Suoraan sisältöön

10.1.-11.2.2007 Holvi (alagalleria)

Taidetta pitkään ikään

- Senioriprojektin satoa

Jyväskylän taidemuseossa on vuoden 2006 aikana kiinnitetty erityistä huomiota ikääntyneiden hyvinvoinnin edistämiseen kehittämällä juuri heille tarjottavia palveluita. Taidemuseossa on kokoontunut viikoittain kaksi senioriryhmää. Maanantaisin on piirretty elävää mallia Lilia Fedorovan ohjauksessa. Tiistaisin on maalattu omaa elämänkaarta ja sen käännekohtia Ulla Lautamajan vetämissä K-60- työpajoissa. Taidekasvattaja Sirkka-Liisa Särkkä on vieraillut laitoksissa ja yhdistysten tilaisuuksissa keskustelemassa, pitämässä kuvaesityksiä tai ohjaamassa työpajoja.

Hannalan vanhainkodissa on työskennellyt taiteilija Stiina Koivukangas. Hänen kättensä kautta ovat vanhusten toiveet ja tarinat saaneet kuvallisen muotonsa jos omat kädet eivät enää ole toimineet. Stiinan kanssa on käyty taidenäyttelyissä tai Stiina on tuonut teoksia yhdessä tutkittaviksi.

Taidemuseo on kierrättänyt laitoksissa pienoisnäyttelyitä, joista Näkemyksiä on tarjonnut mahdollisuuden tutustua ensimmäisiin keskisuomalaisiin taiteilijoihin ja heidän teoksiinsa moniaistisesti: kuunnellen, tuntien ja haistellen. Uudeksi lainattavaksi näyttelyksi taidemuseo on tuottanut Irmeli Suvijärven valokuvanäyttelyn Elämä on matka. Päiväkodin johtajan työstä eläkkeelle jäänyt Suvijärvi sairastaa Parkinsonin tautia ja valokuvaaminen on ”pitänyt hänen nenänsä vedenpinnan yläpuolella” kuten hän itse on harrastuksensa merkitystä luonnehtinut.

Taidetta pitkään ikään –näyttelyyn on koottu projektissa ja työpajoissa syntyneitä töitä ja osallistujien ajatuksia. Lisäksi näyttelyssä voi tutustua uuteen lainattavaan näyttelyyn Elämä on matka.

Copyright © Jyväskylän kaupunki / Jyväskylän taidemuseo 2017
» Sivun alkuun
Tietoa sivustosta

Taidemuseo Holvi
Kauppakatu 23
PL 165
40101 Jyväskylä
puh. (014) 266 4391
taidemuseo[at]jkl.fi

Grafiikkakeskus / Galleria Ratamo
Veturitallinkatu 6
PL 165
40101 Jyväskylä
puh. (014) 266 4389
ratamo[at]jkl.fi

Taidemuseon toimisto
Vapaudenkatu 28
PL 165
40101 Jyväskylä
puh. (014) 266 4398
taidemuseo[at]jkl.fi