Hyppää pääsisältöön
Kuva
Lapsia fantasiapajassa 2018

Taidemuseossa järjestetään erilaisille ryhmille työpajoja ja ohjelmaa, joka soveltuu esim. tyhy-toiminnaksi työyhteisöille tai sisällöiksi opintoryhmille. Työpajoja voidaan myös räätälöidä sopivaksi erityisryhmille tai perhetoiminttan.  Tee tästä linkistä Alustava varaus

Perheen pienimpien syntymäpäivien viettoon on tilattavissa Harlekiinin kekkerit.

Kouluille ja opintoryhmille

Grafiikan alkeet (järjestetään jatkossa Grafiikka- ja valokuvakeskus Ratamossa)

Työpajassa kokeillaan erilaisia grafiikan tekniikoita: linoleikkausta, kuivaneulaa tai carborundumia. Pienimmät osallistujat voivat kokeilla monotypiaa sormiväreillä tai kohopiirustusta styroksille. Työpaja soveltuu kaikenikäisille päiväkotiryhmistä eläkeläisiin ja iltapäiväkerhoista erityisryhmiin. Valmistuneet työt saa kuivumisen jälkeen mukaansa.

Ryhmäkoko: 10-15 henkilöä. Suuremmat ryhmät voidaan jakaa, jolloin työskennellään ja tutustutaan näyttelyihin vuorotellen.
Kesto: sopimuksen mukaan.
Hinta: 75 e/h sisältää materiaalit, ohjauksen ja ALV:n.

Tyhy-ryhmille, etkoille, polttariporukoille, perhetoimintaan..

Intuitiivinen maalaus

Työpajassa viritellään luovuutta taiteen ja tehtävien avulla. Voit tulla sellaisena kuin olet, aikaisempaa kokemusta maalaamisesta ei tarvita. Ohjaajana on taidekasvattaja Anne Sarja-Kolu. 

Ryhmäkoko: 8-12 
Kesto: 2 h
Hinta 200€, hintaan sisältyvät materiaalit, ohjaus ja ALV

Aikuisten värikylpy - voimaannu väreistä!

Herätä aistisi, heittäydy hetkeen ja nauti olostasi. Päästä mielesi rennoksi, koe värit uudella tavalla ja ilmaise itseäsi vapaasti!
Aikuisten värikylpy on kokemuksellinen ja moniaistinen kuvataidetyöpaja, jossa saa myös hassutella. Värikylpyohjaaja Anne Sarja-Kolun johdatuksella tutustutaan taidemuseon näyttelyyn ja uppoudutaan värien maailmaan monin menetelmin katsellen, kokeillen, kuunnellen ja maistellen.
Varaudu värikylpyyn mukavan rennolla vaatetuksella ja pikkupyyhkeellä. Pajassa ollaan välillä myös avojaloin.

Työpajaa järjestetään tilauksesta klo 17-19. Ilmoittautuminen Lyyti-lomakkeella

Kesto: 2 h
Ryhmäkoko: 8-10
Hinta: 200 €

Virkisty taiteesta - rentoudu grafiikalla!

Jyväskylän taidemuseon työpajakokonaisuudessa tutustutaan kulloinkin esillä oleviin näyttelyihin ohjatusti ja tehdään itse grafiikkaa kohopaino-, kuivaneula- tai viivasyövytysmenetelmällä.
Työskentelyjakson lomassa nautitaan kahvit tai teet herkullisen pikkupurtavan kera. Työpaja soveltuu esimerkiksi tyhy-toiminnaksi työyhteisöille, virkistykseksi vanhuksille tai opiksi harrastusporukoille.

Ryhmäkoko: 10-15 
Kesto: Ohjelma kestää 2,5-3 tuntia.
Hinta: 200 €, hinta sisältää materiaalit, ohjauksen ja ALV:n. Tarjoilusta sovitaan erikseen. 

Aisti maisema - sensing the surroundings
Kaupunkiretriitti - Hetki hiljentymistä aistien herättämiseksi

Ryhmä kokoontuu Jyväskylän taidemuseossa, josta lähdetään liikkumaan kaupunkitilaan tanssitaiteilija Helena Ratisen ohjauksessa. Ryhmä liikkuu hiljaisuudessa, ilman puhetta ja kännykät suljettuna. Ohjaaja herättelee ryhmäläisiä kysymyksin rekisteröimään erilaisia aistihavaintoja.
Retriittejä järjestetään tilauksesta ja niihin voi yhdistää museokäynnin. Ne sopivat työyhteisöille, ystäväryhmille ja harrastuspiireille tai kaikille, jotka haluavat harjoitella läsnäolemista. Myös matkailijoille!

Ryhmäkoko:10-15 henkeä
Ryhmäkoko: 15-20 henkeä, hinta on 200 €, sis. pääsymaksun museoon
Kesto: 60 min. + näyttelykäynti

Järjestäjä: Keski-Suomen Tanssin Keskus
Lisätietoja ja tilaukset: helena.ratinen(at)gmail.com tai puh 050 539 01 03

Lisätietoja
Sirpa Turpeinen, museolehtori
puh. 050 542 0591
sirpa.turpeinen[at]jyvaskyla.fi

Asiasanat: