Kokoelmanäyttelyt

Oravien aarteita
Grafiikkaa 60-luvun kodissa
6.1.2019 saakka

Tervetuloa vierailemaan Oravien perheen kotiin 1960-luvulle!

Kokoelmanäyttely Oravien aarteita – Grafiikkaa 60-luvun kodissa on rakennettu Suomen Taidegraafikot ry:n kokoelman ympärille. Oravien kodissa on esillä 92 teosta 53 eri taiteilijalta. Näytteillä olevat grafiikan vedokset on koottu Jyväskylän taidemuseon hoitoon vuonna 1998 siirtyneestä Suomen Taidegraafikot ry:n kokoelmasta, joka kattaa yli 5000 teosta 270 taiteilijalta.

1960-luvun kodissa asustaa kuvitteellinen Oravien perhe, joka on vuosien varrella keräillyt, saanut lahjaksi ja perinyt suomalaista taidegrafiikkaa. Oravien kodissa on edustava olohuone kirjastonurkkauksineen, ruokailutila, kolme makuuhuonetta, isän työhuone ja perheen pienimmän leikkinurkkaus. Kodin seinille ripustettavat teokset on valittu perheenjäsenten harrastusten ja mielenkiinnon kohteiden mukaan. Huonekalut ovat 1950- ja 1960-luvuilta ja osa niistä on saatu lahjoituksena.

Asunnossa saat liikkua vapaasti, koskea huonekaluihin ja esineisiin. Lisäksi voit soittaa pianoa, piirtää, kuunnella radiota ja vaikkapa selailla perhealbumeja. Miltä näyttävät ja tuntuvat 60-luvun vaatteet? Kaikkia eteisestä löytyviä vaatteita, jalkineita ja asusteita saa sovittaa. Koska viimeksi olet soittanut lankapuhelimella? Vai onko lankapuhelin sinulle uusi tuttavuus? Eteisen puhelimella voit soittaa eri numeroihin, joita löydät Oravien kotoa. Uskallatko vastata, jos puhelin soi? Muistathan kunnioittaa Oravien perheen omaisuutta ja taideteoksia.

Lapsille ja lastenmielisille on suunniteltu tehtäväkierros, joka on hauska tapa tutustua näyttelyyn. Tehtäväkierroksen voi suorittaa yksin, kaverin, äidin, isän tai isovanhemman kanssa. Tehtäväkierros palkitaan Oravaattori-diplomilla.

Oravien aarteet verkkonäyttely