Virkistystä ja ryhmätoimintaa

Jyväskylän aikuissosiaalityö Facebookissa

Yksinäisten ryhmä keskiviikkoisin

Aikuissosiaalityön ”Yksinäisyys -ryhmä” toimii viikoittain. Kokoontumisissa vuorottelevat keskustelukerrat ja toiminnallisuus. Kaikki täysi-ikäiset jyväskyläläiset ovat tervetulleita ryhmään ilman erillistä ilmoittautumista.

Ryhmän aikataulun voi tarkistaa myös Jyväskylän aikuissosiaalityön Facebook-sivuilta, Hannikaisenkadun sosiaaliaseman aulan ilmoitustaululta, omalta työntekijältä tai sosiaaliohjaaja Jenni Muraselta p. 014 2663378 tai jenni.muranen[at]jkl.fi

Tulevat tapaamiset

Huom! Viikoilla 25-31 ei Y-ryhmää

Keskiviikko 7.8. Kahvia ja kaikkea muuta, sosiaaliasemalla klo 14

Keskiviikko 14.8. Retki Ysitien lemmikkiin, lähtö sosiaaliasemalta klo 12 yhteiskyydeillä. Ennakkoilmoittautumiset.

Keskiviikko 21.8. Kahvia ja kaikkea muuta, sosiaaliasemalla klo 14

Keskiviikko 28.8. Tutustuminen museoon, lähtö sosiaaliasemalta klo 13

Keskiviikko 4.9. Kahvia ja kaikkea muuta, sosiaaliasemalla klo 14

Keskiviikko 11.9. Frisbeegolf, lähtö sosiaaliasemalta klo 13

Keskiviikko 18.9. Kahvia ja kaikkea muuta, sosiaaliasemalla klo 14

Keskiviikko 25.9. Kaverikoirat, sosiaaliasemalla klo 14

Tikkakosken Tikkis-ryhmä on tauolla

Lisätietoja: p. 014 266 3396, p. 014 266 8629, p. 014 266 8630, p. 014 266 0702, p. 014 266 3372 tai p. 014 266 3369

Yhteiskehittäminen/Kehittäjäasiakkuus

Kehittäjäasiakkaana sinulla on mahdollisuus osallistua aikuissosiaalityön palveluiden kehittämiseen, suunnitteluun, toteuttamiseen sekä arviointiin yhdessä työntekijöiden kanssa. Tule kehittäjäasiakkaaksi yhteiskehittämisryhmään ja tuo kokemuksesi palveluista sekä mahdolliset uudet ideasi mukanasi.

Yhteiskehittämisen tuloksena on jo tähän mennessä syntynyt aikuissosiaalityöhön mm. Facebook -sivusto, chat -palvelu, uutiskirje, erilaista ryhmätoimintaa, asiakasraati, tietoiskut, teemaviikot ja tapahtumat (esim. Halaa sossua), asiakastiedotteet sekä – palautteet. Yhteistyössä liikunta- ja kulttuuritoimen, terveydenhuollon ja järjestöjen kanssa on luotu uusia asiakaslähtöisiä ja osallisuutta tukevia toimintamalleja.

Kokoonnumme noin kaksi kertaa kuukaudessa tunnin kerrallaan. Jokainen voi osallistua omien voimavarojensa mukaan. 

Tule tutustumaan, vaikuta ja vaikutu yhteiskehittämisen voimasta!

Ota rohkeasti yhteyttä ja kysy lisää:
johtava sosiaalityöntekijä Kaisa Kohvakka
p. 014 2668555, 050 4720604 
kaisa.kohvakka[at]jkl.fi

Kipinää kansalaisille - Mikä on Kipinä?

Kipinä antaa mahdollisuuden osallistua joihinkin kaupungin kulttuuri- ja liikuntapalveluihin maksutta tai alennetulla osallistumismaksulla. Kipinä koskee joko täyden tai osittaisen toimeentulotuen varassa olevia jyväskyläläisiä ja se edellyttää, että toimeentulotukipäätös ja kuvallinen henkilökortti esitetään ilmoittautuessa.

Mitä Kipinä sisältää?

Kaupunginteatteri

Viimetippalippu on opiskelijoille, työttömille ja toimeentulotuen piirissä oleville tarkoitettu lippuetu. Se on voimassa Jyväskylän kaupunginteatterin omissa esityksissä aina silloin kun niissä on tilaa. Etu ei ole hyödynnettävissä tilaus-, vierailu- ja yhteistyöesityksissä. Viimetippaliput ovat lunastettavissa tuntia ennen esitysten alkua lippumyymälästämme (Vapaudenkatu 36, p. 014 266 0110). Puhenäytelmään viimetippalippu maksaa tällä hetkellä 6 euroa ja musikaaliin 12 euroa.

Edun piirissä olevien tulee kyetä todistamaan lippumyymälässä statuksensa (opiskelija, työtön, toimeentulotuettu). Toisinaan viimetippalippuja pystyy lunastamaan jo aiemmin kuin tuntia ennen esitysten alkua.

Kätevin tapa saada tietoa viimetippailusta on tykätä Viimetipalla teatteriin -Facebook-sivusta. Lisätietoja ohjelmistosta kaupunginteatterin verkkosivuilta.

Kansalaisopisto

Monille Jyväskylän kansalaisopiston kursseille jää vapaita opiskelijapaikkoja, joita voidaan tarjota maksutta toimeentulotuen piirissä oleville seuraavasti: 

  • vapaata kurssipaikkaa tiedustellaan kansalaisopiston neuvonnasta (Vapaudenkatu 39-41, p. 014 266 0107) aikaisintaan kurssin alkamispäivänä
  • Kipinällä kurssille ei voi ilmoittautua verkossa tai puhelimitse!
  • neuvonnasta ohjataan tarvittaessa ottamaan yhteyttä ao. ainealueen suunnittelijaopettajaan, joka kertoo tarkoitukseen sopivista kursseista, aikataulusta ja mahdollisista lisäkustannuksista
  • toimeentulotukipäätös ja kuvallinen henkilökortti mukaan ilmoittautuessa
  • maksuttomuus koskee ns. pitkiä kursseja (vähintään yhden lukukauden kestäviä) mm. liikunnassa, tanssissa, kielissä, musiikissa, kuvataiteissa ja kädentaidoissa
  • maksuttomuus koskee vain varsinaista kurssimaksua, ei esim. materiaali- tai tutkintomaksua
  • maksuttomuus koskee Jyväskylässä järjestettäviä yleissivistäviä kursseja

Kansalaisopiston yhteystiedot
Lisätietoja p. 014 266 4087

Jyväskylä Sinfonia

Lisätietoja julkisista kenraaliharjoituksista saa Jyväskylä Sinfonian verkkosivuilta. Jyväskylä Sinfonia tarjoaa toimeentulotuen piirissä oleville kaikkiin konsertteihimme lipun työttömien hinnalla (12 €). Liput kaupunginteatterin lippumyymälästä sekä Lippupisteestä. Lisätiedot puh. 014 266 4167

Museopalvelut

Jyväskylän taidemuseo, Kauppakatu 23
Grafiikka- ja valokuva Ratamo, Veturitallinkatu 6
Keski-Suomen museo, Alvar Aallon katu 7
Käsityöläiskodit, Cygnaeuksenkatu 2, Toivolan Vanha piha
Suomen käsityön museo, Kauppakatu 25
Kansallispukukeskus

Museot ovat avoinna ti–su klo 11–18. Kaikki alle 18-vuotiaat pääsevät veloituksetta tutustumaan museoiden näyttelyihin, perjantaisin ilmainen sisäänpääsy. Galleria Ratamoon on vapaa sisäänpääsy ti–su klo 11–18 ja Toivolan Vanhalla Pihalla sijaitseviin Käsityöläiskoteihin ma–pe 11–16 ja lauantaisin klo 10–15. Tiedot museoiden ajankohtaisista näyttelyistä ja tapahtumista löytyvät museoiden nettisivuilta: 
Jyväskylän taidemuseo
Keski-Suomen museo
Suomen käsityön museo

Lisäksi Kipinäetua voi käyttää liikuntapalveluissa mm:

Anna palautetta Kipinäedusta, esitä toiveita ja ehdotuksia:
p. 014 266 4087

Jyväskylän aikuissosiaalityö Facebookissa