Resurssiviisaus Jyväskylässä

 circwaste_tunnus2.png

JYU.WISDOM-yhteisö turvaa luonnonvarat myös tuleville sukupolville

Jyväskylän yliopistoon perustettavan Resurssiviisausyhteisön viralliset avajaiset järjestettiin 28.5.2018 kello 17.00-19.00 Jyväskylän yliopiston vanhassa juhlasalissa (S212).

Lue lisää tästä linkistä.


Resurssiviisas - Resource Wise - Jyväskylä (esite/brochure)


Resurssiviisaus on kykyä käyttää erilaisia resursseja (luonnonvarat, raaka-aineet, energia, tuotteet ja palvelut, tilat, aika ja osaaminen) harkitusti ja hyvinvointia sekä kestävää kehitystä edistävällä tavalla. Resurssiviisaus on resurssitehokkuutta kokonaisvaltaisempi määritelmä: siinä resurssien kulutusta tarkastellaan koko yhteiskunnan tasolla, osaoptimointia välttäen, jotta päästään kokonaisuuden kannalta parhaaseen lopputulokseen.

Resurssiviisautta voidaan edistää kiertotalouden, materiaalien elinkaarihallinnan, energia- ja materiaalitehokkuuden ja uusiutuviin energiamuotoihin siirtymisen kautta. Resurssiviisaan toimintatavan tarkoitus on edistää ihmisten hyvinvointia samalla kun vähennetään ympäristölle ja ihmisille haitallisia vaikutuksia.

Jyväskylän kaupunki on sitoutunut pitkäjänteisesti resurssiviisauden tavoitteluun; se haluaa olla viimeistään vuonna 2050 jätteetön, päästötön ja ylikulutukseton kestävän hyvinvoinnin kaupunki.

Resurssiviisaaksi yhteistyöllä

 

BiokaasuKS -tapahtuma Jyväskylässä 14.5.2016, by Jyväskylän Nuorten Taidetyöpaja, Elina Janhunen, Jukka Salovaara

 

Resurssiviisas Huhtasuon yhtenäiskoulu Jyväskylässä, by Cutline Oy

 

Asiasanat: