Työtoiminta

Sosiaalihuoltolain mukainen työtoiminta

Sosiaali- ja terveyspalveluiden asiakas: Oletko ollut pitkään poissa töistä tai aktiivisesta toiminnasta? Tarvitsetko tukea työllisyyspolun ja kuntoutumisen suunnitteluun tai erilaisten palveluiden löytämiseen?

Sosiaalihuoltolain mukainen työtoiminta on kuntouttavaa ja henkilön toimintakykyä kartoittavaa. Se on tarkoitettu esimerkiksi työmarkkinatuelta pudonneelle, mielenterveys- tai päihdekuntoutujalle, vammaiselle henkilölle tai sairaus- tai kuntoutustuella olevalle henkilölle.

Työtoiminta, tehtävät, kesto ja päivittäinen työaika, suunnitellaan jokaisen valmentautujan tilanteiden ja jaksamisen mukaan. Työtoiminnassa voi aloittaa vaikka yhdellä kolmetuntisella työpäivällä. Työtoiminnan jakso on useimmiten kolmen kuukauden mittainen, mutta se voi olla myös lyhyempi, pidempi tai sitä voidaan jatkaa.

Työtoiminnan voi myös keskeyttää menettämättä etuuksiaan, mikäli asiakas ei olekaan vielä työkykyinen.

Miten työtoimintaan?

Jos olet kiinnostunut työtoiminnasta, ota asia esiin, kun asioit sosiaali- tai terveydenhuollon tai vammaispalveluiden ammattilaisten kanssa tai ota yhteyttä Sovatek-säätiöön. Työtoiminnan työpaikkoja on pääasiassa Sovatek-säätiön eri toimipisteissä, mutta tavoitteena on saada työtoimintapaikkoja myös enemmän yrityksiin sekä kaupungin työpisteisiin.