Sosiaalinen luotto

Sosiaalisen luototuksen puhelinpalvelu

p. 014 266 3421 soittoaikoina
ma-ti klo 9-11
to klo 12-14

Toimipisteemme sijaitsee Hannikaisenkadun sosiaaliasemalla osoitteessa 
Hannikaisenkatu 37

Postiosoitteemme 
Jyväskylän kaupunki
Aikuissosiaalityö ja kuntouttavat palvelut
PL 583
40101 Jyväskylä

Sosiaalisen luototuksen palvelu on kiinni eikä puhelinaikoja ole ajalla 6. - 31.7.2020

Sosiaalista luottoa voi saada jyväskyläläinen pienituloinen ja vähävarainen henkilö, jolla on kykyä maksaa laina takaisin. Luottoa voidaan myöntää henkilöille, joilla on säännölliset tulot, esimerkiksi työtuloa tai eläkettä. Sosiaalinen luotto on pankkilainaan verrattava laina, joka maksetaan takaisin.  Sosiaalista luototusta voi saada henkilö, jolla ei ole mahdollisuutta saada muualta kohtuuehtoista luottoa esimerkiksi maksuhäiriömerkinnän tai vakuuksien puuttumisen vuoksi.


Pääsääntöisesti päätoiminen opiskelija ei voi saada sosiaalista luottoa. Sitä ei myöskään myönnetä yritystoimintaan, tai henkilölle, jolla on voimassaoleva yksityishenkilön velkajärjestelyn maksuohjelma.


Sosiaalisen luoton tavoitteena on ehkäistä henkilön ja perheen taloudellista syrjäytymistä ja ylivelkaantumista.


Sosiaalista luototusta voidaan myöntää esimerkiksi
•    talouden hallintaan saattamiseen
•    velkakierteen katkaisemiseen
•    kohtuullisiin kodin hankintoihin
•    asumisen turvaamiseen
•    sosiaalisen kriisin ylittämiseen

Huomio!

Korona-epidemian johdosta sosiaalinen luototus toimii ajalla 26.3.-31.5.2020 rajoitetusti. Uusien asiakkaisen soittoajat ovat tiistaisin klo 9-11 ja torstaisin klo 12-14, eli maanantain soittoaika on toistaiseksi poissa käytöstä. Nykyiset asiakkaat voivat asioida puhelimitse kaikkina muina aikoina maanantaista perjantaihin klo 8-16. Mikäli puhelu ohjautuu vastaajaan, voit jättää yhteydenottopyynnön ääniviestillä. Kaikkiin yhteydenottopyyntöihin tullaan vastaamaan mahdollisimman pian. 

Yleiset tiedustelut koskien sosiaalista luototusta sekä yhteydenottopyynnöt voi tehdä myös sähköpostitse osoitteessa sosiaalinenluototus@jyvaskyla.fi. Tietoturvasyistä muistutamme, että ethän kirjoita sähköpostiin tarkempia tietoja henkilökohtaisesta tilanteestasi tai muutoinkaan arkaluonteisia henkilötietoja. Yksilölliset tietosi käydään läpi puhelimitse