Suoraan sisältöön

Generation – taidetta 15–23-vuotiailta nuorilta

16.3.–27.5.


Henriikka Harinen, Just Broken Up, 2016, öljy kankaalle. Kuva Stella Ojala, Amos Andersonin taidemuseo.

28 nuoren taiteilijan näyttely käynnistää taidemuseon 20-vuotisynttärit. Avajaisia ja synttäreitä vietetään lauantaina 17.3. klo 15–17.

Nuorten avoimuus ja rohkeus näkyvät videoissa, maalauksissa, valokuvissa, veistoksissa, piirustuksissa, tekstiiliteoksissa, performansseissa. Näyttely on toteutettu yhteistyössä Amos Andersonin taidemuseon kanssa. Teoskokonaisuuden taidemuseon Holviin on kuratoinut Laura Köönikkä.

"Uskon, että sukupolvellani on tuore ja erilainen tapa ilmaista itseään ja nykyajan ilmiöitä taiteen keinoin. Mielestäni tämä näkyy näyttelyssä. Toivon, että Generation inspiroi muita nuoria ihmisiä kiinnostumaan taiteesta ja taiteen tekemisestä. Työni käsittelevät esimerkiksi identiteettiä, valtarakenteita ja ihmissuhteita, joissa todellisuus ja unelmat eivät aina kohtaa. Teokseni sisältävät usein ironiaa, huumoria ja kyynisyyttä, mutta ne ovat myös vilpittömiä kuvauksia aidoista tunteistani ja ajatuksistani."
- Henriikka Harinen, s. 1993

"Aloitin päivittäisen piirtämisen vähän yli vuosi sitten. Olen julkaissut teokset Instagramissa, jotta muut voivat seurata kehitystäni sekä artistina että toteutuksen kannalta. Olen tehnyt digitaaliset piirustukset ja teokset puhelimellani, mutta olen tottunut käyttämään perinteisempiäkin tekniikoita kuten maalaamista. Luomisprosessia on jatkettu mm. omalla mallistolla ja oman musiikin tuottamisella, jota julkaisen nimimerkillä OLO. Olen hakemassa Aalto-yliopistoon tai Kuvataideakatemiaan. Tähtäimessä on ura muoti-, taide- ja kuvitusalalla."
- Jassir Kuronen, s. 1999

"Vaikka meillä tekijöillä on erilaiset koulutustaustat ja aihepiirit sekä tekniikat heijastelevat monenlaisia asioita, niin lopputulos on sama: kuva tästä ajasta. Tahdon työskentelyssäni kunnioittaa perinteitä ja ymmärtää sääntöjä, mutta samalla kyseenalaistaa niiden tarkoituksen. Sääntöjä voi ja pitää rikkoa, kunhan tietää mitä on rikkomassa. Rikkomisen jälkeen jäljelle jää se mikä on olennaista ja lisäksi paljon tilaa jollekin uudelle."
- Sanni Weckman, s. 1993

"Generation-näyttelysarja kehitettiin, jotta nuorten ääni saataisiin kuuluviin taidekentällä. Sen sijaan, että itse yritämme tehdä nuoria ihmisiä puhuttavia sisältöjä, mahdollistamme nuorille tekijöille esiintulon omine ideoineen ja näkökulmineen taidemuseokontekstissa. Generation 2017 museossamme oli menestys. Seuraava Generation järjestetään uudessa Amos Rexin taidemuseossa Helsingin keskustassa. Toivottavasti Jyväskylän näyttelyn myötä Generation 2020:n avoin teoshaku pysyy hyvin mielessä."
- Elsa Hessle, museolehtori, Amos Andersonin taidemuseo

Copyright © Jyväskylän kaupunki / Jyväskylän taidemuseo 2017
» Sivun alkuun
Tietoa sivustosta

Taidemuseo Holvi
Kauppakatu 23
PL 165
40101 Jyväskylä
puh. (014) 266 4391
taidemuseo[at]jkl.fi

Grafiikkakeskus / Galleria Ratamo
Veturitallinkatu 6
PL 165
40101 Jyväskylä
puh. (014) 266 4389
ratamo[at]jkl.fi

Taidemuseon toimisto
Vapaudenkatu 28
PL 165
40101 Jyväskylä
puh. (014) 266 4398
taidemuseo[at]jkl.fi