskuksesta. Raportti ja lyhennelmä.

Suunnitelman tarkoitus on olla hyödynnettävissä palveluiden systemaattiseksi kehittämiseksi, olivatpa palveluiden järjestämisen ja tuottamisen hallinnolliset ratkaisut millaisia tahansa.

Kokousmuistioita ja materiaalia

Peurunka 2 -seminaari 15.4.2015

Aloitusseminaari 6.10.2014

  • Raili Haaki: Tulevaisuuden kehittämisrakenteesta löytyy täältä (pdf)
  • Workshopissa käydyn keskustelun yhteenvedon löydät täältä (pdf)

 

Asiasanat:  
sote2020