Hyppää pääsisältöön
Kuva
Säästöpossu. Kuva Pirjo Ala-Hynnilä
Pääsisältö

Aikuissosiaalityön sosiaaliohjaajat ja sosiaalityöntekijät tarjoavat ohjausta ja neuvontaa taloudellisissa vaikeuksissa oleville. Ota rohkeasti yhteyttä Hannikaisenkadun sosiaaliasemaan tilanteesi selvittelyä varten.  Voit myös ottaa yhteyttä talousneuvolaan.  Sosiaaliaseman palveluihin kuuluu myös sosiaalinen luototus, josta lisätietoa löydät sosiaalisen luototuksen nettisivuilta.

Kelan myöntämä perustoimeentulotuki

Toimeentulotukea voi saada henkilö, joka on tuen tarpeessa, eikä voi saada tarpeenmukaista toimeentuloa ansiotyöllään, yrittäjätoiminnallaan, muista tuloista tai varoistaan, häneen nähden elatusvelvollisen henkilön huolenpidolla tai ensisijaisen sosiaaliturvan kautta.

Koska toimeentulotuki on sosiaaliturvaan kuuluva viimesijainen taloudellinen tuki, selvitetään ennen tuen myöntämistä henkilön tai perheen mahdollisuudet saada toimeentulonsa turvatuksi muista tulonlähteistä, kuten opintotuella, työttömyysturvalla, eläkkeellä tai asumistuella.

Jos ensisijaisen sosiaaliturvan (asumistuen, opintotuen, työttömyysturvan) saaminen ja päätökset viipyvät, on tiukassa taloudellisessa tilanteessa mahdollista saada toimeentulotukea päätösten odotusajalle. Tällöin toimeentulotuki pääsääntöisesti peritään takaisin takautuvasti maksettavasta etuudesta.

Toimeentulotuen suuruus määrätään tukeen oikeuttavien menojen (perusmenot ja erityismenot) ja käytettävissä olevien tulojen ja varojen perusteella. Toimeentulotukea voit hakea Kelasta paperilomakkeella (www.kela.fi/lomakkeet) tai sähköisesti verkkoasioinnin kautta.

Yhteystiedot


Hannikaisenkadun sosiaaliasema

Hannikaisenkatu 37, PL 583
40100 Jyväskylä

Aukioloajat

Ma - Pe klo 9-15.30
Ajanvarauksella asiakkaita otetaan vastaan sovitusti
Opastuksen puhelinneuvonta arkipäivisin klo 8-16

p. 014 266 3624 opastus

Voit myös varata sosiaaliasemalle 20 minuutin mittaisen soittoajan verkossa. Työntekijä soittaa sinulle valitsemanasi ajankohtana. Varaus vaatii tunnistautumisen ja kirjautumisen Hyvis-palveluun.

Aikuissosiaalityön asiakkaita palvellaan Hannikaisenkadun sosiaaliasemalla sekä Korpilahdella.

Asiasanat:  
talous
toimeentulo
toimeentulotuki
talousneuvonta
tuki
neuvonta