Hyppää pääsisältöön

Jyväskylän taidemuseo

 • Kuva
  Näyttelyvieraita Tiina Pyykkisen näyttelyssä. Kuva Sanna Lahti
  13.3.2023
  Jyväskylän taidemuseon perustamisesta tulee kuluneeksi 25 vuotta keskiviikkona 22.3. ja silloin on museoon vapaa pääsy koko päivän ajan.  Juhlaviikkoa siivittävät Tiina Pyykkisen taiteilijatapaaminen, Riitta Harin luento taideteoksen havaitsemisesta, avoin paja, avajaiset sekä Taaperoiden Taidepippalot. Kakkukahveja on varattu 150 kahvittelijalle perjantaina. Tapahtumiin on vapaa pääsy synttäriviikon ajan. 
 • Kuva
  Senioripäivänä kahvitellaan taidemuseossa. Kuva Sanna Lahti
  24.2.2023
  Taidemuseossa on meneillään vapaaehtoistoiminnan kehittämishanke Keski-Suomessa. Hankkeessa innostetaan keskisuomalaisia osallistumaan oman kuntansa kulttuuriseen vapaaehtoistoimintaan, kehitetään uusia osallistumisen muotoja ja rohkaistaan vapaaehtoisia ryhtymään kulttuurikavereiksi.
 • Kuva
  Nuori maalaa graffitia seinään. Kuva Miia Lyyra
  10.2.2023
  Jyväskyläläiset ovat tuoreen selvityksen mukaan ahkeria kulttuurin harrastajia. Yleisimmin käytettyjä kulttuuripalveluita ovat kirjastot, keikat ja viihdekonsertit sekä elokuvat. Kirjastoa käyttää kuukausittain 42 % ja vuosittain 79 % vastaajista. Jyväskyläläiset ovat myös melko tyytyväisiä kaupungin kulttuuritarjontaan, joka saa vastaajilta keskiarvon 8,1.
 • Kuva
  Ihmisiä katselemassa seinälle ripustettuja tauluja taidemuseossa. Kuva Sanna Lahti
  9.2.2023
  Kevään aikana yleisö voi kohdata kuvataiteilijoita perjantaiporinoissa ja taiteilijatapaamisissa sekä kuulla tarinoita heidän taiteilijantiestään ja taideteosten taustoista rennossa seurassa.