Suoraan sisältöön
13.6.2018

Taidemuseon kesäopastuksilla vaelletaan unien ja ihmismielen kerroksiin

Jyväskylän taidemuseon kesänäyttelyssä vaelletaan unien ja ihmismielen kerroksiin, jossa outous, sivullisuus ja selittämättömyys ovat vahvasti läsnä.
Ilmaisopastuksilla 15.6. 6.7. ja 31.8. valitaan uusia, aiemmin tallaamattomia polkuja mielen mystisiin maisemiin.

– Valitessamme teoksia Toisia todellisuuksia -näyttelyyn, katseemme kiinnittyivät erityisesti teoksiin, joissa oli jotakin selittämätöntä ja unenomaista, kertoo taidemuseon intendentti Jukka Partanen.
Näyttely vie katsojan matkalle maailmaan, joka on yhtä aikaa tuttu ja tuntematon. Alitajunta on aina kiehtonut taiteilijoita, sillä se nostaa pinnalle unet ja fantasiat, kaiken sen, mikä on reaalitodellisuuden ulottumattomissa. Tieteen avulla ihminen on pyrkinyt muodostamaan yhä luotettavamman ja totuudenmukaisemman käsityksen maailmasta. Näyttelyn tarkoitus on muistuttaa taiteen voiman olevan juuri siinä, että se liikkuu reaalimaailman lisäksi todellisuuden tuolla puolen.

Näyttelyssä on esillä maalauksia, veistoksia, grafiikkaa, valokuvia, piirustuksia, installaatioita ja videoita pääasiassa keskisuomalaisilta tai Keski-Suomeen sidoksissa olevilta taiteilijoilta, suomalaisilta taidegraafikoilta ja valokuvataiteilijoilta sekä kansainvälisten taidegrafiikkatriennaali Graphica Creativan ja taidevalokuvatriennaali LUMOn taiteilijoilta. Näyttelyn teokset kuuluvat Jyväskylän kaupungin kokoelmiin.

Taiteilijat
Mari Antjärvi, Alessandro Bavari (Italia), Kalle Berg, Nina Bondeson (Ruotsi), Ulu Braun (Saksa), Espen Dietrichson (Norja), Jari Haanperä, Mika Heinonen, Outi Heiskanen & Janne Laine, Markus Henttonen, Marko Hämäläinen, Kati Immonen, Petri Juntunen, Ya-chu Kang (Taiwan) & Christian Nicolay (Kanada), Harald Karsten, Sirkku Ketola, Heli Kurunsaari, Tuula Lehtinen, Riitta Lähdesmäki, Sari Mansala, Jyrki Markkanen, Marko Mäetamm (Viro), Zadoc Nava (Iso-Britannia), Matti Niinimäki, Maija Ojanen, István Orosz (Unkari), Ari Pelkonen, Tuukka Peltonen, Liliana Porter (Argentiina), Sandra Ramos (Kuuba), Satu Rautiainen, Vappu Rossi, Riitta Rönkkö, Tomiyuki Sakuta (Japani), Antti Salokannel, Yuichiro Sato (Japani), Timo Sälekivi, Hanna Tammi, Nora Tapper

Perjantaisin 15.6., 6.7. ja 31.8. yleisöopastukset klo 16.30
Vapaa pääsy.


Jyväskylän taidemuseo
Kauppakatu 23
avoinna ti–su 11–18
6/3/0 €, Vapaa pääsy 2018 alle 24-vuotiaille ja perjantaisin.
https://www.jyvaskyla.fi/taidemuseo

Näyttelytiedotteseen
www.jyvaskyla.fi/taidemuseo/vaihtuvatnayttelyt/toisia_todellisuuksia

Lisätietoja taidemuseon tapahtumista:
Sirpa Turpeinen, museolehtori, puh. 050 542 0591, sirpa.turpeinen(at)jkl.fi
http://www.jyvaskyla.fi/taidemuseo/museotoiminta/tapahtumat

Laura Korhonen

Copyright © Jyväskylän kaupunki / Jyväskylän taidemuseo 2017
» Sivun alkuun
Tietoa sivustosta

Taidemuseo Holvi
Kauppakatu 23
PL 165
40101 Jyväskylä
puh. (014) 266 4391
taidemuseo[at]jkl.fi

Grafiikkakeskus / Galleria Ratamo
Veturitallinkatu 6
PL 165
40101 Jyväskylä
puh. (014) 266 4389
ratamo[at]jkl.fi

Taidemuseon toimisto
Vapaudenkatu 28
PL 165
40101 Jyväskylä
puh. (014) 266 4398
taidemuseo[at]jkl.fi