Hyppää pääsisältöön
Kuva
Näyttely arkiston taustakuva 5
Pääsisältö

Tervetuloa japanilaista sarjakuvaa eli mangaa ja sen inspiroimaa taidetta esittelevään näyttelyyn! Näyttelyteosten ihailemisen lisäksi galleriassamme voi viettää aikaa myös lukutilan mangaa ahmien tai inpiraation iskiessä istahtaa piirustuspöydän ääreen purkamaan sieluaan paperille. Taideteokset voi sitten ripustaa väliseinän mustalle taululle muiden ihailtavaksi.

Japani on pop! -näyttelysarjaan kuuluvat myös Keski-Suomen museon nukkejen ja figuurien keräilyyn keskittyvä Nukkeilua sekä käsityömuseon Pukuilun maailmassa, joka pureutuu cosplayn ja japanilaisen katumuodin harrastamiseen suomalaisittain. Tarkempia tietoja kannattaa etsiä museoiden kotisivuilta.

Järjestäjät: Jyväskylän anime- ja mangaseura Tsukiai Mikko Holopaisen, Siina Kaakisen ja Sari Ryynäsen johdolla. Tsukiai on jo yli 10 vuotta Jyväskylässä toiminut seura, joka jär-jestää viikoittain mm. japanilaiseen kulttuuriin sekä video- ja lautapeleihin liittyvää toimintaa jäsenistölleen eli 18–30-vuotiaille ”nuorille aikuisille”. Uudet kasvot ovat aina tervetulleita tapahtumiin ja jäseneksi liittymistä vaaditaan vain videoilloissa tekijänoikeussyistä. Lisää tietoa seurasta ja tulevasta ohjelmastamme löytyy osoitteesta www.tsukiai.fi

Taiteilijat
Terhi Brander on vuonna 1992 syntynyt tekstiiliartesaaniopiskelija. Kiinnostus mangaan ja animeen heräsi 13-vuotiaana Arina Tanemuran teosten myötä. Aktiivisinta japanilaistyylinen piirtäminen hänellä oli vuosina 2007–2011. Nykyisin piirrustusharrastus on jäänyt taka-alalle tekstiiliopintojen myötä. (satsuna.deviantart.com)

Satu Eskelinen, 24, on opiskelija, joka piirtää sekä japanilaisten että länsimaisten sarjakuvien innoittamana. Oman sarjakuvan julkaiseminen on pitkäaikainen haave. (zeggolisko.deviantart.com)

Siina Kaakinen, 24, taiteilee satunnaisesti sopivan inspiraation iskiessä.

Oona Kalso eli soro on 21-vuotias graafisen suunnittelun opiskelija ja täysverinen Jyväskyläläinen. Japaniharrastus lähti käyntiin 2002 kesällä Dragonball Z:aa katsoen. Japaniharrastuksesta on tullut elämäntapa ja siihen sisältyy mangan ja animen lisäksi japanilainen musiikki, muoti, videopelit, ruoka ja kulttuuri. (mosaicvirus.deviantart.com)

Mia Mickels on 20-vuotias taidehistoriaa pääaineenaan opiskeleva aasialaisen pop-kulttuurin harrastaja, johon kuuluu kaikkea cosplayn, animen, mangan ja aasialaisten pelien/elokuvien väliltä. Kyseiset harrastukset saattavat aina välillä lipsahtaa myös taiteen tekemisen puolelle. (papoujunkie.deviantart.com)

Pirre Lehti, 1996 syntynyt opiskelija harrastaa piirtämistä, musiikkia ja valokuvaamista. Hän on myös kiinostunut meikeistä ja maskeeraamisesta.

Vivian Lehti on 1994 syntynyt vaatetusalan opiskelija, joka on kiinnostunut niin piirtämisestä, musiikista, käsitöistä kuin muustakin taiteesta, cosplay tuoreimpana innostuksena.

Sari Ryynänen on kuvataiteen ja japanilaisen kulttuurin harrastaja, joka piirtää/maalaa/askartelee ilahduttaakseen ja hämmästyttääkseen läheisiään.

Valtteri Vert-Miller on kolmekymppinen kieli-ihminen, jonka salaisena uratoiveena on kuitenkin pitkään ollut taide. Kitara ja laulu ovat pääinstrumentit musiikin puolella. Kuvataiteen puolella se oli lapsena kuulakärkinkynä,
nyttemmin useammin tuo mystinen vesivärisivellin.

Tomi Vierimaa on 23-vuotias opiskelija ja haaveilija, jonka toiveena olisi joskus saada aikaiseksi jotain merkittävää maailmalla. Piirtäminen on aina ollut hänen intohimonsa, etenkin arkkitehtuuri. Japani ja sen kulttuuri on aina ollut suuri osa
elämää, joka näkyy myös piirtämisessä. (takahataro.deviantart.com)

Chiruhime

Kati Kyllönen

Salla Ojaniemi

Aki Pylväläinen

Anniina Samppala

Salla Väkeväinen

Mangaa näyttelyyn lainasivat
Terhi Brander, Chiruhime, Satu Eskelinen, Mikko Holopainen, Timo Holopainen, Siina Kaakinen, Maria Kalliokoski, Eetu Manninen, Petra Ojaniemi, Joonas Partanen, Ville Pirttimäki, Sari Ryynänen, Anniina Samppala, Mio Taalas ja Sampo Vehmas

 

Avajaiset pe 28.11. klo 18–20

sähköinen kutsu

 

Asiasanat:  
taidemuseo
näyttely
arkisto