Hyppää pääsisältöön
Kuva
Lapset katsovat teosta, Haanperä Jari Projektor B

Jyväskylän koulujen 6.-luokkalaisten Kompassikäynnit Jyväskylän taidemuseoon syksyllä 2020

Toiminnalliset ja osallistavat opintokäynnit edistävät laaja-alaista osaamista, etenkin ajattelua ja oppimaan oppimista, kulttuurista osaamista, vuorovaikutusta ja ilmaisua sekä monilukukutaitoa. Vierailun aikana harjoitellaan myös museoetikettiä ja tutustutaan taiteilijan ammattiin.

 

Pyöräilevät koulut

Halssila, Jyskä, Kilpinen, Kortepohja, Kristillinen koulu, Kuokkala, Kypärämäki, Lohikoski, Puistokoulu ja Tikka

ti-pe 22.9.-9.10. klo 9-11 ja 12-14 

Ilmoittautuminen Lyyti-lomakkeella tästä.

 

Bussikuljetusta käyttävät koulut

Huhtasuo, Jokela, Keljonkangas, Keltinmäki, Keski-Palokka, Korpilahti, Lehtisaari, Mankola, Palokka, Puuppola, Tikkakoski, Vaajakoski, Vaajakumpu ja Vesanka

ti-pe 20.10.-27.11. klo 9-11  ja ma 26.10. - 7.12. klo 12-14.  Käynnit toteutetaan yksi luokka kerrallaan. 

Ohjeet bussin tilausta varten

Ilmoittautuminen Lyyti-lomakkeella.

 

Näyttely

Matkalla maan keskipisteeseen

  • Jyväskylän taidemuseo 18.9.–17.1.2021
  • Keuruun museo 12.9.-21.11.2020
  • Galleria Jarska Saarijärvellä 13.6.–16.8.2020
  • Saarijärven museo 3.2.-25.4.2021

Kuuluminen ja ulkopuolisuus teemoina

Halu kuulua johonkin on luontainen tunne ja tarve ihmiselle, sen sijaan ulkopuolisuuden tunnetta pidetään helposti negatiivisena asiana. Voiko ulkopuolisuus olla myös voimavara? Entä kenellä on valta pystyttää rajoja tai päättää kuka ja mikä kuuluu minnekin maapallolla? Kuuluuko ihminen enää lainkaan luontoon ja muuhun biologiseen maailmaan? Näitä kysymyksiä pohditaan Matkalla maan keskipisteeseen 2020 -taidenäyttelyssä.

Näyttely on esillä neljässä paikassa kolmella eri paikkakunnalla kesän, syksyn ja talven aikana. Jyväskylän taidemuseossa on esillä teoksia 13 taiteilijalta tai taiteilijaparilta, joilla on jonkinlainen side Keski-Suomeen tai he haluaisivat luoda sellaisen. Taiteilijat on valinnut ruotsalais-suomalainen kuraattori Richard Borgström. Mukana on ihmisten tarinoihin tai kansanperinteeseen perustuvia kollaasitöitä, paikkasidonnaisia Keski-Suomessa toteutettuja teoksia, ääneen, kieleen tai muistoihin perustuvia ääni-, valo-, valokuva- tai videoteoksia. Jotkut teoksista kutsuvat osallistumaan ja havainnoimaan näyttelyvierainen omaa kuulumistaan/kuulumattomuuttaan luontoon, ympäristöön tai erilaisiin yhteisöihin. 

Näyttelystä on toteutettu verkkojulkaisu, jossa taiteilijat on esitelty ja he kertovat itse tekemisestään haastatteluissa. Verkkosivuilla on näyttelyn teemoihin johdattelevia tehtäviä, joita voi tehdä ennen museokäyntiä tai sen jälkeen. 
Verkkojulkaisuun pääset tästä matkallamaankeskipisteeseen.fi/ 

Lisätietoja museolehtorilta

sirpa.turpeinen[at]jyvaskyla.fi

p. 050 542 0591