Hyppää pääsisältöön
Kuva
Näyttely arkiston taustakuva 5
Pääsisältö

15.1.–5.2 .2006. Holvin ala-aula

Propellibaletti on värikäs ja nautinnollinen installaatio, joka täyttää Holvin sisääntuloaulan liike-energian, värien ja valon aistittavana yhdistelmänä.

Sähköisesti liikkuvien pintojen avulla luodaan dynaaminen visuaalinen maailma, jossa värit loistavat talven pimeydessä. Pyörivät elementit toimivat kuin loputon itseään toistava meditatiivinen ryhmätanssi.

Teos on 24 tuntia vuorokaudessa pyörivä esitys (ilman tanssijoita, joiden kanssa Le Roux ja Heikinheimo tavallisesti työskentelevät). Oikeastaan se on kaksi esitystä yhdellä kertaa: tiistaista sunnuntaihin klo 11–18 voi tulla museoon propellien äärelle ja museon ollessa kiinni esitystä voi katsella kadulta vaikka keskellä yötä Holvin suurista ikkunoista.

Etelä-Afrikkalainen arkkitehti Simon Le Roux ja koreografi Ismo-Pekka Heikinheimo ovat tehneet yhteistyötä kymmenen vuoden ajan. Yhteistyö alkoi Namibiasta Heikinheimon koreografioidessa ja Le Rouxin lavastaesssa tanssiteosta Desert Dance. He ovat suunnitelleet ja toteuttaneet useita näyttämöteoksia, joista viimeisimmät ovat interaktiivinen tanssipeli Paina Nappia! (Helsingin Juhlaviikot, 2003) ja kuvataiteen ja tanssin rajapintaa tutkiva Ornamentti (2002).

Ismo-Pekka Heikinheimo on toiminut Keski-Suomen tanssitaiteen läänintaiteilijana syyskuusta 2005 lähtien.

 

Asiasanat:  
taidemuseo
näyttely
arkisto