Hyppää pääsisältöön
Kuva
taidemuseo, eisaakäyttääilmanlupaa
Kuva
taidemuseo, eisaakäyttääilmanlupaa

Emma Luukkala, Pieniä tärkeitä IV, 2021.

22.6.–5.9.2021 Galleria

Emma Luukkalan elämäniloisissa teoksissa arjen sotkuisuus, kotien tavaravirta ja olemisen aineellisuus pääsevät esille. Luukkala leikittelee maalauksen veistoksellisuudella reliefimäisen paksujen maalikerrosten ja esinemäisten maalauspohjien kautta. Teoksissa esittävä ja abstrakti ilmaisu vuorottelevat ja liukuvat toisiinsa. Luukkala tekee itse paljon omia maaleja ja maaliaineita erilaisten pintojen ja tekstuureiden aikaansaamiseksi. Tekniikat liukuvat perinteisestä tempera- ja öljymaalauksesta esinekollaaseihin.

Emma Luukkala (s. 1992) valmistui vuonna 2020 Kuvataiteen maisteriksi Taideyliopiston Kuvataideakatemiasta, missä hän toimii osa-aikaisena maalauksen materiaaliopin assistenttina ja tuntiopettajana. Kahden viime vuoden aikana hän on ollut esillä lukuisissa yksityis- ja ryhmänäyttelyissä, viimeksi EMERGING 2021-näyttelyssä Galerie Anhavassa Helsingissä.

Näyttely toteutetaan yhdessä Kulttuuriluotsien kanssa. Kulttuuriluotsit ovat valinneet taiteilijan ja tutustuneet samalla taidemuseon näyttelyprosessiin.