Hyppää pääsisältöön
Kuva
vesivärimaalaus, jossa lintuja ja oksia
Kuva
vesivärimaalaus, jossa lintuja ja oksia

Kati Immonen, Tamminiemi, Sarjasta Ylikasvanut, 2020. Kuva Vesa Aaltonen.

Tulevat 

4.6.–5.9.2021
Kati Immonen – Korpi vastaan puutarha
Vesivärimaalauksen uudistajana tunnetun Kati Immosen teokset ravistelevat ennakkokäsityksiä perinteisestä tekniikasta. Taiteilijan pääaiheena on jo vuosien ajan ollut ihmisen ja luonnon moniulotteinen suhde. Viime vuosien maalaussarjoissaan taiteilija on kuvannut muuan muassa villiintyneitä kukkakoreja ja metsän valtaamia kasvimaita – jokaiselle puutarhurille tuttuja yrityksiä hallita luontoa. Näyttelyssä hän jatkaa tutkimuksiaan ja kaivautuu yhä syvemmälle luonnon ikiaikaiseen uudistusvoimaan ja kiertokulkuun.

Galleria 22.6.–5.9.2021
Emma Luukkala
Emma Luukkala (s. 1992) käsittelee elämäniloisissa teoksissaan arkea, kotia ja sotkua. Luukkalan käyttämät tekniikat liukuvat perinteisestä tempera- ja öljymaalauksesta esinekollaaseihin. Teoksia yhdistää vahva käsinkosketeltavuuden tuntu sekä leikittely litteän ja kolmiulotteisen rinnastuksilla. Näyttely toteutetaan yhdessä Kulttuuriluotsien kanssa.

Ilmiö 4.6.–5.9.2021
Värikkäät vuodet - Leidit 15 vuotta
Leidien Värikkäät vuodet  -näyttely kertoo  taiteen ja yhdessä tekemisen merkityksestä. Vertaisryhmä on syntynyt vuonna 2006 ja se toimii edelleen. Ryhmä kokoontuu maalaamaan taidemuseolle noin kerran viikossa. Näyttelyssä on maalaustuokioissa syntyneitä töitä, runoja ja Leidien ajatuksia ryhmään merkityksestä videolla. 


17.9.–9.1.2022
Värinäkyjä – Yrjö Saarinen
Rohkeana ekspressionistina tunnetun Yrjö Saarisen (1899–1958) paletissa luonto ja ihmiset saavat vahvan väritulkinnan. Näyttely on osa Jyväskylän museoiden yhteistä Väri-teemaista syksyä.

 

Menneet

Näyttelyarkisto

Näyttelyarkisto

Jyväskylän taidemuseon Holvin näyttelyarkisto

Grafiikka- ja valokuvakeskus Ratamon näyttelyt löytyvät verkkosivulta: Galleria Ratamon näyttelyt

Asiasanat: