Hyppää pääsisältöön
Kuva
Näyttely arkiston taustakuva 5
Pääsisältö

Galleria 17.5.–8.9.2024

Kuraattori ja kuvataiteilija Anna Ruthin kokoaman näyttelysarjan toisessa osassa nähdään viisi nykytaiteilijaa, jotka pohtivat nykyhetkeä. Internetin kuvatulva, kauhuelokuvat ja uutisvirrat yhdistyvät näyttelyssä tekstuurien, viivojen ja värien riehakkuuteen.

"Teokset tarjoavat lähemmän katsauksen nykyhetkeen, nyt-hetken hahmottamiseen. Taiteilijoiden tapa käyttää murrettua viivaa yhdistää heitä ja havainnollistaa yhteyksiemme moninaisuutta, mutta myös niiden häviämistä. Näyttelyn punainen lanka kutoo meidät lähemmäksi loputonta yhteisen, jaetun kokemuksen etsintää."  – kuraattori Anna Ruth.

Näyttelysarjan ensimmäinen osa oli esillä taidemuseon Galleriassa keväällä 2024. Näyttelysarja on saanut tukea Museovirastolta.

Taiteilijat

Cécile Bicler (s. 1977, Ranska) asuu ja työskentelee Pariisissa. Biclerin taiteellisen työskentelyn lähtökohtana ovat kauhuelokuvat, joita hän on käyttänyt materiaalinaan lähes kahden vuosikymmenen ajan. Bicler tuo esiin isokokoisissa värikynäpiirroksissaan ristiriitaisia tunteita, joita tunnemme toisiamme kohtaan. 

Samuel Lehikoinen (s. 1990, Jyväskylä) on valmistunut vuonna 2023 Tarton taideakatemiasta. Lehikoisen yksityiskohtaiset, meditatiiviset maalaukset kuvaavat luonnon muotoja ja tekstuureita. Alkuperäisestä yhteydestään irrotettuina ja lähes abstrakteina ne herättelevät katsojassa samaan aikaan tuttuuden ja vierauden tunteita.

Anna Ting Möller (s. 1991 Hunan, Kiina) asuu ja työskentelee New Yorkissa ja Tukholmassa. Möller on suorittanut kuvataiteen maisterintutkinnon (MFA) New Yorkin Columbian yliopistossa. Möllerin taiteellinen työskentely perustuu yhteistyöhön elävän kombucha-kasvuston kanssa.

Johanna Pöykkö (s. 1977 Rovaniemi) on oululainen tekstiili- ja kuvataiteilija, jonka intohimon kohteena ovat tilalliset teokset. Hän käsittelee taiteessaan ihmisen suhdetta toisiin ja ympäröivään maailmaan. Pöykkö käyttää päämateriaalinaan lakanakangasta.

Vidha Saumya (s. 1984 Patna, Intia) on helsinkiläinen runoilija ja kuvataiteilija. Saumyan teokset saavat usein alkunsa internetin tietotulvasta suodatetuista valokuvista. Yksi hänen monista ilmaisuvälineistään on ristipistotyö. Saumyan värikkäät langat kirjovat uutisten ja väkivallan kauhut kauniiksi, abstrakteiksi kuviksi. Saumya on yksi Suomen edustajista Venetsian biennaalissa 2024.

Alasivu

Näyttely Jyväskylän taidemuseon Galleriassa 17.5.–8.9.2024.
Museo on avoinna ti–su klo 11–18. Poikkeuksia aukioloissa pyhäpäivinä

Opastukset

Yleisöopastukset näyttelyihin
Kesäkuussa torstaisin 6.6., 13.6. ja 27.6. klo 14.
Pääsylipun hinnalla, kesto 45 min.

Elokuussa to 22.8. klo 16.30.
Pääsylipun hinnalla, kesto 45 min.

Kuraattorin kierros to 15.8. klo 16.30
Kuraattori Anna Ruth esittelee näyttelyn. Vapaa pääsy.