Hyppää pääsisältöön

 

 Moritz Müller, Love 2020, käsitelty valokuva 

3.6.-6.9.2020 taidetila Ilmiössä

Jokainen voi löytää itsestään "tähtivaloa" eli löytää ja tuoda esiin omaa täyttä potentaaliaan esimerkiksi meikin keinoin, sanoo nuori suomalais-saksalainen taiteilija, jonka valokuvat, musiikki ja meikkaaminen käsittelevät riippumattomuutta, moninaisia tunteita ja identiteettiä. Näyttelyssä on kahdeksan käsiteltyä pop-taiteesta vaikutteita saanutta valokuvaa ja Müllerin musiikkia.

Müller aloitti taiteellisen retkensä vuonna 2016 meikkaamisella. Queer-yhteisöissä meikkitaide on keskeinen osa itseilmaisua ja se on helposti saavutettavissa mitä studio ja taidetarvikkeet eivät välttämättä kaikille ole.

Müller laajensi ilmaisuaan pian omakuviin. Myös musiikki on ollut aina osa Müllerin elämää, mutta vasta julkaistuaan ensimmäiset musiikkikappaleensa vuonna 2019, musiikista tuli osa hänen taiteilijuuttaan.

Taide on ollut Müllerille täydellinen keino käsitellä turhautumistaan lapsuuden ujouteen ja siihen tunteeseen, ettei voi täysin ilmaista itseään. Vielä tänäänkin taide on Müllerille oleellinen tapa olla yhteydessä ulkomaailmaan ja omaan itseen. Taiteen kiehtova uudelleen luova voima pitää Müllerin alati tuotteliaana.

Näyttely sai alkunsa lukiolaisten vierailusta taidemuseon työpajassa 2019. Queer Bodies -työpajassa katsottiin suomalaisten taiteilijoiden videoteoksia ja keskusteltiin niiden pohjalta sukupuolen moninaisuudesta ja yhdenvertaisuudesta. Tilaisuuden jälkeen kuvataideopettaja Heidi Möller-Virtanen kertoi oppilaansa taiteesta, jossa käsitellään samoja teemoja. 

Voit tutustua Müllerin teoksiin ja tuleviin projekteihin Instagramissa: @sebastiansalvation 
Linkki Kuulassa olevaan näyttelyyn: https://kuula.co/post/7J5MZ

Katso Moritz Müllerin haastattelu täältä

Haastattelun ovat tehneet Humakin kulttuurituottajaopiskeijat Anita Savolainen ja Katariina Nikkilä. 
Valot ja ääni: Hannu Pekka Auraneva

Lisätietoja 

Museolehtori
Sirpa Turpeinen
sirpa.turpeinen(at)jyvaskyla.fi
050 542 0591