Hyppää pääsisältöön
Kuva
Ilmakuva iltaruskon aikaan Lutakosta keskustaan päin. Kuva Julia Kivelä
Pääsisältö

Työ- ja elinkeinoministeriö on solminut Jyväskylän kaupungin kanssa innovaatiotoiminnan ekosysteemisopimuksen vuosille 2021-2027. Valtion ja yliopistokaupunkien välisissä sopimuksissa sovitaan lähivuosien strategisista kasvun kärjistä ja innovaatiotoiminnasta. Jyväskylän kaupungin ja valtion välinen ekosysteemisopimus tukee kaupungin innovaatiovetoista kasvua, kansainvälistymistä, kilpailukykyä ja elinvoimaa sekä työllisyyttä ja osaamista. Sen avulla myös vahvistetaan Jyväskylän mainetta kansainvälisesti vetovoimaisena korkean osaamisen koulutuskaupunkina ja tutkimuksen keskuksena.

Jyväskylän ekosysteemisopimuksen painopisteet ovat liikunta, terveyden edistäminen ja hyvinvointi sekä uudistuva teollisuus.

Ekosysteemisopimukset solmitaan pääkaupunkiseudun sekä muiden yliopistokaupunkien ja yliopistokeskuskaupunkien kanssa. Mukana ovat Helsinki, Espoo, Vantaa, Tampere, Turku, Oulu, Rovaniemi, Vaasa, Joensuu, Kuopio, Jyväskylä, Lappeenranta (ml. Imatra), Lahti, Pori, Seinäjoki, Mikkeli, Kajaani (ml. Sotkamo) ja Kokkola.

Innovaatiotoiminnan ekosysteemisopimus Jyväskylän kaupungin ja valtion välillä
Lisätietoa kestävästä kaupunkikehittämisestä kansallisella tasolla

Kestävän kaupunkikehittämisen rahoitus

Kestävän kaupunkikehittämisen EAKR-rahoitushaku on auki 30.1.-6.3.2023.

EU:n alue- ja rakennepolitiikkaa toteuttava Suomen ohjelma Uudistuva ja osaava Suomi sisältää kestävän kaupunkikehittämisen kokonaisuuden, jossa toteutetaan ekosysteemisopimusten mukaisia kehittämishankkeita. Tavoitteena on vahvistaa alueiden osaamiskärkiä, tiivistää innovaatiotoiminnan yhteistoimintaverkostoja ja edistää uusilla liiketoimintamahdollisuuksilla Suomen kilpailukykyä. Näiden tavoitteiden edistämisessä kaupungit toimivat kehittämisalustoina. Hakuilmoitus julkaistaan 30.1.2023.

EAKR-rahoitusta ekosysteemisopimusta toteuttaviin hankkeisiin voivat hakea alueen toimijat voittoa tavoittelemattomaan kehittämistoimintaan. Jyväskylän kaupunki arvioi kunkin rahoitushaun valintaperusteiden mukaisesti rahoitettavat hankkeet, ja Keski-Suomen liitto toimii hankkeiden rahoittajana. Hankkeiden tulee pohjautua Uudistuva ja osaava Suomi 2021-2027 EU:n alue- ja rakennepolitiikan ohjelmaan. Emme myönnä rahoitusta yrityskohtaiseen kehittämiseen, ja kehittämishankkeen tulosten on oltava yleisesti hyödynnettävissä.

Keski-Suomen liitto ja Jyväskylän kaupunki pitävät hankerahoituksen hakijoille yhteisen, etäyhteydellä järjestettävän infotilaisuuden 6.2.2023 kello 15–16. Tilaisuudessa esitellään Jyväskylän kaupungin kestävän kaupunkikehittämisen rahoitushakua ja kustannusmalleja. Hakuinfoon voi ilmoittautua 2.2.2023 asti sähköisen ilmoittautumislomakkeen kautta. Ilmoittautuneille lähetetään osallistumislinkki ja ohjelma 3.2.2023. Halutessasi voit myös varata ajan henkilökohtaiseen hankeideakeskusteluun.

 Lisätietoja hausta antavat

Iiris Asunmaa
kehittämispäällikkö, Jyväskylän kaupunki
050 472 4253
iiris.asunmaa[at]jyvaskyla.fi  

Hannu Koponen
kehittämispäällikkö, Keski-Suomen liitto
040 595 0009 
hannu.koponen[at]keskisuomi.fi  

Ekosysteemisopimuksen johtoryhmä

Johtoryhmä toimii ohjausryhmänä ekosysteemityölle. Kestävän kaupunkikehittämisen rahoitukseen liittyvään päätöksentekoon, kuten hankevalintaan, osallistuvat vain kaupunkia edustavat johtoryhmän varsinaiset jäsenet. Johtoryhmän puheenjohtajana toimii kaupunginjohtaja Timo Koivisto.
 

Johtoryhmän kokoonpano:
Timo Koivisto, kaupunginjohtaja, Jyväskylän kaupunki
Anne Sandelin, elinkeinojohtaja, Jyväskylän kaupunki
Henrik Kunttu, vararehtori, Jyväskylän yliopisto 
Heikki Malinen, vararehtori, Jyväskylän ammattikorkeakoulu
Pekka Hokkanen, maakuntajohtaja, Keski-Suomen liitto
Pirkko Melville, johtaja, Keski-Suomen ELY-keskus

 

Kuva
Euroopan unionin lippulogo ja teksti Euroopan unionin osarahoittama. Kuva EU (Euroopan unioni)
Asiasanat:  
rahoitus
hankkeet
ekosysteemi