Huoli-ilmoitus – ilmoita huolestasi

Milloin ilmoitus tehdään?

Huoli-ilmoituksen voit tehdä, kun olet huolissasi lapsen, aikuisen tai iäkkään henkilön huolenpidosta, terveydestä tai turvallisuudesta.

Ilmoituksen tarkoituksena on varmistaa, että henkilö saa tarvitsemansa huolenpidon silloinkin, kun hän ei sitä itse osaa tai ymmärrä pyytää.

Kuka voi tehdä ilmoituksen?

Ilmoituksen voi tehdä kuka tahansa yksityishenkilö. Huoli-ilmoituksen voit tehdä asianomaisen henkilön suostumuksella tai jos huoli on suuri, myös ilman hänen suostumustaan. Ilmoituksen voit tehdä nimettömänäkin puhelimitse tai kirjallisesti toimittamalla ilmoitus kirjallisena toimipisteisiin.

Sosiaali- ja terveydenhuollon ammattihenkilöstö ilmoittaa henkilöstä viranomaisohjeistusten mukaisesti oikealle taholle.

Mitä ilmoituksen jälkeen?

Sosiaalityön ammattilaiset ovat ilmoituksen perusteella yhteydessä henkilöön tai perheeseen ja selvittävät asiakkaan tilanteen ja avuntarpeen.

Sosiaali- ja terveydenhuollon viranomaisilla on vaitiolovelvollisuus, joten emme voi antaa yksityishenkilöön liittyviä tietoja huoli-ilmoituksen tekijälle.

Olet huolissasi lapsesta

Voit tehdä huoli-ilmoituksen varhaisen tuen palveluun tai lastensuojeluun

Olet huolissasi aikuisesta

Huoli-ilmoituksen voit tehdä soittamalla aikuissosiaalityön alkuarviointiin numeroon 014 266 1972, ma-ti ja to-pe klo 9-11.

Huoli-ilmoituksen voi jättää myös sähköisen asioinnin kautta: Omahyvis - sosiaali- ja terveyspalvelut verkossa. Palveluun kirjaudutaan omalla pankkitunnuksella tai varmennekortilla.

Olet huolissasi iäkkäästä henkilöstä

Jos olet huolissasi iäkkäästä jyväskyläläisestä, tee ilmoitus OIVA-keskukseen. Huoli-ilmoitus käsitellään OIVA-keskuksessa viimeistään seitsemän arkipäivän aikana.

Ole yhteydessä OIVA-keskukseen p. 014 266 1801 arkisin klo 9-15.